Ricciardo: Moram se poboljšati u kvalifikacijama

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Daniel Ricciardo je ove sezone po prvi put izgubio u kvalifikacijama otkako je došao u Red Bull. 2014. je bio brži od Vettela, zatim od Kvyata te od Verstappena u 17 utrka koje su zajedno odvozili 2016. godine. No ove je sezone došao “kraj vladivini”. Verstappen je bio13 puta brži tijekom subotnjeg poslijepodneva, dok je Ricciardo uspio to napraviti sedam puta. Unatoč tome, Ricciardo je skupio više bodova te završio na petom mjestu u poretku vozača, dok je Max skupio 33 boda manje (Maxov trkaći broj je 33 :) )

“Ne mogu poreći to da je Max ove godine bio bolji u kvalifikacijama, a kvalifikacije su oduvijek bila moja jača strana. Moram se poboljšati u kvalifikacijama i razumijeti gdje nisam uspio ostvariti dovoljno dobre performanse. Ako je to pola desetinke, onda to nije malo – može odlučiti u borbi za pole position, može odlučiti prvenstvo. Mislim da smo Max i ja znali da bilo kakva pogreška u kvalifikacijama znači da ćemo završiti kao sporiji vozač momčadi. S nekim vozačima sam mogao računati na bolji plasman čak i kad bih napravio nekakvu pogrešku, ali to više nije tako. Pritiskamo jednan drugoga do krajnjih granica.”

Max Verstappen je proveo najviše vremena s Ricciardom u Red Bullu. Njih dvojica su zajedno odvozili 37 utrka. S Kvyatom je odvozio 23, a s Vettelom 19.


Odgovor

1 komentar

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Da, i ja moram poboljšati vrijeme Pole Positiona na stazi Spa “krevet već? – posao”
    Nemrem se izvlačit na akademsku četvrt ako kasnim cijeli sat.


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.