Stroll: Prošle godine nisam dobio nikakve savjete od Masse

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Lance Stroll kaže da mu neće nedostajati iskustvo Felipea Masse u ulozi timskog kolege jednostavno zato jer od njega prošle godine nije niti dobio nikakve savjete.

Nakon što je Massa vraćen iz mirovine kad je Valtteri Bottas dobio priliku prijeći u Mercedes, Brazilac je postao partner debitantu Strollu. No, ove godine dolazi Sergej Sirotkin i sad će Williams imati dva mlada vozača. Taj nedostatak iskusnog lisca neće se osjetiti, barem ako je vjerovati riječima Lancea Strolla.

“Mislim da od njega prošle godine uopće nisam dobio nikakve savjete,” kaže Stroll. “On je bio timski kolega kao i svaki drugi.”

“On je bio zauzet pokušavajući voziti što je brže moguće, a ja sam pokušavao to isto. To je to. Nema ništa dublje od tog.”

Massa je prije nekoliko mjeseci svoj odnos sa Strollom usporedio s odnosom kojeg je nekad imao s Michaelom Schumacherom koji je na početku Massine karijere u Ferrariju bio njegov mentor.

“Ne znam zašto ljudi misle da mi je bio trener ili mentor. Nije. On je radio svoj posao, a ja sam radio svoj. Onaj tko je bio brži završavao bi ispred,” proturječi mu Stroll.

“Bilo da je moj timski kolega netko s 15 godina iskustva ili netko tko je tek došao – moj pristup se ne mijenja.”

Nije trebalo dugo čekati za reakciju Felipea Masse.

Čini se da Stroll svim silama želi izbjeći reputaciju Massinog “učenika”, a posebno će biti zanimljivo pratiti Williamsovu formu iduće godine uz mlađahnu vozačku postavu, ali i rezultate Roberta Kubice na slobodnim treninzima u usporedbi s aktivnim vozačima.

“Kubica će nam biti od velike pomoći zasigurno. Felipe je bio koristan u aspektu razvoja prema novim pravilima, a Robert je na testiranju u Abu Dhabiju pokazao da dobro razumije probleme na bolidu.”

“Prema tome, to je dobro. Mislim da ga možemo iskoristiti i integrirati u ekipu kako bi nam pomogao popeti se u poretku.”


Odgovor

3 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Kako vozis, reka bi covik da govoris istinu



    15
    15

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Pa vidi se…



    11
    11

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.