U Haasu zadovoljni nakon vrlo dobrih nastupa na slobodnim treninzima

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Haas F1 Team je imao peto najbolje vrijeme predsezonskih testiranja ako gledamo samo vremena po krugu, bez raznih drugih faktora koji su mogli utjecati na stvarni poredak uoči Australije. Vrlo dobru formu američka momčad je pokazala i na prva dva slobodna treninga u Australiji gdje je Haasova momčad bila četvrta po redu. Iako je još uvijek rano za donošenje bilo kakvih zaključaka, u momčadi su zadovoljni, ali uz noge čvrsto na zemlji.

“Dan je bio dobar”, rekao je Romain Grosjean. “Zadovoljan sam bolidom, a dečki su napravili odličan posao pripremajući stvari. Imali smo uspješan zimski test i dobro je potvrditi da je bolid dobar na drugačijoj stazi i pri drugačijim temperaturama.”

“Očigledno, još je rano i trebamo nastaviti raditi i graditi. Postoje područja na kojima možemo poboljšati bolid, ali generalno, jako sam sretan s načinom na koji su se stvari danas odvijale.”

Šef momčadi Gunther Steiner je dodao:

“Neloš dan, ali ne ni savršen. Imali smo male probleme s Kevinom na prvom slobodnom treningu koji su se prenijeli i na drugi trening. Na kraju nismo bili loši.”

“Dobro razumijemo što možemo napraviti. Imamo posla za sutra, ali mislim da se tada sve mijenja jer bi kiša trebala padati cijeli dan.”

Grosjeanov timski kolega Kevin Magnussen nije gubio dobro raspoloženje unatoč problemčićima s kojima se danas morao suočiti.

“Pozitivan sam, ali imamo još posla. Imao sam nekoliko abnormalnih problema danas, ništa strašno, ali mali iritirajući problemi sa stvarčicama koje su otkazivale. To nam nije omogućilo da vozimo onoliko koliko smo se nadali, barem s moje strane. Ako ništa, imamo jednu vožnju koja je bila reprezentativna kada sam osjetio bolid te sam bio zadovoljan osjećajem.”

“Veselim se sutrašnjem danu. Očigledno, ne znamo kakvo će biti vrijeme, ali ako bude suho, imam dojam da imamo dobar paket.”

 


Odgovor

2 komentara

  1. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Čitam na Autosportu jedno razmišljanje o ova dva jutrošnja treninga i nije da nije zanimljivo. Između ostalog komentiran je i Long run-pace na ultra softu. Napravljena je tablica koja izgleda ovako:
    Long-run pace (ultrasoft) mali uzorak krugova
    1 Red Bull 1m28.647s
    2 Haas 1m28.765s
    3 Mercedes 1m28.780s
    4 Ferrari 1m28.992s
    I….bit će vrlo zanimljivo.
    Sjetio sam se odmah raspre ovdje o zaključcima po održanim testovima u Barci, gdje između ostalog, objavljen koment nerealnih zaključaka u svezi Haasa. Ako je tako, nije da mi je drago, ali će biti zanimljivo. Vjerojatno ova trojca imaju nekakve „aševe u rukavima“.



    1
    0

    1
    • Shell
      F2007 Prikaži

      Ovaj podatak je jako zanimljiv ali mislim da ipak treba pričekati utrku pa da vidimo stvarni race pace. Neki kažu da je Ferrari radio u konzervativnom modu zbog potrošnje goriva, tako da imaju neke rezerve, a siguran sam da ima i Mercedes. Red bull je bio dobar u zavojima al imaju problema na pravcima. A ako padne kiša koju svi najavljuju sve se mjenja, pritom mislim na Alonsa koji bi tu mogao puno dobiti



      3
      2

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.