Nürburgring pregovara o povratku u F1 kalendar

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 5 komentara

Legendarna njemačka staza pregovara s vlasnicima Formule 1 oko mogućeg povratka u kalendar 2019. Podsjetimo, Nürburgring je od 2007. bio domaćin F1 utrka u Njemačkoj tijekom neparnih godina izmjenjujući se s Hockenheimom, no zbog financijskih poteškoća su 2013. zadnji put ugostili F1 utrku.

Zbog toga se VN Njemačke trenutno održava svake dvije godine na Hockenheimu, no to bi se s novim vlasnikom staze Nürburgring, Mircom Markfortom, moglo promijeniti već iduće sezone.

Markfort je od preuzimanja uloge direktora staze u ožujku 2016. krenuo s planiranjem povratka Formule 1, a poznato je da Liberty Media želi zadržati europsko tržište kao srce F1 kalendara, što se vidi i iz povratka VN Francuske u kalendar nakon 10 godina stanke.

Markfort se tijekom VN Abu Dhabija navodno susreo s Chaseom Careyjem te od tad traju pregovori između vlasnika staze i vlasnika Formule 1.

“Zbilja bismo bili zadovoljni kad bismo doveli Formulu 1 natrag na Nürburgring 2019.”, izjavio je Markfort za motorsport.com.

“To će biti moguće samo ako u obzir uzmemo značajne uvjete ekonomskog okruženja. Možemo potvrditi da je bilo razgovora s vlasnikom Formule 1, Liberty Medijom.”

Nürburgring je kroz povijest ugostio 40 utrka, prvi put još 1951. Konkurencije za povratak u kalendar navodno ne nedostaje, prema riječima komercijalnog direktora F1, Seana Bratchesa, čak 40 različitih lokacija bilo je zainteresirano za pregovore, a pretpostavlja se da je Libertyjev prioritet osigurati drugu utrku u SAD-u, s New Yorkom, Las Vegasom i Miamijem kao glavnim kandidatima.


Odgovor

5 komentara

  1. Daniel Ricciardo
    MALAK Prikaži

    Tko je osvojio nagradu (ulaznice za utrku po želji) ima li neki članak di piše nešto o tome,uopće nisam vidio od mamurluka. I zanimaju me rezultati jeli bilo napeto ,tijesno u dvoboju i kako je zavrršilo na karaju.
    lp
    ?



    2
    2

    0
  2. Williams
    Nigel Prikaži

    bilo je ivrijeme da se vrati ova odlična staza nadam se 2019 vn njemačke nugbugring



    1
    1

    0
  3. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Obozavam je u gran turismu :)



    4
    4

    0
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Daleko daleko bolji od novog Hockenheima.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.