Raikkonen zabrinut zbog ograničenja potrošnje goriva

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 3 min 0 komentara

Kimi Raikkonen vjeruje kako će ograničenje potrošnje goriva učiniti utrkivanje dosadnijim, te problem vidi u bolidima koji su ove godine znatno teži od prošlogodišnjih. Takva situacija će natjerati vozače da sve više vremena provode koncentrirajući se na potrošnju goriva.

S uvođenjem halo zaštite za novu sezonu minimalna težina bolida je povećana na 734kg, dok je minimalna dozvoljena količina goriva po utrci ostala na 105kg, bez da protok goriva bude veći od 100kg po satu.

Unatoč tome što su nova pravila omogućila brže i efikasnije bolide, težina ovogodišnjih bolida će znatno otežati upravljanje potrošnjom goriva za vozače. Već na otvaranju sezone u Melbourneu bolide očekuje pravi test jer je Albert Park zahtjevna staza što se tiče potrošnje goriva. Raikkonen očekuje da će se svi timovi fokusirati na potrošnju goriva i da vozači neće moći gurati svoje bolide do maksimuma.

“Što se tiče potrošnje goriva, neke staze su zahtjevnije od drugih, to ovisi o uvjetima i o samoj ekipi. Nije uvijek zabavno, imamo dovoljno velik spremnik u koji bi stalo više goriva, tada bi mogli gurati bolide do maksimuma, ali takva su pravila, i to traje već neko vrijeme. Sve je to dio igre, na nekim utrkama problem nije toliko izražen, a na nekima je ključan faktor.”

Pierre Gasly dijeli mišljenje s Raikkonenom. On također očekuje probleme sa štednjom goriva u Melbourneu. Gasly misli da je se s povećanom težinom bolida trebala povećati i količina goriva.

“Mislim da će potrošnja goriva biti veliki problem. U ovom trenutku ne znam situaciju u ostalim timovima. Znamo da će nama predstavljati veliki problem, a vjerujem da je situacija ista i kod ostalih na gridu. Svi znamo da je Melbourne jako zahtjevan što se tiče potrošnje goriva, i to će biti jako važan faktor. Ne volim takvo utrkivanje kada moraš usporiti na pravcu, to je jako loše za sport.”

Iako je izrazio zabrinutost, Raikkonen će prihvatiti pravila takva kakva jesu i vjeruje da će Ferrari takvu situaciju iskoristiti u svoju korist.

“U sportu se promjene događaju svake godine i to je normalno. Puno smo toga naučili od prošlih godina i na tome smo jako puno radili. Situacija neće nikad biti savršena, uvijek negdje možeš napredovati. Nažalost razvoj bolida je priča kojoj nema kraja.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.