Horner: Imamo puno drugih mogućnosti ako se ne dogovorimo s Ricciardom [anketa]

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 1 min 38 komentara

Izgleda kako Red Bull i Daniel Ricciardo nikako ne mogu pronaći zajednički jezik oko pregovora za novi ugovor. Australac je siguran za ovu sezonu, no poslije toga ni on sam ne zna gdje će biti. Kaže da ima vremena te da će promotriti situaciju, no s druge strane dolazi konstanti pritisak, poglavito od šefa momčadi, Christiana Hornera. On kaže da je Red Bull osiguran ukoliko se s Ricciardom ne postigne dogovor.

“Naša je namjera da Daniel ostane s nama”, izjavio je Horner za CNN. “Ako pregovori ne budu išli, mi imamo i druge mogućnosti. U programu mladih vozača imamo izbora te je Sainz na posudbi u Renaultu, a on je još uvijek pod ugovorom Red Bulla.”

Christian ne isključuje mogućnost da momčad u svoje redove dovede aktualnog prvaka, Lewisa Hamiltona.

“Lewisov ugovor također istječe ove godine. Trenutno nije zamislivo vidjeti ga da napušta Mercedes, ali nikad ne recite nikad.”

Hoće li Ricciardo ostati u Red Bullu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

38 komentara

  1. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Moje iskreno misljenje zasad je da ako ima ambicije postati prvak, bolje mu je da proba u nekoj drugoj ekipi jer uz Maxa nema sanse. Ni vozacki, ni marketinški…
    U to sam trenutno uvjeren, ali ne odbacujem da sam mozda u krivu…



    6
    -5

    11
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Uvjerem sam da nece ostat.. Mislim da ce Max imat prednost kod ekipe..



    15
    14

    1
  3. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Ili Kristijan već sada hoće reć da Riki sljedeće godine mjenja Kimia u Ferrrari!
    I nadam se da je to to!
    Kimijevo vrijeme je prošlo!
    Kraj



    16
    8

    8
  4. Master_F1 Prikaži

    Puno je kombinacija. Mercedes neće experimentisati sa Hamiltonom i Ricardom. Ili jedan ili drugi. Za Ferrari ne znam da li Vettel i Ric bili zajedno. Možda za godinu dvije Renault kao tvornička ekipa bude napredobala, možda pređe u Renault. Ako ne onda mu preostaje McLaren :D :D :D Alonso će voziti za Toyotu u WEC-u :D . Ako Kimiju ne ponude ugovor, jedinu opciju vidim Ferrari, do tada bi trebao ostati u Red Biku :)



    6
    5

    1
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Nema bas alternativa za Riccija. Mercedes ga nece uzeti a bome niti Ferrari. Jedino ako hoce ici u Renault ili McLaren.



    9
    5

    4
  6. Master_F1 Prikaži

    Neka ostane još ovu sezonu u Red Bullu, neka vidi da li će Red Bull preći na Hondine motore. Možda opet budemo gledali dominaciju Red Bulla, dosta je više i Mercedesa i Hamiltona :D :D :D



    15
    3

    12
  7. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Pobijedi Maxa i pređi u Ferrari. I nasmiješi im se na odlasku.



    35
    32

    3
  8. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ako se bude ove sezone dobro drzao s Maxom ne vidim ga nigdje osim u RB(sve dok mu ne dopizdi ako bolid ne bude challenger za naslov). Volio bih ga vidjet u Ferrariju, ali tesko



    7
    7

    0
  9. beli333 Prikaži

    On i LH će zamjenit mjesta kroz dve tri sezone kad RB bude u dominaciji jer Hamiltona zanimaju rekordi Shumia i vozit ce uvjek za najbolje



    3
    -3

    6
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Hamilton samo ima srecu sto je upao u mercedes, inace bi bio žešći prosjek. To pokazuje tablica na kraju sezone 2009-2013.
      Ima srece sto su i Seb i Alo odbili merc sto samo potvrduje koji je bio po redu za sjedalo.



