Gasly zadovoljan odrađenom kilometražom u Toro Rosso Hondi

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 16 komentara

Toro Rossov vozač Pierre Gasly je danas odvozio čak 147 krugova u svom STR13 te je izuzetno zadovoljan obavljenim poslom na predsezonskim testiranjima, ali i bolidom te Hondom pogonskom jedinicom.

“Mislim da je uistinu zadovoljavajuće odraditi toliko puno krugova. Ovo je meni bio tek drugi dan testiranja u bolidu, četvrti za momčad, tako da i dalje učimo puno toga. U nadolazećim danima prije drugog testa morat ćemo proći kroz sve, ali ukupno gledajući dan je stvarno bio pozitivan.”

“Ovog trenutka samo testiramo različite stvari. Rekao bih da je prvi dojam s bolidom dosta pozitivan. Moramo poboljšati par stvari, ali što se tiče šasije, jako smo zadovoljni, isto tako i s motorom.”

“Trebamo jednostavno proći kroz sve podatke, cijelo testiranje koje smo odradili. Trebali bismo imati par poboljšanja za sljedeći tjedan, prema tome, proces je isti. Pokušavamo napredovati s bolidom iz dana u dan.”

Za razliku od prošlih sezona, Hondina pogonska jedinica se zasad čini pouzdanom, barem puno pouzdanijom nego što je to bila prethodnih godina. Gasly na tu temu dodaje:

“Mislim da smo danas pokazali da je motor u redu. Toro Rosso stvarno naporno radi s Hondom kada je riječ o komunikaciji kako bismo imali najbolji mogući paket. Imamo isti cilj. Zajedno radimo kao momčad, ne kao dvije različite ekipe. Mislim da je to nešto stvarno pozitivno.”

“I dalje postoji nekoliko stvari koje trebamo unaprijediti, kao i svaka momčad pretpostavljam. Ali zasad je odlično raditi s njima. Stvarno se jako trude. To je uvijek lijepo”, zaključio je 22-godišnji Francuz.


Odgovor

16 komentara

  1. Mclaren
    wilson Prikaži

    Drago mi je što su konačno posložili kockice u Hondi. From Zero To Hero u pouzdanosti za sad.



    23
    23

    0
  2. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    “Zajedno radimo kao momčad, ne kao dvije različite ekipe. “



    15
    12

    3
  3. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Ako se Honda u ovoj sezoni pokaze pouzdana i ako Toro Rossu pruzi prosjecne performanse sve vise cu Mclaren gledati kao vise nego djelomicnog krivca. Jednostavno ne vjerujem u cuda, pa tako ni u to da se honda u godinu dana ovako pouzdano vozi (a to je u principu isti motor kao i proslog testiranja)!



    10
    -1

    11
    • Fernando Alonso
      Kimi Prikaži

      Isti ali je kroz sezonu dobio 3 ili 4 nadogradnje a ako se ne varam problem na prošlogodišnjem testu je bio u spremniku za ulje šta pretpostavjam nema nikakve veze sa Mcl.



      8
      4

      4
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Naravno da je dobio nadogradnje, ali sam koncept je ostao isti, a ako koncept nije dobar nece dobro reagirati na nadogradnje i prepravke i također ako motor nije modularan i kompaktan nema puno prostora za nove ideje (inzinjeri su ograniceni). Naprimjer spremnik ulja je dosta vezan za sasiju jer se po logici nalazi uz ili u blizini dijela sasije. Ako je Mclaren trazio da se dizajn i pozicija tog spremnika moraju promjeniti zbog toga sto je to neophodno za neku promjenu na sasiji koju oni planiraju, naravno da je tada Mclaren taj koji je takodjer krivac. Samo ono sto nitko ne zna je to je li Mclaren trazio “nesto nemoguce” u takvim promjenama ili je Honda ta koja stvarno nije bila u stanju isporuciti kvalitetu. Upravo ova zamjena izmedju Mclarena i malog Red bulla u ovoj sezoni bi mogla dati odgovor na to pitanje. Vidjet cemo hoce li honda prenijeti ove dobre znakove u sezonu ili ne i hoce li Mclaren ostvariti dostojan napredak ili ne. Po meni je to jedini pokazatelj “tko je kriv”, jer ne vjerujem da se u godini dana moze dogoditi toliki napredak.



