Ericsson: Imamo potpuno novi i drugačiji bolid

Izdvojeno

Momčad Saubera je tijekom zimske stanke uvela brojne promjene i u 2018. ulazi s potpuno drugačijim konceptom u odnosu na prethodno prvenstvo. U švicarskoj je ekipi ostalo malo elemenata koji su se zadržali. Njihov se bolid promijenio i tehnički i aerodinamički, a veliku transformaciju je doživio i dizajn nakon udruženja s Alfa Romeom. Područje gdje nije došlo do promjena je jedno vozačko mjesto.

Promjene na C37 bolidu povećale su zadatke članova tima tijekom prvog predsezonskog testa. Teškoće zbog lošeg vremena tijekom ovog tjedna otežale su Sauberov posao. To bi, kao i za ostale momčadi, moglo biti skupo ukoliko na prvu utrku žele doći spremni i s dobro obavljenim poslom na testovima. Nadaju se kako će vrijeme u nadolazećem tjednu biti bolje kako bi mogli napredovati sa svojim bolidom.

Tijekom prva četiri dana testiranja švicarska je momčad odradila 283 kruga i to ih stavlja na četvrto mjesto momčadi s najviše kilometara nakon Toro Rossa, Mercedesa i Ferrarija. Međutim, svjesni su kako ih još uvijek čeka puno posla.

Novi bolid kojem su potrebni kilometri

Marcus Ericsson prokomentirao je novi bolid i prvi test:

“Očito je da su neke momčadi promijenile svoje dobavljače pogonskih jedinica pa su morale mijenjati neke stvari, ali mislim da smo mi napravili najvažniju promjenu jer smo tehnički i aerodinamički drugačiji, a imamo i noviji motor. Upravo zbog toga imamo najnoviji ili najrazličitiji paket u odnosu na prošlu godinu,” rekao je Ericsson.

“Da, to je rizik jer imamo puno drugačiji koncept u odnosu na prošlu godinu. Potreban nam je svaki krug kako bi ga mogli razumjeti. Postoji veliki potencijal, ali moramo imati vremena za istraživanje različitih konfiguracija i vidjeti kako bolid reagira u određenim uvjetima. To baš i nismo uspjeli napraviti ovog tjedna.”

“Dakle, naravno, za momčad poput nas nije dobro imati takve uvjete, ali sljedeći bi tjedan trebao biti dobar. Morat ćemo napraviti što više krugova i što više iskoristiti vrijeme,” zaključio je Šveđanin.


Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Forza Alfa Romeo



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.