U Mercedesu tvrde da je Red Bull ozbiljna prijetnja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 22 komentara

Mercedesov tehnički direktor James Allison je izdvojio momčad Red Bulla kao glavnu prijetnju za naslov u ovoj sezoni.

Daniel Ricciardo je danas na hypersoft gumama bio najbrži i srušio rekord staze. Njegovo vrijeme bilo je 4 desetinke sekunde brže od Lewisa Hamiltona na ultrasoft gumama. Osim toga, Red Bull je pokazao i zavidnu pouzdanost – Ricciardo je odradio čak 165 krugova.

“Mislim da imamo tri brze ekipe i nema sumnje da ćemo se ove godine boriti s dečkima iz Red Bulla,” kaže James Allison, tehnički direktor Mercedesa.

“Oko toga nema nikakve sumnje.”

“Još uvijek nije sigurno jesmo li mi malo ispred njih ili obrnuto, ali možete reći da je blizu.”

Allison vjeruje da ćemo od Red Bulla vidjeti još dobrih stvari.

“Ne znam koji im je plan s motorom, ali obzirom na ono što su donijeli tu – rekao bih da oni imaju još aerodinamičkih stvari spremnih za Melbourne.”

“Nitko se zapravo ne štedi na testovima, nema smisla. Ovdje ste da testirate. To možete učiniti samo ako pokušavate saznati što vaš bolid može.”

“Možete se igrati količinom goriva u bolidu, možete pojačati ili smanjiti snagu motora, ovisno o onome što trenutno testirate,” zaključuje Allison.

Niki Lauda je također komentirao situaciju:

“Trenutno izgleda da je bitka između nas i Red Bulla. Što se tiče Ferrarija, ne znam. Izgleda kao da trenutno malo zaostaju, po onom što smo dosad vidjeli.”

Ricciardo vjeruje da je Red Bull bliže

Daniel Ricciardo vjeruje da je njegova momčad bliže Mercedesu nego prošle godine, iako kaže da ne zna još gdje je u toj priči Ferrari.

“Izgleda kao da smo blizu. Zaista nemam pojma gdje je Ferrari, ali prilično sam uvjeren da je Mercedes tik ispred nas, ali za Ferrari ne znam. Mislim da ćemo biti puno zgusnutiji nego prošle godine.”

“Ne mislim da je u pitanju 6 ili 8 desetinki kao prošle godine. Čini se da smo blizu, a Ferrari vjerojatno također.”

Ricciardo je jučerašnji dan propustio jer se nije osjećao dobro pa je njegovu ulogu preuzeo Verstappen. Tako je Red Bull zamijenio raspored svoja dva vozača na ovom drugom testu.

“Sigurno je da nemam puno energije trenutno, malo sam prazan, ali odradili smo posao, bio je to dobar dan,” komentirao je na pitanje o svom fizičkom stanju.

“Kad radite brze krugove onda adrenalin pomogne… Općenito, mislim da ću večeras dobro spavati.”


Odgovor

22 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    I Mclaren je ozbiljnja prijetnja. S onakvom kolicinom ulja na stazi cijeli grid moze u zidu zavrsit.



    110
    107

    3
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Možda po brzini, ali što se tiče pouzdanosti nemaju šanse..



    3
    0

    3
  3. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Bude li ovako očekuje nas velika sezona kao što su bile 2012., 2010., 2007. ili 2003.

    Zna li netko hoće li sutra i u petak Brundle biti prisutan na stazi kao što je bio proteklih sezona na zadnja dva dana testiranja? Čovjek je tijekom dana obilazio stazu, pratio ponašanje bolida i javljao se s komentarima uvijek s druge pozicije na stazi. Naravno da su njegovi komentari suvisli i puno toga relevantnog nam otkriju.



    1
    0

    1
  4. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    Super vijesti :D
    Jedino me brine Renaultov motor. Valjda će uspijeti odvoziti sezonu na 4 motora.



    1
    0

    1
  5. Ferrari
    blejky Donator Prikaži

    A što seru ovi iz Mercedesa pa i na početku testiranja su imali izjavu da oni vide i McLaren kao ozbiljnu prijetnju.
    Još će im do kraja testiranja i Sauber biti ozbiljna prijetnja.



    25
    14

    11
  6. dejan_s Donator Prikaži

    Hm…..na prvu mi se čini da je ovo pila naopačke……. i za razliku od kolege(1883) mislim da bi se Mercedes mogao prošetati, još jednom, kroz sezonu.
    Prošle godine imali smo Mercedes ispred i Ferrari, dobar dio sezone, neposredno iza. Mercedes je bio nešto brži, ne mnogo, ako izuzmemo slučajeve poput Silverstone-a.
    No, ove godine bi mogli imati malo drugačiju situaciju Mercedes ispred, a Red Bull i Ferrari iza koji se međusobono nadmeću i otimaju za bodove. Ako bude takav slučaj Mercedes će se bitno lakše, nego prošle godine, dočepati titula prvaka. A, ako zamislimo malo i pesimističniji scenarij gdje je Mercedes zadržao “magični Q3 mod” uz dokazanu relijabilnost onda ćemo vjerovatno vidjetu njihovu “šetnju” kroz sezonu.

