Newey nije oduševljen ‘ružnom’ halo zaštitom

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 0 komentara

Red Bullov tehnički direktor Adrian Newey nije oduševljen halo zaštitom kokpita koja će na bolidima Formule 1 biti obavezna od sljedeće godine. Britanac se svakako zalaže za povećanu sigurnost, ali smatra da je trebalo provesti više testova prije uvođenja halo zaštite, za koju smatra da je nespretno izvedena i estetski ružna.

“Moram priznati da imam podijeljena mišljenja o halo zaštiti. S jedne strane smatram da je dobra bilo koja stvar koja bolid može učiniti sigurnijim. Kada je netko uistinu teško ozlijeđen ili pogine, to je strašno. Bio sam prisutan na pogrebu Justina Wilsona prije tri godine, vidjeti tugu na licima njegove obitelji je bilo užasno. Prema tome, ako halo pomaže učiniti bolide sigurnijim, to moramo pozdraviti.”

“Inženjer u meni govori da se to jednostavno čini tako nespretnom i ružnom solucijom, čini se kao da bismo trebali napraviti nešto bolje od toga.”

“Mislim da je potrebno više istraživanja. Zatvoreni kokpit bi vjerojatno bio vizualno atraktivniji, ali to bi onda bilo utrkivanje bolida zatvorenih kokpita.”

“Štogod Formula 1 radi , to mora biti pristupačno i u nižim formulama, jer zašto bi život vozača Formule Ford bio manje vrijedan od života vozača Formule 1? Moramo pronaći rješenje koje se može prenijeti, ali ne možemo pobjeći od činjenice da je ovo rješenje ružno. Umjetnik u meni tvrdi da je halo napadan.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.