Red Bull vjeruje da je njihov RB14 apsolutno ispred konkurencije

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 6 komentara

Red Bull vjeruje da je njihov novi bolid RB14 apsolutno ispred konkurenata, ali ne očekuju da će to biti dovoljno kako bi tijekom cijele sezone konkurirali za naslov.

Ekipa je loše krenula u 2017. godinu jer su, kako kažu, imali problema sa zračnim tunelom. No, podaci koje imaju nakon predsezonskih testiranja daju im razlog za optimizam i pokazuju da bolid kroz zavoje “ne gubi ništa vremena”.

“Mi znamo da je naša šasija apsolutno ispred, ako gledamo GPS podatke i tako to.”

“Problem je u motoru. Teško je uopće dotaknuti izvrsnost koju Mercedesov motor ima,” kaže Helmut Marko.

Christian Horner vjeruje da ekipa ima razloga za optimizam uoči početka nove sezone, ali također ističe motor kao uzrok mogućeg vremenskog deficita u odnosu na Ferrari i Mercedes.

“Teško je donositi nekakve zaključke, ali gledajući performanse u zavojima – tu nije ostalo ništa više vremena od onog kako smo mi vozili. Ako ste izišli vani na stazu vidjeli ste kako dobro bolid izgleda.”

“Postoji realan optimizam oko ovog bolida. Vozači su zadovoljni i to je odlična startna pozicija na početku sezone.”

“Znamo koji su naši nedostaci u odnosu na konkurenciju, ali moramo to nadoknaditi u drugim područjima.”

Renault planira žrtvovati performanse zbog pouzdanosti

Renault, čiji motor Red Bull koristi, kaže da će fokus na početku biti na pouzdanosti, čak ako to znači i žrtvovanje performansi.

“Mislim da tijekom sezone šasija ne može nadoknaditi deficit u snazi motora,” kaže Horner.

“Naš fokus je na onim stvarima na koje možemo utjecati. Izvlačenje maksimuma iz naših resursa, naše pouzdanosti, iskorištavanje prilika koje se stvore.”

Horner misli da će Renault svoj drugi motor predstaviti oko VN Španjolske, a to bi moglo značiti da će biti na istoj razini kao Mercedes i Ferrari.

“Prve tri ili četiri utrke su sve zahtjevne za motore i bit će za nas jako teške. Vjerojatno ćemo tek tamo oko Europe dobiti pravu priliku kad dođe drugi motor koji će, nadamo se, biti bliži konkurenciji.”

“Kina, Bahrein, Australija – to su sve staze teške za motore pa se zaista oslanjamo na naše kolege iz Viryja da smisle nešto.”


Odgovor

6 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Danas Max govori kako će biti spori na pravcu, a sad oni kako imaju najbolji bolid ali neće konkurirati za naslov….
    Ja ne znam stvarno što Renault čeka, da sam na njihovom mjestu davno bi ih odyebao..



    11
    2

    9
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      I? Šta ti tu nije jasno? Znaju i ptice na grani da im je glavna prepreka motor. I ništa novo tu nisu ni rekli. Spori na pravcu zbog motora. Bolid ne može toliko nadoknaditi, a prva nadogradnja motora će vjerovatno biti prekasno, i pitanje je koliko će donijeti…



      9
      7

      2
      • Sebastian Vettel
        sf16-h Prikaži

        A ni konkurencija neće spavat i donjet će nadograđene motore.



        4
        4

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Zanimljivo je da je Rb s tim sporim motorima lani napadao , pretekao i pobijedio mercedes. I to Lewisa, kojeg nije Ferrari presao ni jednom. Valjda razumijete da brzina bolida na pravcu ovisi o kolicini downforcea a rb ga ima puno pa i manji toop speed. To su gluposti, los motor bla bla bla. I Ferrari ima deficit po motoru jer da nema tu i tamo bi na stazi mogli napasti mecke. Ono bottasovo preticanje u par navrata je vise sebova zasluga nego prava snaha bolida.



        5
        -1

        6
      • Jenson Button
        Foxi_HR Prikaži

        U zavoju ih neće pretjecati, eventualno prije ili na pravcu. U tom smislu treba žrtvovati downforce za veći top speed na pravcu. U velikoj večini u tome je i bila prednost merca svih godina jer su imali setup za voditi trku, a ne za pratiti! Naravno da su imali i mehanizaciju koja je to bila u stanju isporučiti, ali dok su svi ostali fokusirani na praćenje oni imaju drugi u filozofiju. Što možda nije ni pogrešno ako sve skupa gledamo…
        Još malo pa poćinje cirkus…



        1
        1

        0
  2. mika Prikaži

    Kaj nema McLaren najbolju šasiju? :)



    5
    2

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.