Webber poručio Ricciardu: Fokusiraj se na Maxa, ne na budućnost

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 16 komentara

Red Bullov bivši vozač Mark Webber poručio je svom sunarodnjaku Danielu Ricciardu da se usredotoči na svog kolegu Maxa Verstappena, a ne na planove za budućnost.

Ricciardo je trenutno na prekretnici karijere jer mu na kraju ove sezone ističe ugovor i veliko je pitanje hoće li i 2019. ostati u Red Bullu. U ovom stadiju karijere idući potez mogao bi biti ključan za njegove nade o osvajanju naslova svjetskog prvaka.

Webber kaže da bi Ricciardo trebao najprije pobijediti Verstappena, a onda vidjeti kakva se mjesta time otvaraju za 2019.

“Mislim da je najbolje što može napraviti to da pobijedi Maxa. On to zna i sigurno će dat sve od sebe.”

“On želi to probati i okušati se u prvih pet ili šest mjeseci, a onda pogledati koje su mu opcije. Ne vjerujem da će Mercedes pretjerano žuriti sa svojom odlukom također, oni imaju dobar uvid u to što Valtteri Bottas može, vjerojatno tamo do VN Kanade.”

“Očigledna poveznica postoji – oboje će biti bez ugovora, on je top vozač i postoji dobra šansa za zamjenu.”

“Ali, ako pobijedi Maxa i ako Red Bull ponovo leti stazom – zašto bi ih napustio?”

“Na kraju krajeva, ne vjerujem da je Daniel previše opterećen time koje mu je boje bolid. On samo želi pobjeđivati. Na to cilja, ali to je teško raditi konzistentno. Pobjede se ne dijele tek tako.”

“On je potpuno sposoban za to, ali samo se mora naći u poziciji gdje će dobiti priliku.”

Ricciardo može izbjeći političke igre

Webber je siguran da Ricciardo može izbjeći zamku upadanja u političke igre u koje je on sam upao dok je bio u Red Bullu.

“Red Bull će podržati tipa koji vodi u prvenstvu i koji obavlja posao. Ako je to Daniel – vjerujem da on još ima sjajan status u Red Bullu, da budem iskren. On je Red Bullov proizvod.”

“Ne vjerujem da bi Helmut bio razočaran da Daniel bude prvak, ali također voli i Maxa. Oni su obojica njegovi dečki.”

“Gdje se u tu priču uklapa Carlos [Sainz]? Helmut voli i Carlosa. To je pitanje za Helmuta.”

Tko je brži vozač?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

16 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Može Daniel Ricciardo biti 100 puta bolji od Lewisa Hamiltona – Michaela Schumachera – Ayrtona Senne – Alain Prosta zajedno, ali Helmut Marko vjeruje u Maxa Verstappena.

    Ono, u što vjeruje Helmut Marko – Dieter Mateschitz ( i onaj drugi bajo od Red Bull dueta ) podržava.

    Nema tu politike, dragi moj Mark Webberu. Samo…… lovaaaaaaa. Puno love. A Max je senzacija, na pomolu. A ne neki tamo Ozzie sa patikom u ustima. Da se razumijemo; ja ne podcjenjujem Daniela. Naprotiv, on je potencijalni F1 svjetski prvak. Ali moje je mišljenje, da ako Mad Maxa posluži zdravlje i sve ostalo čime raspolaže….. Daniel Ricciardo je za Helmut Marka ( Red Bull )….. prošlost…..suvišan u svemiru zvanom Red Bull.



    13
    11

    2
    • Ayrton Senna
      maurich Donator Prikaži

      Slažem se da je Max sigurno onaj kojega će više gurati sam RB, em ima takav stil vožnje, em je marketinški itekako isplativ… ali… Pogledajmo u postavu Torro Rossa, ove godine, nije baš da je sad to rasadnik talenata kao prije kada su tu bili i Ricciardo, Max, Vettel, Sainz, pa osuđujem se reći i baksuz Kvyat…čak i Vergne mo pada na pamet… ?



      5
      4

      1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Njihov stil vođenja im se počeo obijati o glavu. Iracionalno otpuštanje vozača i svađa s motoristima su doprinijeli da jos dugo neće biti prvaci. Da se ponovo vrate na vrh Marko bi morao u penziju, a to je jednako vjerojatno kao da Haas postane prvak….

        Uglavnom, žao mi je te djece koja tamo završe.



        5
        4

        1
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      Nije istina. Ko bude bolji dobiće podršku. Da, lova je bitna, a lovu će donijeti onaj vozač koji je sposoban uzeti titulu. I ko se od njih dvojice bude borio za titulu dobiće podršku od tima u vidu timskih odredbi. Kao što Webber reče, i Riccirado je produkt njihove škole. Nema nikakvog razloga da ga ne podrže, ako bude u borbi za titulu. A ako hoćeš, i zbog same love koju bi im donio sa tom titulom.



      2
      -2

      4
  2. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Ricciardo je vrhunski vozač ali mislim da je previše podložan timskim odredbama.. Formula 1 je timski sport ali na kraju je pojedinac taj koji osvaja naslov htjeli mi to priznat ili ne.. Max je s druge strane isto vrhunski vozač možda čak i u kategoriji “vanzemaljaca” poput Senne ili Schumachera ili Villeneuva (mislim na tatu Villeneuva a ne na sina, taj nije ni sjana svog ćaće) ali ima ono što nekima možda smeta ali to je jedan od glavnih sastojaka za prvaka a to je sebičnost.. Da nije to baš najbolja vrlina ali i svi ovi “vanzemaljci” imali su tu vrlinu do neke mjere i bez nje jednostavno na kraju vrlo lako izvisiš.. Možda zvuči glupo ili površno ili nepošteno ali to je tako.. A Max je već i pokazao to vrlinu mislim da je to bilo u Singapuru u Toro Rossu dok je vozio sa Sainzom pa je dobio timsku odredbu da ga propusti i odbio poslušati.. Jasno se čulo na team radiu “NO”..Ricci bi ga poslušao i propustio.. I svi su ostali prvaci i majstori Formule 1 takvi.. Šta se dogodilo Sebu kad je odbio odredbu da ne prestiže upravo Webbera i oderao ga ko balavca i pobjedio na onoj famoznoj utrci mislim da je bilo u Turskoj ili tak nešto nisam siguran više.. Šta mu se dogodilo.. Baš ništa.. Red bull je stao na njegovu stranu.. Zašto.. Pa vidjeli su da mali pobjeđuje i da ima onaj killer instinct.. A momčadi je to najbitnije.. Da ima egzekutora koji će na kraju donjeti naslov.. A i Max ima taj instikt.. Vidjet ćete.. Ako već niste..



    12
    8

    4
  3. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Brzi su obojica a Rikiardo mi je iznimno drag i simpatičan ali ovaj Verstapen mlađi ima ono nešto,ima neke luđačke poteze i za svoje godine iznimnu hrabrost (ako to mogu tako nazvati) ili ludost.
    Ne znam ali Max mi se čini kao buduči višestruki prvak i to u Ferrariju …



    5
    0

    5
  4. kreso Prikaži

    Nevezano za ovo…mercedes upalio motor!!!;)



    6
    4

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.