Verstappen već osjeća veliku razliku s RB14

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

Max Verstappen i njegova momčad ovog tjedna možda nisu imali testiranja za pamćenje, ali Nizozemac kaže kako je već sada uočio veliku razliku između novog i starog Red Bullovog jednosjeda.

“Velika je razlika, pozitivan je način na koji se bolid ponaša. Nismo radili nikakve brze krugove, ali kada su uvjeti ovakvi kakvi jesu, koji nisu idealni, dobro je pobrinuti se da sve funkcionira po pitanju podataka koje dobivamo iz bolida u odnosu na ono što se događa u zračnom tunelu”, rekao je Nizozemac.

Upravo je zračni tunel predstavljao probleme na početku prošle godine, budući da je momčad u stvarnosti imala drugačija očitanja. Kako se problem rješavao, tako je i Red Bull bio sve brži u drugoj polovici sezone.

“Nema smisla sada gledati vremena po krugu. Treba dosta da dobijemo vrijeme na ovoj stazi koja ima novu podlogu. Mi smo samo radili vožnje od po dva kruga.”

“Nisam zabrinut još. Znate da će Mercedes i Ferrari svakako biti jaki. Ja sam zasad jako sretan s bolidom. Idućeg tjedna ćemo možda pokazati više.”

Verstappen je danas imao problemčić s radom mjenjačke kutije nakon što je završio malo izvan staze, dok je ranije propustio nešto vremena zbog istjecanja goriva.

“Nismo željeli voziti kada je bilo mokro. Za nas to nije imalo smisla. Kada se staza počela sušiti, izašli smo na intermedijima. Sve se činilo u redu. Radili smo svoj program, samo smo provjeravali bolid na slickovima u jako kratkim vožnjama.”

“Kada smo željeli nešto dulje vožnje, imali smo mali problem, istjecanje, pa smo jednostavno provjeravali cijeli bolid. To je uzelo vremena više od očekivanog.”

“Kada smo ponovno izašli van, imao sam svoj trenutak u 12. zavoju, pokušao sam ići unatrag, nešto se dogodilo s mjenjačem, ali takve stvari se događaju. Bilo kako bilo, uvjeti ovog tjedna nisu bili odlični.”


Odgovor

2 komentara

  1. Charles Leclerc
    reso20 Donator Prikaži

    I ja osjecam veliku razliku kad izadjem iz wc-a.

    Jebem ti F1 i sve, sve neke pickice i placipicke u F1 imamo, nije ni cudo sto su i prave picke s grida maknuli. Uvjeti su bili gotovo koma a on osjeca kvatni skok Sheldona u RB.



    12
    -3

    15

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.