Zimska stanka, 12. dan: Piquetove svinjarije

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 6 godina 3 min 3 komentara

Nelson Piquet poznat je kao vozač koji je bio odličan i van staze, često zabavljajući kolege vozače i publiku. No oni s kojima je zbijao šale nisu bili sretni, kao primjerice Nigel Mansell, za kojeg je Brazilac rekao da je glup i ružan, a da mu je žena još gluplja što se za njega udala. Njihovo rivalstvo u Williamsu nije bilo tako žestoko na stazi kao ono Senne i Prosta, već je više to bio psihološki rat kojeg je Nelson znao jako dobro voditi. Također je bio veoma dobar u međuljudskim odnosima, znao je kako prići ljudima, kako im se svidjeti da bi dobio ono što želi. O svim tim stvarima u Williamsu je ispričao i sam Nelson prije desetak godina. Riječ je bila o aktivnom ovjesu, kojeg su u Williamsu isprobavali.

“Nigel je isprobao ovjes nekoliko puta, no onda više nije htio raditi ništa oko toga. Momčad me je pitala bih li preuzeo projekt u potpunosti, na što sam odgovorio ‘Može, preuzet ću cijeli projekt, ali mi morate obećati da će biti samo moj ako bude funkcionirao. Zašto bih se mučio svakodnevnim testiranjem i riskiranjem ako će Nigel na kraju dobiti moj proizvod?’ Predložio sam Mansellu da zajedno radimo na projektu, no on je rekao da nije zainteresiran jer ta stvar sigurno neće raditi. Ja sam bio sretan što ću sam sve odraditi jer sam bio svjestan kakav je potencijal imao aktivni ovjes.”

Nije tajna da je Piquet nakon dva osvojena naslova u Brabhamu bio poprilično popunjenih apetita što se tiče Formule 1, no ostao je radi zabave i da može odražavati svoju jahtu od 60 metara, Pilar Rossi. Na njoj je Piquet provodio vrlo razuzdane noći, žena je bilo u izobilju i po tom pitanju nije bio puno gori od Hunta. Izvan staze nije bio tako precizan što govori podatak o sedmero djece s četiri žene :)

Brazilac je bio viješt u pravljenju svinjarija na postolju, pa je tako poznat video gdje Balestreu stavlja rogove na glavu te mu poslije namješta kravatu ili kada Prostu želi čestitati pobjedu, a drugom rukom mu ispituje međunožje. Ili kad se za vrijeme Prostog intervjua skrivao iza njega te motirao na iskrivljeni nos. Ne bi se reklo da je Nelson imao tabu tema :)

Ako mislite da se Nelson s godinama uozbiljio, možda će vam ovaj isječak iz videa pokazati drugačije.


Odgovor

3 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Jedinstven karakter, seljačina na kvadrat, vozacina na kvadrat, direktan, mozda i previse direktan haha.

    Danas se čudimo kada Magnussen kaze Hulku: “Suck my balls mate”. Internet eksplodira, senzacija. Piquet bi ga uhvatio za muda i podijelio par pljuski u najboljem slučaju. Usput bi mu podijelio uvrede za cijelu porodicu i zenu nazvao ku*vom.

    Danas je nekako sve previse sterilno, za svaku sitnicu se moras ispricavati. Vettel opsuje Charlieja, javne isprike, javna pisma, drustveno korisni radovi, uvjetne kazne. Se Piquet ikada ispricao? Ne, prije bi bilo da su se njemu ispricavali. Meni osobno jedan od najdrazih vozaca ikada. Ikona.



    19
    19

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Prvi za kojeg sam navijao.
    Iako nikad nije vozio za Ferrari.
    Vjerovatno što je tad (1982-1983) bio top i 1983 prvak, a ja balavac koji se “tek navukao” na F1.
    Drugi najveći jebač F1.
    Jedan od razloga zbog kojeg nisam volio ni Prosta ni Sennu (pored činjenice da oni su najveće uspjehe imali u Mclarenu, hehe). Kontra toga, jedan od razloga zbog kojih sam se “zakačio” za MSa (kasnije kad je ovaj prešao u Ferrari, sve se nekako poklopilo).
    Premalo je ovdje “mjesta” da bi se napisale sve njegove pizdarije.
    Legenda, možda ne po ciframa (mada 3 titule nisu za bacit), koliko po karakteru i ličnosti.
    :klanjam:



    5
    5

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      ja sam bio za mansella, tako da ni meni nije dolazio u obzir…premlad sam bio za njegove brabham dane.
      sjećam se njegovih kolumni u vjesniku krajem 80-ih svakih tjedan-dva…i bogati plaču!
      ali faca, zajebant, lik…i podcijenjen kad malo bolje razmisliš. nikad ga nema u nikakvim top listama ni pod razno.



      8
      8

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.