Hamilton nije uvjeren u Mercedesovu prednost

Izdvojeno

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 2 min 13 komentara

Trenutni prvak Formule 1 Lewis Hamilton već u Melburneu očekuje tijesnu borbu između Mercedesa, Red Bulla i Ferrarija. Unatoč tome što je Mercedes prije početka nove sezone označen kao glavni kandidat za osvajanje prvenstva, Hamilton je uvjeren da će Red Bull i Ferrari predstavljati ozbiljnu prijetnju na putu ka Mercedesovu osvajanju petog uzastopnog prvenstva u F1.

“Možda smo malo ispred Red Bulla i Ferrarija, a možda malo iza njih.”

Lewis Hamilton

Na predsezonskim testovima Hamilton je opet uspio impresionirati u novom W09, ostavivši u simulaciji dužih stintova Ferrari i Red Bull iza sebe, te izdvojivši tako Mercedes kao glavnog favorita za osvajanje titule. Ali, sam Hamilton nije toliko uvjeren u prednost njegovog bolida.

“Mislim da u ovome periodu svi žele podići nekoga u nebesa, a mi smo savršena meta za to, pošto smo svjetski prvaci. Kao da žele nekome nabiti pritisak, kako bi ga se sami riješili. Ali, taj pritisak je podijeljen na tri tima. Red Bull je odradio odličan posao sa svojim bolidom, Ricciardo i Verstappen bi trebali biti jako brzi ovaj vikend. A tu je i Ferrari s kojim smo imali mnogo problema prošle godine, od njih očekujem još veću borbu ove sezone.”

“Samo se želim uvjeriti da sam na najboljoj poziciji na kojoj mogu biti, i da razumijem bolid i okruženje oko sebe, jer kada dođeš na stazu tek tada vidiš koliko su ključni potezi koje si napravio. Svaki korak mora biti pravi korak, moramo rasti svake godine. Ako pogledamo prošlu sezonu, Red Bull je na početku bio sekundu iza nas, a na zadnjoj utrci smo bili rame uz rame. Njihov napredak je trenutno bolji od ostalih.”

Lewis Hamilton vjeruje da su Ferrari i Red Bull skrivali svoj potencijal na predsezonskim testovima i da ćemo njihovu brzinu vidjeti tek ovog vikenda.

“Mislim da su na testiranjima svi radili različite stvari. Red Bull nikako nije koristio svoj najbolji “race mod”. Ne znam je li ista stvar i sa Ferrarijem, ali sigurno Red Bull nije jedini. Koliko ja vidim – Red Bull i Ferrari su jako blizu. I mi smo na tom nivou, možda malo ispred, a možda malo iza njih. Ovaj vikend ćemo dobiti prvu nadogradnju, tako da će biti tijesno.”


Odgovor

13 komentara

  1. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Da bar budete svi u desetinku.



    26
    26

    0
  2. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    Nevezano uz temu… za sve koji žele uz Puls Manager igrat GP Predictor
    link za F1 puls ligu: https://gppredictor.com/leagues/join/58d4039c23dbbe5b46016fea



    3
    3

    0
  3. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Bla bla bla.. Više manje svi vrte jednu te istu priču.. Netko je iskren, netko pili naopako.. Sve se bu vidlo kad se crvena svjetla pogase … Uh jedva čekam.. AJMOOOOOOOO ! ! ! !



    4
    4

    0
  4. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Čitam na MAX F1 da će F1 TV Pro biti dostupna tek od VN Španjolske.. Znači tek od Barcelone ..Koma.. A taman mi izlazi ugovor sa T-comom.. Sad ću ga morat produžit.. Koma..



    2
    2

    0
  5. Kimi Raikkonen
    bobo Prikaži

    Aj Lujo ne kakaj. Svake godine pili isto a onda kad pobjedi jednostavno ne može vjerovati kakav posao su odradili momci u garaži i u tvornici…itd.itd.itd.



    9
    4

    5
  6. mika Prikaži

    Kao i svake godine :)



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.