Formula 1 vjeruje da će njihov F1 TV PRO imati 5 milijuna pretplatnika

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 16 komentara

Formula 1 vjeruje da će njihov novi streaming servis privući i do pet milijuna pretplatnika. F1 TV PRO, kako je nazvan, nudi prijenose utrka, kvalifikacija i slobodnih treninga bez reklama, a uz to će gledatelji moći popratiti i press konferencije i popratne događaje.

U početku će biti dostupan u 58 država među kojima je i Hrvatska, a poznato je kako će cijena biti oko 700 kuna godišnje.

Nadalje, spominje se i jeftinija varijanta u kojoj će vjerojatno biti samo snimke događaja, ali i arhiva povijesnih utrka.

Frank Arthofer, čelni čovjek F1 odsjeka za nove tehnologije vjeruje da bi za ovu ponudu moglo biti zainteresirano 5 milijuna korisnika, što je potencijalni prihod od 500 milijuna dolara godišnje.

“Po našim procjenama Formula 1 ima 500 milijuna fanova diljem svijeta. To je oko 5% svjetske populacije, što je priličan broj.”

“Ako razmišljamo oprezno, 1% su strastveni navijači, što je 5 milijuna gledatelja potencijalno zainteresiranih za ovaj proizvod. Ti gledatelji su možda spremni platiti za najbolji mogući način prijenosa Formule 1 trenutno.”

Naravno, takav doseg ne očekuje se odmah po četku:

“Htio bih da se svi potencijalni gledatelji odmah pretplate, ali to je vjerojatno optimističan cilj za sam početak. Nisam siguran da ćemo doći do tog broja u prvoj godini ili dvije. To je marketinški izazov na kojem ćemo raditi.”

“Najveći izazov trenutno nije pitanje financija nego isporuka sjajnog i stabilnog proizvoda.”

“Zbog toga ćemo recimo na prvoj utrci imati samo desktop verziju, da budemo sigurni da smo to obavili dobro, a onda nakon toga idemo na mobilnu aplikaciju, pa TV uređaje.”


Odgovor

16 komentara

  1. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Što prije to bolje….



    1
    1

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Trebali bi staviti bar utrku i kvalifikacije u Australiji kao free trial, da ljudi isprobaju a i da ne plaćaju cijeli mjesec za samo jednu utrku.



    11
    11

    0
  3. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Ako sam dobro shvatio u najskupljem paketu cu imati mogucnost gledati npr vettela on board cijelu utrku? Ili nisam dobro shavtio? Ako neko zna nek mi kaze jer ozbiljno razmisljam o kupnji aplikacije za mob



    2
    2

    0
  4. Kimi Raikkonen
    tmajnari Prikaži

    kroz par godina tj. kad propadnu svi tv prijenosi



    1
    1

    0
  5. Formula1
    HOK Donator Prikaži

    Super stvar, konačno nešto moderno za ljubitelje formule.
    Činjenica da čemo imati i mi u Hrvatskoj mogučnost kupnje F1TV pro me naročito veseli.
    Napokon nas polako svrstavaju u modernije mlade države. Vidim na http://www.tatacomunnications.com da će godišnje koštati od 70-120USD kako koje tržište.
    https://www.tatacommunications.com/press-release/f1-tv-app-powered-tata-communications-brings-live-grand-prix-action-directly-fans-mobile-devices-first-time/



    2
    2

    0
  6. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Na AMuS-u kažu kako će F1 TV uzimati od RTL-a komentatore za njemački jezik. Možda će tako za sve države. Samo će uzeti komentatore od televizija koje imaju pravo na prijenos u određenim državama, i staviti u F1 TV.

    Eto, neko je pitao za komentatore, pa tako će to vjerovatno biti riješeno. Nisu ludi da traže nove komentatore za svaki jezik gdje će ovo biti dostupno. Kad već imaju prijenose lokalnih televizija.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.