    Ono što se do sada moglo vidjeti sugeriše da je Mercedes ispred, a da je za sada iza njih najbliži Red Bull, koliko Ferrari zaostaje niko još ne izlazi sa podacima, ili preciznije bar ja nisam došao do tih podataka. Za nadati se da Ferrari krije neki trik u rukavu za dijeljenje prije/poslije Australije…..ako ne, pa gledaćemo još jednu majstoriju virtuoza iz Brackley uz Hamiltona u naslovnoj ulozi kao dirigenta.

    Gledajući vremena po sektorima, čini se da je Red Bull dosta dobar auto jer je Ricciardo u srijedu (danas) imao najbolje vrijeme u drugom i trećem sektoru, dok je Mercedes imao bolje prolazno vrijeme u prvom sektoru za oko 4/10 sek., sektoru gdje do izražaja dolazi snaga motora.

    Da, bio bih iznenađen da sutra i prekosutra ne vidimo vremena oko 1:17.3-4 tj. očekujem brža vremena za bar još 6/10 u odnosu na današnje vrijeme Ricciardo-a.
    Prognoze se nezahvalne zbog težeg auta, vremenskih prilika, kao i nove podloge staze…

    No, bilo kako bilo čini se da bismo mogli imati uzbudljivu sezonu za pozicije od 6-10 mjesta jer je konkurencija dosta snažna u sredini poretka.
    Iako je FI pokazala malo toga očekujem ih u boljem izdanju u Australiji jer oni nemaju, još uvijek, potpuno novi auto za sezonu 2018.
    No, današnji junak dana je ekipa Renault-a, odvezli su maraton i za razliku od Mclarena čini se da njihove projekcije oko konkurentosti nisu tako daleko od realnosti.



    8
    2

    6
    • F1puls Portal
      Sarma Donator Prikaži

      Nisu ni testiranja završila već je počelo ko je gdje itd… Svi znamo da je Mercedes favorit, ali Ferrari je vozio svoj program na mediumu i softu, ko zna sa koliko goriva itd… Očekujem da će bar zadnji dan odvrnit svi i po gasu da donekle vidimo nešta…



      16
      13

      3
    • Formula 1
      1883 Donator Prikaži

      Fan sam Benza 30+ godina i naravno da bi mi bilo drago ako bi se ponovila još jedna šetnja sezonom kao u periodu od 2014. – 2016., ali isto tako sam i fan natjecanja :)
      Po prvom pitanju to bi bio još jedan dokaz njihove tehnološke superiornosti, a svakom fanu ta spoznaja daje satisfakciju. Zapravo, meni bi najidealnija situacija bila da uz Hama u Mercu vozi Seb, Ferdo, Ricci ili Max. To bi bili okršaji na najvišoj razini, a ako bi i bili dominantni ovakva vozačka postava poništila bi dosadu. Bilo mi je fenomenalno dok je Nico vozio drugi bolid…

      Prošlogodišnja sezona je bila vrlo dobra jer smo imali i Ferrari u igri za naslove tijekom cijele godine, a krajem sezone i Red Bull se uključio u borbu za vrh što je bilo odlično za sport. Ove godine ako od samog početka budemo imali trostruki okršaj sezona će biti epska, a jamac tomu su nam moć ovih momčadi i njihovi vozači. Šteta je, velika šteta što Fernando nije u ovoj igri, ali to su već više sile jer odavno već njega nema u balansu svemira. Ne bih ulazio u pojedinosti tipa kako i zbog čega, svatko ima svoju viziju i predstvu.
      Ponovit ću opet, bude li ovako očekuje nas velika sezona kao što su bile 2012., 2010., 2007. ili 2003.
      Nisam rekao da će biti tako niti da to očekujem, ali bilo bi dobro zbog širog spektra gledateljstva i priči i događaja koje će iznjedriti takva sezona.



      5
      -2

      7
    • Ayrton Senna
      FerrariF1 Prikaži

      Po ovome što vidim Ferrari je vozio samo na softu i ovim tvrđim komponentama.. Nisam primjetio da su išli na ultra softu ili hyper softu.. Vjerujem da će kad krenu sa tim gumama biti puno brži.. Možda i najbrži..



      8
      3

      5
  7. beli333 Prikaži

    Vec sam bio negdje spomenuo da RB zanima samo br.1.i da ce dominirat sljedecih 3-4 sezona.sve vise i vise.



    1
    -6

    7
  8. beli333 Prikaži

    Je da ozbiljna prijetnja hassu sauberu i wiliamsu


    0
    -2

    2

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.