Ocon: Znam da se ove godine moram dokazati Mercedesu

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Vozač iz Mercedesove škole mladih talenata Esteban Ocon kaže da je svjestan kako se ove godine mora dokazati svojoj matičnoj ekipi. Ovo je Oconova druga sezona u Force Indiji, a debitirao je na pola sezone 2016. u ekipi Manora gdje je zamijenio Rija Haryanta.

Iako se očekuje da ne bi trebalo biti problema s novim ugovorom Lewisa Hamiltona, nije sasvim sigurno tko će dobiti njihovo drugo vozačko mjesto.

Osim Valtterija Bottasa tu je sigurno i Ocon kao jedan od kandidata, ali i Pascal Wehrlein.

“Mislim da je ovo jedna od najvažnijih godina u mojoj karijeri,” izjavio je Ocon.

“Nakon što sam puno naučio prošle godine svi čekaju da to potvrdim i ove godine, što je prilično normalno. To je ono što moji šefovi gledaju.”

“Mojom karijerom upravlja Mercedes i moji šefovi mi pošalju određene ciljeve koje moram poštovati. Ako obavim dobar posao ovdje pojavit će se puno prilika, ali trenutno sam u potpunosti usredotočen na Force Indiju i to je ono što je važno.”

Ocon kaže da je tijekom zime radio na stvarima u kojima prošle godine nije bio dobar, ali nije htio reći o čemu se radi.

“To je moj osobni napredak, popravio sam stvari koje mi nisu bile dobre. Osjećam se više nego spreman za početak godine.”

Ocon će drugu godinu u nizu voziti sa Sergiom Perezom u momčadi, a Toto Wolff je jasno rekao kako od mladog Francuza očekuje jasnu pobjedu u tom unutarmomčadskom dvoboju.

Ako pogledamo što se događalo prošle godine, Perez je bio brži vozač u 9 od prvih 10 kvalifikacija u godini, iako je Ocon do kraja sezone ukupni omjer uspio vratiti na 13-7.

“Osjetio sam prošle godine da sam bio dobar u utrci, ali mi je nedostajalo ritma u kvalifikacijama. Posebno na početku godine. Taj problem je otišao na kraju godine, osjećao sam se puno bolje i jače u kvalifikacijama. Osjećaj mi je bio prirodniji.”

Osim pobjede nad Perezom, Ocon želi i prvo pobjedničko postolje.

“Imamo jednake ili čak veće šanse nego prošlih godina. Force India je svake godine osvajala podije osim prošle godine, ali smo prošle godine bili kompetitivniji nego godinu ranije.”

“Mislim da ćemo imati svoje prilike i definitivno ću ih loviti.”


Odgovor

2 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Falilo mu kvalitetnih treninga. I zbog toga je imao losiji start. Pa je mislim na sredini prvenstva morao nabacit misicne mase. I to 5,6 kg.
    Sve u svemu mnogo ozbiljnije je usao u sezonu. Na oba testiranja bio brzi od Pereza. Iza sebe ima jak tim(Mercedes) vozi kvalitetan bolid tako da sve je na njemu. Nema opravdanja…



    8
    7

    1
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ako i prijedes vjerujem da ces biti solidan number 2.



    5
    3

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.