      15
      -5

      20
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Priloži nam dokaze za tu tvrdnju…



        10
        1

        9
      • Jenson Button
        Foxi_HR Prikaži

        Što god mislili o Hamu sreća nije razlog što je u Mercu i s time se nikako ne slažem. Možemo ga voljeti ili ne, ali talenta i brzine ima. Tim više, niti po mudima ne zaostaje za Alonsom, Ricijem ili Sebom.
        S druge strane Bottas (koji je također vrlo dobar vozač da se razumijemo) ima sreću da je u Mercu, no ne i Ham. To tvrdim iz razloga jer ga vjerojatno (ili u skorije vrijeme) ne bi vidio da nije bilo naprasitog odlaska Rosberga!
        Pa sad kom drago kom krivo…



        9
        5

        4
      • avalon Prikaži

        Foxi_HR … salžem se , nije srića šta je LH potpisa za mercedes nego ” nesrića” MS tj pehovi 2012 . … 5 odustajanja u 7 trka . 23 . 05. 2012. brawn je izjavija “…. ne smijemo zaboraviti da smo MI – kao ekipa – iznevjerili Michaela u tri od pet utrka jer nismo obavili idealan posao.” posli ove izjave bila su još 2 uzastopna odustajanja ali ni u bahreinu di je osvojia bod nije prošlo bez problema …. DRS i promjena mjenjača i zbog toga start sa P 22 . zatim 06. 06. 2012 . Brawn napominje kako će produljenje ugovora ovisi isključivo o performansama. “Ako ostvarimo cilj s njim, on će, kao i mi, vjerojatno biti zainteresiran za nastavak utrkivanja. “. jesu li otvarili cilj te sezone ? valjda zato MS nije priča o nastavku jer kako je pisalo ..”.Vodstvo Mercedesa čekalo je na Schumacherovu odluku do kraja ljetne pauze, a nakon što Nijemac nije objasnio svoje planove za 2013, momčad je počela tražiti zamjenu na tržištu vozača.” i još “Izvori iz Mercedesa tvrde da je momčad bila spremna produžiti ugovor sa sedmerostrukim svjetskim prvakom, no sada je priča gotova, Lewis Hamilton potpisao je za Mercedes. ” ovo o (ne)ostvarenim ciljevima /rezultatima koje je spomenija i brawn MS je potvrdija izjavom ““Iza mene su tri lijepe godine u Mercedesu, no nažalost, izostali su očekivani rezultati,” . i još malo ” Helmut Marko, vjeruje kako Michael Schumacher drži ključ za potencijalne vozačke transfere na koncu tekuće sezone.” dakle , da su u mercu ostvarili ciljeve kojima su možda nesvjesno “mazali oči” MS , a nisu ih ostvarili njemac bi nastavija vozit bar još 2013. možda mu nisu otkrili “tajnu” da će 2014. počet nova era F 1 za koju su se ini pripremali … tu “tajnu” su možda otkrili lewisu koji je iz McL , a koji je u odnosu na merca tada bija “TV u boji” preša u nominalno lošiji njemački tim . strpija se sezonu 2013 . do novih PU i …. voala . možda da je MS sve ovo zna vjerovatno ne bi doživija tragediju ( jer bi se priprema za novu sezonu ) niti bi LH potpisa i vozija za mercedes …. bar ne 2013 . tada teško da bi puno više postiga jer počeja svoju “silaznu putanju” osim ako ne bi potpisa za RB ali ni tada jer merc je promjenama “izrasa” u nepobjediv tim …



        2
        -6

        8
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        @avalon,
        Nigdje veze. Ispade Mercedes ekipa ranga Minradija. a ne kompanija koja budzet planira pet godina unaprijed.

        Izvori iz Mercedesa tvrde da je momčad bila spremna produžiti ugovor sa sedmerostrukim svjetskim prvakom, no sada je priča gotova, Lewis Hamilton potpisao je za Mercedes.

        How yes no. Potpisali ugovor pa se pokajali, međutim bilo je kasno.

        Helmut Marko…

        Otkad on vodi Mercedes? Imao je Marko (ako je ovo izjavio) i gorih izjava. Čuj Mercedes je prevario MS, namjerno sakrio sve planove od njega šta spremaju u narednih pet godina. Koliko je ono MS imao godina u to vrijeme?
        I naravno razlog te urote je LH i britanski lobi koji je pobijedio njemački lobi unutar Mercedesa. Ljepota …
        I na kraju šlag na tortu, ispade LH kriv što je MS doživio nesreću.
        Jer da nije LH potpisao sa Mercedesom, MS bi još vozio za njih i ne bi skijao, (što je inače i radio svake zime) i ne bi doživio nesreću.
        Izjava u rangu da je MS ubio AS. Svaka čast.



        8
        7

        1
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Har KL
        Kada avalon priča o MS, ja to čujem kao ljubavnu poeziju. Nema nikakve potrebe za replikama, samo ustani i zaplješći. Emocija izaziva emociju :)



        2
        1

        1
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        @1883
        Ne znam dali je bilo meni upućen komentar o prilaganju dokaza ili Belom.
        Svejedno, ako pratiš f1 duže nego je Ham u F1 znači da si popratio i cijelu njegovu karijeru u f1. Kada god nije imao najbrži bolid na grdu završavao bi 4-5-6 na kraju sezone. A čitavu karijeru je imao bolid min. za postolja.
        Pametnom dovoljno rečeno. Da je brz, je, da je ovo što žele od njega napraviti, black sena, bog brzine i sl sranja, e to nije.



