Martini i Williams raskidaju suradnju

Vijesti

Martini neće produžiti suradnju s Williamsom na kraju sezone, kada im završava petogodišnji ugovor s britanskom momčadi, javlja Motorsport.com

Martini je donio svoju poznatu bijelu, plavu i crvenu shemu boja natrag u Formulu 1 2014., što je značilo puno rebrendiranje bolida Williamsa. Ovakva shema boja zadnje je bila viđena na Brabhamovim bolidima 1975., a povratak prije četiri godine označavao je Martinijev najveći F1 program još od Lotusa 1979.

Prema pisanju Motorsport.com-a, Martini je raspravljao s Williamsom oko produljenja suradnje, ali isto tako su bili spremni i za pregovore s ostalim momčadima. Međutim, čelnici grupacije Bacardi, u čijem je sastavu Martini, odlučili su u potpunosti prestati s preusmjeravanjem resursa u Formulu 1 jer ovaj sport više nije usklađen s njihovim strateškim ciljevima.

“Diskutirali smo oko suradnje i nakon 2018. Iako se obje strane slažu oko toga, grupacija Bacardi nam je rekla da se povlači iz Formule 1 nakon završetka našeg ugovora na kraju godine. Imaju mnoge brendove koje podržavaju i očito je da njihovi strateški prioriteti s vremenom evoluiraju,” rekla je Claire Williams.

Odlazak Martinija veliki je gubitak za Williams, no britanskoj momčad ostaje solidan broj sponzora, od kojih je najnoviji Acronis. Također su primili značajnu financijsku injekciju od strane SMP Racinga kroz ugovor s njihovim novim vozačem Sergeyem Sirotkinom, a to je samo dodatak onome što donosi otac Lancea Strolla.

Williams je rekla da momčad ostaje financijski stabilna, ali nije htjela dalje komentirati financjisko stanje svoje ekipe.

Pojavile su se tvrdnje kako je do raskida suradnje s Martinijem došlo zbog toga što imaju dva vozača koji su mlađi od 25 godina, ali vjeruje se da to ipak nije bio problem. Martini će do kraja godine nastaviti raditi s Williamsom i njihovim vozačima, a to uključuje i proslavu 50 godina Martini Racinga.


Odgovor

5 komentara

  1. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Velika steta, Martini boje ce sigurno nedostajati.
    Tko zna kakve su ponude dobili do sad i kakve ce dobit od strane buduceg sponzora. Wiliams Jack Daniels zvuci zanimljivo



    5
    -2

    7
  2. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Williams propada, i Martiniju je jasno…

    Neki kažu da pregovaraju sa drugim ekipama, iz Williamsa kažu da napuštaju F1. Mislim da bi dobro legli na ovaj Sauber Alfu.



    14
    13

    1
  3. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    S obzirom na Sirotkina, bolje bi bilo: Williams Vodka racing :D



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.