        9
        7

        2
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Koncept motora nije krivi nikako kad je iskopiran od Mercedesa koji leti tako da to otpada. Hondine vibracije, izrazita nepouzdanost i bolni manjak snage vidljiv na svim podrucjima je dovolja dokaz kako je japanski proizvodac kriv…Usli su u stilu ako Merc moze, mozemo mi i bolje od njih ( Australija 2015) , ali pokusavali su sve sami, kultura ispred svega i tek se tu negdje oko svibnja 2017. (Kad je Zaku i Alonsu prekipjelo) odlucili pozvat pomoc…Mclarenova je krivica bila manjak strpljenja i uskladenost sasije s motorom koja nijr bila najbolja. Strpljenja nije bilo jer je to velik tim i velike nade, a velika Hondina obecanja su postala magla…(ne)uskladenost je samo posljedica svih gluposti u timu sto su se odvijale. Ove sezone su svi timovi naglasak stavili na pouzdanost, pa tako i Honda i sasvim je razumljivo da su bolji. Moram priznat odvezen je dosta velik broj krugova, ali to se i ocekivalo. Drago mi je sto su rijesili probleme, a mozda jednog dana, opet osvoje prvenstvo s Mclarenom ?



        6
        -2

        8
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Skoro svaki problem koji je Honda imala je moguce povezati i sa sasijom bolida, sam sef Honde je rekao da vibracije nisu bile prisutne ni u jednom trenutku dok nisu motor postavili u sam bolid, ako on laže lažem i ja. Ali nije to uopce glavna stvar koju sam ja zelio reci, zelio sam reci da se uvijek i za sve krivila Honda sto je po meni bilo nepravedno. Ne cini mi se kako Mclaren u skoro vremenu planira osvojiti prvenstvo upravo zbog toga sto su s umjesto prve rupe sad zadnja rupa na sviralu (ili eventualno treca), ali opet ko zna sto nam donosi F1. I bas kao sto sam prije 3-4 dana komentiro, Formula 1 je jos uvik itekako zanimljiva.



        15
        11

        4
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        E ali Honda je prosle sezone imala krive podatke, a prije sezone su testirali monocilindar i na temelju toga zakljucili da ce motor radit. Imali su krive postavke namjestene sto je totalno unistilo predsezonska testianja jer zapravo sve sto se dogadalo na stazi je bilo neocekivano. Za 2015. i 2016. mislim da se “concpet zero” moze proglasiti krivcem jer imam osjecaj jako su pregrijavanja bila najcesci problem, a to je bila posljedica toga sto je sve bilo poredano drugacije (onako kako je Honda mislila da valja). Bez sumnje to su veliki strucnjaci sve i stvarno ne vidim razlog zasto ne bi uspjeli napraviti pobjednicki motor jednog dana, ali s Mclarenom definitivno nije islo…Nisu mogli nac zajednicki jezik i sve se svelo na to da ovi zele pobjede odmah, a ovi to obecaju, a onda i sami znate sta se dogodilo. U svakom slucaju za raspad su svi krivi i zavrsilo je na glup, ali ocekivan nacin, a po pitanju performansi Mclaren je mogao bolje svakako, ali Hondu i dalje smatram najvecim krivcem. Barem su ostavili takav dojam ?



        7
        4

        3
  4. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    German i kosook je bila uvjek bolja kombnacija nego bilo koji sa englezom. :mrgreen:



    2
    1

    1
  5. Blue Flag
    Seb05 Prikaži

    virujem da će i McLaren i Honda ove godine napraviti pomak, napredak
    ali očito zajedno nisu funkcionirali



    5
    5

    0
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    krajem 11. mjeseca prošle godine prenio sam ovaj komentar na tr forumašku temu.
    wazari san sa f1technical:
    I hear that dyno testing is going well in terms of reliability and efficiency. After accomplishing those targets comes power. The baseline for the 618 is done and running. They are many more innovations in the pipeline which I highly doubt the other manufacturers will have in 2018 or ever for that matter, that Honda will try and fully incorporate by mid-season.



    6
    6

    0
  7. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Bio sam kao navijač Alonsa jako ljut na njih u ovih godina ali mi je drago da im ide dobro jer nikome ne želim da ima kvarove i ako treba neka budu iznenađenje i svih iznenade pa če nam svima biti interesantnije prvenstvo.



    8
    8

    0
  8. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ne treba zaboraviti da je McLaren imao i Mercedesov motor pa nije napravio nista. A lako bi se moglo ispostaviti da Hond i nije toliko losa koliko su iz MCLarena pokusavali prikazati. Bitna razlika je ovdje spomenuta u textu da TR i Honda rade kao momcad dok taj dojam u proslim sezonama nisam imao i vise su upirali prstom jedni u druge nego radili kao ekipa. Moje misljenje je da je McLaren imao mali preambiciozan plan sa size zero bolidom u koj8 se Honda patila da spaku je svoj PU.



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.