        3
        -1

        4
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        Ciki-F1
        Popratio sam Hamovu cijelu karijeru i taj dio gdje je završio u poretku i kakav je bolid imao trenutno mi nije bitan. Upitao sam te za ono o Vettelu, Alonsu i njemu hijerarhijski posloženo kao Mercova lista želja, pa ako možeš priložiti linkove Bog će ti platit.



        1
        0

        1
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Šta se ovo neki prave mutavi sad, i ko fol ne znaju da je Mercedes dugo čekao Schumacherovu odluku. Naravno da im je Schumacher bio prva opcija koliko se god vi pravili glupi oko toga. Da je čovjek odlučio nastaviti voziti, qrac bi Hamilton došao tu. Ali jbg, Mercedes nije ni iz bliza došao do očekivanih rezultata u te tri godine. Zato se Schumi povukao.



        3
        0

        3
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        zašto bi im schumacher bio prva opcija kad ga je rosberg pregazio u tri zajedničke sezone?



        10
        8

        2
      • Kimi Raikkonen 7
        Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

        @1883
        Ne može jer ne čitam strane portale i magazine, linkove su kolege postavljali tu na forum, izmišljeno nije, a i nije to nikakva nepoznanica.



        1
        1

        0
      • Formula 1
        1883 Donator Prikaži

        U redu, hvala.


        0
        -1

        1
  10. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Teško da će on igdje dalje od RB-a, no nikad ne reci nikad. Jedine solucije su mu Mercedes ili Ferrari. U mercedesu sumnjam da će naći mjesto što znači da mu preostaje samo nadanje da će Kimi nešto opasno ukakati ove sezone. No poznavajući Kimicu on izrodi fenix.. a kad zagusti on se nekako uvjek dočeka na noge, kao neka vižlasta mačka sa 9 života.



    3
    -1

    4
  11. Jenson Button
    Foxi_HR Prikaži

    Tko će ga znati kako će se razvijati stvari po pitanju vozačkih postava… previše varijabli.
    Što ako se dogodi da npr. Alonso postane slobodan, iako u poznijim vozačkim godinama, mislim da je jedan od i dalje najtalentiranijih vozača na gridu, uz svo dužno poštovanje i Ricciju, Sebu, Hamu i ostalima! Tim više ako malo smanji apetite po pitanju plaće, biti će poželjna udavača.
    Osobno, volio bih Riccija vidjeti u Ferrariju, ali ako tamo ostane Seb, obzirom na njihovu ne baš bajnu povijest prije rastanka, nekako ne vjerujem. S druge strane mislim da će Merc prije loviti Seba nego Riccija. Ne treba tu zaboraviti i neke koji nisu u fokusu poput JB-a i Rosberga koji iako su se “oprostili” ne znači da ne bi mogli biti zainteresirani za povratak, tim više što se radi o vrlo dobrim vozačima. Kimi s druge strane, od one sezone u Lotusu nekako ne djeluje uvjerljivo. Da, nosi bodove, ali nije na tom nivou na kojem ga se očekivalo, pogotovo ne u usporedbi sa Sebom.
    I na kraju su tu još i neke mlade snage koje imaju brzinu i talent, kao što i u samom članku stoji – Sainz. Tu je i Ocon oko kojega će se tek dići prašina, te Wehrlein koji je već bio vrlo blizu mjesta u Mercu. Ne treba zaboraviti niti Leclerca i Vandoorne-a kojima će ovo biti sezona za dokazivanje, iako je ovaj posljednji gotovo siguran za McL i u narednim sezonama. No, i veća su se čuda događala…
    U svakom slučaju, nadajmo se dobroj sezoni, jer talenta ne nedostaje, samo da bude pouzdanosti i brzina će doći!
    Još maloooooo!!!!



    4
    1

    3
    • Jenson Button
      Foxi_HR Prikaži

      Uf… kako sam samo Maxa zaboravio… E taj tip ima sve!
      To je jedan od vozača koji mi se izrazito sviđa i ako je netko pretendent za mjesto u Mercu, mislim da je on taj!



