Helmut Marko: Kvyat je talentiraniji od Gaslyja i Hartleya

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 3 komentara

Helmut Marko, savjetnik Red Bulla za motorsport i osoba koja je zaključila karijeru Daniila Kvyata u Formuli 1 je sad progovorio o sposobnostima mladog Rusa. Marko vjeruje da je Kvyat bolji vozač od obje njegove zamjene – Pierrea Gaslyja i Brendona Hartleya.

“U potpunosti se slažem da Kvyat ima više talenta od Gaslyja i Hartleya. Nažalost, to je pokazao samo u svojim prvim godinama u Toro Rossu i Red Bullu. Od tada su njegove performanse drastično pale,” kaže Marko.

Ovaj pad u performansama došao je iz nekoliko razloga. Franz Tost, njegov bivši šef, vjeruje da je Kvyat uglavnom bio preoptimističan u prvom krugu utrka gdje je često tražio previše i griješio. Marko kaže da tu postoji i psihološki aspekt.

“Imao je problema s kočnicama i gumama, a te probleme nije imao Ricciardo. No, nešto se dogodilo s njim gledajući sa psihološke strane. Izgubio je brzinu i sigurnost, a još ne znamo o čemu se tu radi. Pokušali smo ga vratiti na njegovu razinu, ali to nije uspjelo i nažalost nemamo pojma što se dogodilo,” kaže Helmut Marko.

“Bilo je previše incidenata na počecima utrka i nije dobro reagirao na takve situacije. Zatvorio se sam u sebe i nije htio nikoga čuti što ima za reći, a to je tužno. Sjećam se utrka u Monzi i Spa iz GP3 gdje je bio strašan, odradio je neke senzacionalne utrke,” zaključuje Austrijanac.


Odgovor

3 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    The Stig Prikaži

    Ti bi imao motivaciju da na pocetku sezone uzmes podij a da te posle toga netko degradira ?



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.