Force India nadograđuje svoja postrojenja u Silverstoneu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Nakon obrane četvrte pozicije konstruktorskog poretka, Force India hrabro ide dalje te planira unaprijediti postrojenja u Silverstoneu. Odnosno, sve svoje aktivnosti planira preseliti pod jedan krov.

“Puno pomaže ako su svi pod istim krovom, što sada nije slučaj jer smo podijeljeni u omjeru 75:25”, rekao je direktor operacija Otmar Szafnauer. “Nadam se da ćemo za dvije do tri godine sve imati pod istim krovom.”

Force India je 2015. odlučila koristiti Toyotin zračni tunel u Kolnu, a Szafnauer dodaje da rade i na unaprjeđenju tog postrojenja.

“Veći proizvodni kapaciteti pomažu, kao i učinkovitost zračnog tunela te CFD-a. Imamo još nekih velikih zadataka kako bismo ostali gdje jesmo ili otišli korak dalje. Neke od tih stvari se događaju sada, neke će biti riješene u kratkom periodu, dok će za neke trebati malo više vremena.”

“Radimo s Toyotom kako bismo njihov zračni tunel učinili efikasnijim. Neke od promjena su već urodile plodom.”

Da bi se takve operacije mogle izvesti, Force Indiji je trebalo više novca, a to su osigurali tako što su 2016. i 2017. završili na četvrtom mjestu konstruktorskog poretka.

“Četvrto mjesto je izuzetno važno za nas, imamo najmanji budžet u Formuli 1 pa to znači da dio njega koji smijemo trošiti nije jako velik. Ako novčane nagrade nestanu, taj dio budžeta nećemo moći trošiti, a to je važan dio jer nam daje razvojne mogućnosti, dio s kojim radimo sve naše eksperimente kako bismo mogli poboljšati performanse bolida. Prema tome, jako je važno to zadržati.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.