Haas: Vjerojatno smo prerano prebacili fokus na 2018.

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 3 min 0 komentara

Gunther Steiner tvrdi da je njegova ekipa napravila pogrešku kad se prerano usredotočila na 2018. godinu i napustila razvoj prošlogodišnjeg bolida.

Još sredinom sezone Haas je zauzeo sedmo mjesto u poretku konstruktora, samo četiri boda iza Toro Rossa. Do kraja godine obje je ekipe prestigao Renault pa je Haas završio na osmom mjestu, isto kao i u svojoj debitantskoj sezoni 2016. godine.

Haas tada nije tajio da su vrlo rano napustili projekt 2016. i fokusirali se na promjenu aerodinamičkih pravila koja su stupila na snagu prošle godine. Ipak, kaže da su i ovaj put možda napravili sličnu pogrešku:

“Sezona je bila malo gore, malo dolje (u odnosu na 2016.), ali je tu bilo svega – pogotovo u drugom dijelu,” kaže Steiner.

“Očekivali smo više od razvoja kroz sezonu, ali smo također bili svjesni da smo se vrlo rano prebacili na novi bolid za 2018.”

“Gledajući unatrag, jesmo li mogli nešto obaviti drukčije? Možda smo mogli malo duže razvijati prošlogodišnji bolid, ali ne možete vratiti vrijeme.”

“Ne postoji direktan odgovor na to. Morali smo se prebaciti jer je posljednja stvar koju želimo da iduće sezone padnemo u performansama. Prema tome, imam vjere da će idući bolid biti bolji. Inače to ne bismo napravili.”

Steiner je siguran da će Haas napredovati zbog stabilnog tehničkog pravilnika, što je za njih prvi put u kratkoj F1 karijeri.

“Ne bih rekao da je lakše, ali u svakom slučaju izazov je drukčiji. Morate se fokusirati na razvoj umjesto na izmišljanje pa ćemo vidjeti kakvi smo na tom polju. Ovo je novo poglavlje i nadam se da će biti dobro.”

“Bili smo vrlo dobri u ove dvije godine kao nova ekipa, nikad nismo bili potpuni promašaj.”

“Moramo vidjeti koliko smo dobri u razvoju bolida sa stabilnim pravilima. Optimističan sam oko toga.”

Priznao je da Haas također mora konstantnije performanse umjesto situacija da su dvije utrke nigdje, a onda ponovo budu kompetitivni.

“Temelji su postojali, ali svejedno smo imali pomiješanu godinu. Osvajali smo bodove u više događaja nego godinu ranije, što znači da smo se sveobuhvatno poboljšali.”

“Međutim, nije bilo dovoljno dobro da budemo konstantno u bodovima, što je potrebno za probijanje u poretku.”

“Tri ili četiri događaja smo propustili osvajati bodove zbog naših problema i to nas je koštalo,” zaključuje Steiner.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.