      2
      -5

      7
  12. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Ricci će se, ako želi postati prvak, morati maknuti od Maxa.. Kratko i jasno.. Malac je brz i ne je**e previše timske odredbe i sigurno se neće na stazi maknuti Ricciju ako bi ovaj slučajno zbog taktike bio trenutno brži.. Vidjeli smo to već dok je Max bio u Toro Rossu.. Druga stvar je to što su u Red Bullu još prošle godine Maxu dali novi dugoročni ugovor i očito je da žele oko njega dugoročno sagraditi pobjedničku momčad, a Ricciju ne.. Red Bull time jasno želi dati do znanja Ricciju da ga želi kao “neslužbenog” vozača br. 2 što ovaj naravno ne želi.. Max kakav god da je, ovakav ili onakav, jedno je neosporno a to je da je malac je***o brz i ima ono nešto.. Killer instinct ili kako god već to nazvali i šta god da je mali to ima sigurno i tko god da bude vozio kraj njega u momčadi imat će pone ruke volana i noge papučica.. Osobno mislim da bi i velikog Hama uspio nadvoziti da su u istom bolidu.. Ricci s druge strane je da se razumijemo isto tako j****o brz i sposoban ali ono nešto više.. neznam.. Ricci mi se dopada kao osoba i kao vozač ali mislim da bi mu bilo bolje da sam dođe šefovima u Red Bullu i kaže hvala lijepa ali ja na kraju ove sezone idem dalje i potraži svoju sreću negdje drugdje.. Ja bih to napravio na njegovom mjestu.. Osobno bih ga rado vidjeti u Ferrariju umjesto Kimija ali imam osjećaj da je to mjesto već lagano rezervirano za Leclerca, naravno uz uvjet da se ovaj pokaže dobar u Sauberu.. No tko zna što će biti.. Meca.. Umjesto Botasa.. Možda.. Izdrži još koju godinu uz Hama pa bude on vozač br. 1.. Možda.. Ali i Meca je jasno dala do znanja da pomno prate Ocona i osobno njega vidim uskoro za volanom srebrnih strijela.. Malac se prošle sezone pokazao kao brz i konstantan vozač i tvrd orah za Pereza.. Puno je tu kombinacija i Ricciju sigurno neće biti lako gdje god da ode, ali mislim da ni onom tko bude njegov momčadski kolega neće biti baš svejedno i morat će se vraški oznojiti da ga pobjedi.. A to je ono što svi mi želimo.. Borbu prsa o prsa između gladnih lavova jeeeeees.. Uh jedva čekam Australiju….



    14
    10

    4
    • Formula 1
      1883 Donator Prikaži

      Mišljenja sam da je Max bolji “samo” po kiši i možda u kvalifikacijskom krugu, dok su u svemu ostalom tu negdje što se tiče vozačkih mogućnosti. S druge strane, Ricci je inteligentniji i bolje razumije utrke s obzirom na iskustvo i godine.



      10
      8

      2
      • Ayrton Senna
        FerrariF1 Prikaži

        Upravo po kiši se i vide pravi majstori.. To su najteži i najgori mogući uvjeti koje trkaći vozač može imati.. Tu je Senna bio neprikosloven.. Kad je kiša počela padat i sa slabijim bolidom on je uspjevao čuda raditi i sa lakoćom pobjeđivati.. Neznam jesi li pratio Brazil 2016 godine.. Ono što je mali balavac tada izveo bilo je nešto što se rijetko viđa.. Kapa do poda.. Da je bilo još par krugova skinuo bi i Hama sigurno.. I to samo sa 19 godina.. Jedini koji mu je uspjevao parirati po nekakvom tempu je bio Alonso.. Jebi ga da je Honda tad bila malo bolja bilo bi tu još svega.. Ricci je bio isto brz i dobro vozio ali jednostavno nije bio klasa Maxa.. I pazi samo 19 godina.. Malac ako tako nastavi i ako bude imao i malo konkurentan bolid, čak ne nužno i najbrži, će rušiti rekorde.. Samo čekaj.. Nadam se samo da ga Ferrari ima negdje u vidu u skorijoj budučnosti..



        8
        -4

        12
  13. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Dobro, Max je talentiran, Max je brz, Max je ovo Max je ono. Ali ruku na srce tip nije konstantan…. stalno vozi na granici incidenta, po meni jos je malo zelen.
    Ric je čista suprotnost. Obrisao je pod Vettelom dok su bili skupa u RB i mislim da ne bi bio bas sretan Vettel kada bi ovaj dosao u SF.
    Volio bi da ostane u RB zbog konkurentnosti grida.
    Vise bi volio u SF vidjeti Pereza.
    A Kimi ako misli jos voziti neka se okuša u Williamsu.



    5
    0

    5

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.