Abiteboul: Ime prvaka znamo prije početka sezone

Izdvojeno

Renaultov šef Cyril Abiteboul krenuo je komentirati situaciju u Formuli 1 uoči nove sezone, naglašavajući stanje natjecanja i žaleći se da je Mercedes tako dominantan da je predviđanje svjetskog prvaka za 2018. prelako.

U intervjuu za La Gazzetta dello Sport, Abiteboul je rekao:

“Ovo se ne može nastaviti. Ne može biti da već znamo ime novog prvaka prije početka sezone. To nije zdravo i nikome ne služi. Zato moramo blisko surađivati s Liberty Medijom, ali i s Ferrarijem, Mercedesom i McLarenom kako bismo to promijenili.”

“No, to moramo napraviti bez oštećivanja DNA Formule 1. Percepcija u javnosti je promijenjena i recept prošlosti više ne funkcionira u svijetu koji se stalno mijenja. Sada fokus mora biti na sportu, a ne tehnologiji.”

Renault motorima opskrbljuje i Red Bull te McLaren, a sve tri momčadi su imale različite predsezonske testove. Čini se da Red Bull ima solidnu brzinu za utrke, dok Renault još uvijek nije blizu top tri momčadi. Njihov novi partner McLaren je imao mnoge probleme – što zbog njih samih, što zbog novog motora.

Abiteboul je komentirao stanje njihovih pogonskih jedinica:

“Počinjemo s konzervativnim pristupom. Fokus nam je na pouzdanosti koja je važna zato što imamo potpuno novi bolid s novim mjenjačem, ovjesom itd., što je veliki skok.”

“Prošle smo godine napredovali od devetog do šestog mjesta, s tim moramo nastaviti. Na putu smo ostvarivanja naših ciljeva u pogledu pouzdanosti i performansi, ali to je samo polazna točka.”

Red Bull i Toro Rosso su tijekom posljednjih godina često bili bolji od Renaulta, dok Mercedesovi i Ferrarijevi klijenti tijekom hibridne ere nisu pobijedili ni na jednoj utrci.

“Red Bull i McLaren smatramo partnerima, a ne kupcima. Garantiramo da su svi tretirani na isti način. Ali, ovo je nešto o čemu bismo mogli razmišljati kada će doći nova generacija motora 2021.,” kaže Abiteboul.

Odnos Red Bulla i Renaulta se tijekom godina pogoršao, a čini se da je raskid suradnje vrlo blizu bez obzira na to što obje strane toleriraju jedna drugu zbog istih ciljeva. Austrijska momčad čeka kako će se razviti odnos Honde i Toro Rossa ove godine pa bi i oni sami mogli sklopiti suradnju s Japancima.

Na pitanje osjeća li da bi Red Bull mogao raskinuti suradnju s Renaultom, Abiteboul je odgovorio:

“Prerano je govoriti o tome, ali reći ću samo jednu stvar. Nije bilo sezone kada nismo imali žestoke rasprave s njima, a zajedno smo već 12 godina. Ne tvrdim da ćemo biti i 2019., želimo to riješiti što je prije moguće,” zaključio je Francuz.


Odgovor

7 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Već više puta sam to naveo; ovaj lik Cyril Abiteboul je stvarno na mjestu sa svojim izjavama. Realan i pametan lik, a ne kao onaj Eric Boullier. Nema kod Cyril Abiteboula puno laži i filozofiranja……

    Renault je oduvijek bio prava ekipa…… kamen temeljac moderne F1…..



    30
    25

    5
  2. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Jasno mi je zašto ga godinama zovu Cyril Irritable



    6
    -4

    10
  3. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    e moj Abitebule, kad bi bar 10% njih ovako razmisljao kao ti…



    13
    9

    4
  4. Sc
    sedin_hatibovic Prikaži

    Kada bi se ukinulo pravilo jednog obaveznog zaustavljanja u boksu, vjerovatno bi dobili drugačiju situaciju na postoljima i možda malo više odustajanja, ali svakako veću neizvjesnost…



    6
    6

    0
  5. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    1988 Senna osvojio 1. titulu
    1998 Mikka osvojio 1. titulu
    2008. Hamilton osvojio 1. titulu
    2018 ….
    Nema ko drugi osim Stofela :rofl:



    5
    4

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.