Ross Brawn još uvijek traži rješenje da Ferrari ne napusti F1

Izdvojeno

Vettel-Ferrari

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Ključni čovjek za sportski dio Formule 1 danas i bivši Ferrarijev tehnički direktor, Ross Brawn, izjavio je da će raditi na traženju rješenja koje će okončati prijetnje talijanske momčadi o napuštanju Formule 1.

“Radio sam za njih deset godina i čuvam ih još uvijek u svom srcu. Ferrari je ikona ovog sporta i ja se nadam da ćemo pronaći soluciju koja će odgovarati svima. Veliki sport je velik za svakoga i ne želimo da nas Ferrari napusti”, izjavio je Brawn za Auto Motor und Sport.

Međutim, Liberty Medija inzistira i dalje na zacrtanim promjenama nakon 2020. godine da se trenutne pogonske jedinice pojednostavne i budu jeftinije za momčadi koje nisu proizvođači i kupuju pogonske jedinice.

“Sport bi trebao biti fer prema svim sudionicima, uključujući i Ferrari. Istina je da Ferrari ima pravo veta, ali koliko ja znam oni ga još nikad nisu koristili. Možda su samo “mahali” s njim.”

Na kraju je Brawn kao primjer uzbudljivog utrkivanja naveo MotoGP seriju koja nije brza kao Formula 1, ali je uzbudljivija:

“MotoGP motocikl je 30 sekundi sporiji, ali se svejedno čini iznimno brzim. Dosta je važnije imati bolide koje dobro izgledaju i mogu se natjecati jedan protiv drugog. Žali li se itko na sporije vrijeme od 15 sekundi kad pada kiša?”


Odgovor

7 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Traži, traži, pa ćeš naći – što, što ??
    ;)



    1
    1

    0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Upravo to, nije mi jasno zasto je postalo bitno rusit rekorde staza, zasto se novim pravilnicima pokusava bit brzi od prethodnih bolida i slicno. Kome to ista znaci?



    5
    3

    2
  3. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    MotoGP motocikl je 30 sekundi sporiji ali ima grid djevojeke koje su puuno brže od grid dječice. A i koliko je meni pozato većinsko gledateljstvo je hetero a ne podo.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.