McLaren prelazi na Petrobrasovo gorivo

Vijesti

Zvonko Vasilj

Prije 6 godina 1 min 7 komentara

Nakon mjeseci glasina da će McLaren promjeniti dobavljača goriva, napokon je stigla potvrda od strane momčadi da su potpisali novo tehnološko partnerstvo s Brazilskim naftnim gigantom Petrobrasom.

Iako je McLaren počeo suradnju sa BP/Castrol tek prošle godine, prelazak s Honde na Renault doveo je još promjena unutar momčadi. Petrobras je u F1 bio sve do kraja 2016. kao Williamsov sponzor, od tada je bilo mnogo špekulacija o njihovu povratku, a McLaren je bio logičan izbor.

Detalji oko ugovora biti će otkriveni idući tjedan, a potvrda je stigla od strane McLarena objavom na Twitteru. Momčad za iduću sezonu neće imati glavnog sponzora.

“Mislim da nećemo imati glavnog sponzora na početku nove sezone. Ne želim reći da ga ne želimo. Trenutni cilj nam je da, za dvije tri godine, naš posao privuče što više sponzora. Jako smo blizu financijskog cilja što se tiče prihoda od sponzora, to će se jako dobro odraziti na nas”, izjavio je Zak Brown.


Odgovor

7 komentara

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Puno posla ih ceka ove sezone. Dosta toga imaju novoga, dosta toga moraju da uklope, dosta ima nepoznanice na bolidu. Mozda na pocetaku nece biti blizu Renoa i Forc Indije ali od sredine se moze ocekuvati trka ta 3 tima.
    Imaju Alonsa koji je sa krsom od bolida u proslim sezonama borio za bodove tako da zasigurno ce i u ovoj sezoni, sa valjda dosta boljim i konstantnim bolidom. Dok Vandorne. Dosta klimav. Trebace mu vremena da se uklopi u top 10.

    Sve u svemu imacemo veliku borbu od 7 do 12 mijesta.



    8
    7

    1
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Znači 3 momčadi sa Renault motorim imaju tri različita dobavljača goriva?

    Nije ni čudo da ne mogu dostići Mercedes i Ferrari…



    13
    6

    7

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.