Marchionne: 2018. je posljednja šansa za Raikkonena

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 9 komentara

Kimi Raikkonen je i treći puta uzastopce zaradio produljenje ugovora na godinu dana iako njegove predstave od 2014. nisu bile baš dobre. Naprotiv, Finac je u te četiri sezone uvjerljivo gubio od svojih momčadskih kolega, ali Ferrarijev predsjednik tvrdi da će 38-godišnji Kimi sljedeće sezone dobiti posljednju priliku.

“Moje mišljenje je da Raikkonen vozi poput Boga kada pronađemo pravi ključ. Ali moramo ga pronaći. Kada stvari idu kako treba, užitak je vidjeti ga kako vozi. Ima nevjerojatnu hladnoću. S druge strane, u ostalim momentima se čini kao da je na pauzi. Mora biti konzistentniji kada je riječ o performansama, ali važno je pronaći pravi ključ kako bi on i na drugim stazama vozio kao u Monaku. Ovo je vjerojatno posljednja sezona za pronalazak pravog ključa i to moramo učiniti. Mislim da bi bilo šteta da napusti Formulu 1 bez pokazivanja svog pravog potencijala.”

Raikkonen će krajem sljedeće sezone imati navršenih 39 godina pa je odlazak u mirovinu svakako blizu. Marchionne tvrdi da bi njegova zamjena mogao biti F2 prvak Charles Leclerc koji će sljedeće godine nastupati za Sauber.

“Vidimo Leclerca, Verstappena i Giovinazzija, vozače velikih vještina koji mogu napraviti veliku promjenu na tržištu vozača. I dalje sam sretan što sam izabrao Leclerca. Ako ne možemo naći pravi ključ za Raikkonena, mislim da će izbor pasti na mladog vozača”, rekao je Marchionne.

Veliki gazda se osvrnuo i na Raikkonenovog momčadskog kolegu Vettela, za kojeg tvrdi da mora naučiti iz pogrešaka koje je napravio ove sezone, uz napomenu da njegov performans iz Bakua ne vidi isključivo kao slabost.

“Ne znam je li to do slabosti ili osobnosti. Ne vidim slabost u njegovim izljevima bijesa. Vettel ima nešto poput dečka s juga Italije. Pokazao je to par puta ove godine, ali mislim da je naučio iz tih situacija.”

“Nastavljam govoriti da imamo obavezu svojim vozačima dati bolid koji im omogućuje borbu za pobjedu: 2016. nismo uspjeli, ali u 2017. smo im dali odličan bolid. Sada je odgovornost na njemu, ali on to zna.”


Odgovor

9 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Raikkonen će krajem sljedeće sezone imati navršenih 39 godina pa je odlazak u mirovinu svakako blizu.

    To je to, u principu.
    Jedino ako bi naredne godine bio puuuuno bolji nego ove….



    5
    5

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Nikola Krajina Donator Prikaži

    Jako me raduje to što razmatraju mlade vozače kao zamjenu za Kimija, nadam se da će to biti Leclerc, ali ne treba ni žuriti s njim već vidjeti kako će se snaći u Formuli 1, ako pruži par nevjerojatnih utrka kao što ih je imao u Formuli 2, siguran sam da će Kimijevo mjesto sigurno njega čekati :)

    S druge strane, volio bih da Kimi pokaže iduće sezone da je zaslužio povjerenje Ferrarija sve ove godine i da brzine i odlučnosti za pobjede u njemu još ima (ja još uvijek vjerujem da ima i da može biti ozbiljnija konkurencija Vettelu i drugima), ako mu bolid naravno bude u stanju za to.



    11
    11

    0
  3. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Sada kada Kimi osvoji titulu pa dobije doživotni ugovor :D



    21
    21

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    U biti morao bi biti na pragu forme iz 2005-2007 da bi mu produžili ugovor na još godinu dana, što bi bilo jako lijepo, ali nekako sumnjam u to. Muku muči sa tim Pirellijevim gumama, muku muči sa prednjim krajem i tako iz godine u godinu. Nekad je bio strašno br, a danas ga šamaraju tko god stigne. Volio bih barem još jednom vidjeti Kimija iz 2007.



    6
    6

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      I ja bih volio.
      Kimi je lik koji se jednostavno voli I postuje.
      Ne znam nijednog ljubitelja F1 Iz mog okruzenja da misli drugacije. Bez obzira za koji tim navijali.

      Pitanje je I motivacije da se nadje extra desetinka.
      Ipak je pred penzijom :)



      7
      7

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Iceman Donator Prikaži

        A i to što kažeš. Nekad je bio mlad i blesav, danas mu život izgleda bitno drugačije nego prije 10 godina. Ali…. kada bi mu prednji kraj odgovarao, gume također, našao svoj sweet spot sa setupom, vjerujem da extra desetinka ne bi bila problem. :D



        3
        3

        0
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      Pa ne baš da ga šamara ko god stigne.. Šamaraju ga posljednjih godina Vettel i Alonso, koji bi ga šamarali u bilo kojem periodu njegove karijere…


      0
      0

      0
  5. Mclaren
    KERS Prikaži

    Kimi je drago stvorenje, ali nije na nivou za Ferrari kolko god on prirastao srcu..za tu koju desetinku više se i poznaju najbolji od najboljih.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.