Hulkenberg morao agresivno štedjeti gorivo unatoč periodu pod sigurnosnim automobilom

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Nico Hulkenberg može biti zadovoljan napretkom i performansama Renaulta ovog vikenda. Najprije je na kvalifikacijama osvojio 7. mjesto, iako iza oba bolida Haasa, a onda je u utrci završio na istom mjestu i zaradio šest bodova.

No, ono što bi moglo biti problematično za Renault jest činjenica da je u posljednjim krugovima morao agresivno štedjeti gorivo. Dodatno zabrinjava to što je na ovoj utrci imao i period virtualnog i realnog sigurnosnog automobila gdje je svejedno štedio, ali se nije pokazalo dovoljno.

“Mislim da je brzina u utrci danas bila pristojna, zaista pristojna. Većinu vremena to zapravo nismo mogli pokazati jer smo bili u prometu iza drugim bolida. Mislim da smo na nekim mjestima mogli ići brže. Sretan sam s vikendom.”

“Očigledno, petak je za mene bio težak dan. Nisam bio sretan, ali smo uspjeli preokrenuti težak start vikenda u zaista dobru subotu i nedjelju. P7, šest bodova, mislim da je to dobra nagrada.”

“Danas smo morali štedjeti puno goriva. Posebno na kraju utrke je postalo sve gore i gore. Nisam htio izgubiti DRS od Verstappena, a i Fernando Alonso je bio odmah ispred njega. Plesao sam na rubu, ali sam bio vrlo sretan sedmim mjestom.”

Nije zaboravio spomenuti okolnosti koje su dovele do ovog rezultata.

“Haasovi bolidi su ispali iz utrke, što je za nas sretna okolnost. Ali onda opet, sigurnosni automobil nam nije pomogao jer nas je Fernando tako preskočio. U normalnim uvjetima bi definitivno završio iza mene.”

“Ali, to je utrkivanje. U jednoj stvari ste sretni, u drugoj nesretni. Sve u svemu – zadovoljan sam vikendom.”

Hulkenbergu je ovo bila 136. utrka u karijeri, a kao najbolje rezultate pamti tri četvrta mjesta – Belgiju 2012., Južnu Koreju godinu kasnije i Belgiju 2016. godine.


Odgovor

1 komentar

  1. David Croft
    Dome_Senna Prikaži

    Nico je vrhunski vozač.. možda nije u samom vrhu, ali je iznad prosječno dobar. Šteta što ga zeza to postolje nesretno!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.