Steiner objasnio zašto testiranje u Bahreinu nije opcija

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 7 komentara

Haasov šef Gunther Steiner kaže da su “brutalni” logistički zahtjevi predsezonskog testiranja glavna prepreka odlasku u Bahrein za manje ekipe.

Bahrein je 2014. godine bio domaćin predsezonskog testiranja, a prije dvije godine ponovo su se aktivirale rasprave oko povratka na tu lokaciju. No, Formula 1 je odlučila ipak ostati u Barceloni.

Ovogodišnji testovi trenutno ne idu po željama jer su vremenski uvjeti nepovoljni i vrijeme prolazi, a jako malo testnog programa se pritom uspijeva obaviti.

Steiner kaže da je Barcelona praktična lokacija jer se momčadima komponente bolida konstantno dostavljaju iz njihovih baza. Letjeti u Bahrein bi značilo i dodatan trošak što bi pogotovo opteretilo manje ekipe.

“Trošak je jedna od problematičnih komponenti odlaska u Bahrein. Nije lako, ali također problem je i logistika. Recimo, kad smo došli 2016. u F1 razgovaralo se o Bahreinu ili Abu Dhabiju. To je nemoguće ako ste nova momčad i ako trebate nešto prenijeti na drugu lokaciju.”

“Vi dečki nemate pojma koliko toga ovdje dolazi svakodnevno. Brutalno!”

“Iz Engleske ili iz Italije te komponente se nakrcaju u kombi i voze osam sati dok dođu tu. Imamo ljude koji konstantno putuju gore-dolje. Da je u Bahreinu morate se pripremiti, isto je za sve. Ali, stvar je u tome da bi neke ekipe jednostavno angažirale svakodnevne letove.”


Odgovor

7 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Mislim da vas niko ništa ne treba ni pitati. Biće tako pa ako hoćeš, hoćeš. Ako nećeš, radi na simulatoru…
    Bilo je prije redovno testiranje tamo. Nema razloga da opet ne bude.



    4
    0

    4
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Novac je opcenito najveci problem. Jerez je nakon 2015. otpao upravo zbog troska, ako sam u pravu cak su testovi za sve i ogrniceni upravo zbog ovih manjih ekipa (jer nemaju novca, ali nisam siguran u taj podatak) tako da ce sad pretrpit ovu situaciju. Dan ipo su vec izgubili (zapravo su sva tri dana bila od manje pomoci nego bi trebali) i tu se vise nista ne moze. Sad treba pogledati sve opcije za 2019. i odrediti najbolju, a ako ne onda se moliti Bogu i prognozi za dobro vrijeme.



    4
    4

    0
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Neznam čemu ova želja odjednom za Bahreinom… Pa Španjolska je svima najbliža, jeftinija i najbolja staza za testirat gume i aero pakete. Dogodija se jedan tjedan da lošim vremenom što se nije desilo od 1999. i ljudi to hoće mijenjat. Jebiga nije bilo sreće ove godine s prvim testom, ali tesko da ce se ovo ponovit



    8
    7

    1
  4. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Šalju dijelove u kombiju koji se voze po 8 sati u jednom smjeru a samo 6 dana predsezonskih testiranja?

    F1 dijelovi u kombiju?



    1
    -2

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.