U Renaultu ohrabreni pouzdanošću s VN Australije

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 1 min 6 komentara

Renault je prošle godine imao popriličnih problema s pouzdanošću pogonske jedinice, dok su s druge strane uspjeli dovesti snagu svog motora vrlo blizu Ferrariju. Cilj je preko zime bio doći do visoke razine pouzdanosti s istom snagom motora. Nakon malih problema na predsezonskim testovima izgleda da Renault dobro funkcionira. Svih šest bolida koji koriste pogonsku jedinicu francuskog proizvođača došli su do cilja u Australiji, i to s dobrim tempom kroz cijelu utrku. Cyril Abiteboul kaže da je vrlo zadovoljan s onim što je do sada vidio.

“Nismo imali nikakvih problema s pouzdanošću, kao ni naše partnerske momčadi. Performanse su otprilike tamo gdje smo i očekivali da će biti. Ovo je dobar rezultat – prvi put da su oba bolida završila u top 10 otkako smo se vratili u sport. Osim toga, ovo je prvi put u povijesti Renaulta da sve momčadi pogonjene našim motorom osvoje bodove. Zadovoljan sam time, ovo je ohrabrujuće za početak sezone.”

Kako stvari trenutno stoje Renault se nalazi u drugoj jakosnoj skupini s Haasom i McLarenom, a trenutno su peti u poretku momčadi sa sedam bodova.


Odgovor

6 komentara

  1. Sebastian Vettel
    sf16-h Prikaži

    Malo sam skeptičan oko toga da im je snaga blizu Ferrarijeve… Rekao bi da je Ferrari bliži Mercedesu, nego Renault Ferrariju.



    10
    3

    7

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.