Hamilton nije siguran želi li ostati u Formuli 1 nakon 2018.

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 20 komentara

Četverostrukom svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu ugovor s Mercedesom istječe krajem sljedeće sezone te se očekuje da će pregovori za novi započeti krajem ove godine. Iako je produljenje sasvim logičan potez, Britanac je priznao da nije siguran kolike su šanse za to jer postoje i druge stvari koje je propustio, a kojima se želi posvetiti. Kada mu istekne trenutni ugovor, Hamilton će biti na pragu 34. rođendana.

“To je poput vremena, radi se o pronalaženju ravnoteže”, komentirao je Hamilton potencijalnu odluku u intervjuu nekolicini medija uključujući Motorsport.com. “Trenutno imam još jednu godinu i želim nastaviti, ali sada je taj trenutak kada se pojavljuje to pitanje.”

Nije tajna da je Hamilton poznat po svom osebujnom životu izvan Formule 1, ali problem predstavlja činjenica da nakon prekida više nema povratka.

“Ne možete se vratiti u Formulu 1. Što god se dogodi, propustit ćete to. Bez obzira je li to sljedeća godina, ili za pet godina od sada, propustit ćete to kada završite. Ima izreka koja kaže da ostanete onoliko dugo koliko možete – nisam baš siguran u to, ali ima puno toga u životu što ostaje nakon toga. Postoje stvari koje sam propustio.”

“Pričao sam sa svojim najboljim prijateljem o stvarima na kojima zavidim ili kojima se radujem, poput života na jednom mjestu, ulaska u rutinu. Svake godine ostajem u sportu i odgađam te stvari. Ali od 40 nadalje postoji puno vremena za to.”

Dodaje da ga je na takvo razmišljanje potaknula nedavna smrt ujne.

“Ujna mi je umrla od raka, a zadnjeg dana mi je rekla: “Radila sam svaki dan planirajući stati jednoga dana i raditi sve te različite stvari, ali onda sam ostala bez vremena”. Prema tome, borim se s tom činjenicom u svojoj glavi.”

“Živim svoj život iz dana u dan i pokušavam ga proživjeti do maksimuma. S tim se borim, želim se nastaviti utrkivati, ali postoje i druge stvari koje želim raditi. Želim biti siguran da sam odabrao pravo vrijeme, ali mislim da i hoću.”


Odgovor

20 komentara

  1. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ne bi ni ja vozio kada je halo ispred mene…



    19
    19

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Steta, faliti ce. U svakom slucaju ako i ode, otici se kao jedan od najvecih.



    8
    8

    0
  3. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Ovo mu valjda idu pregovori za novi ugovor pa ovakve izjave vjerojatno dodaju pokoju brojku u ugovoru.



    11
    11

    0
  4. zigorec Prikaži

    To me podsjeća na izjave od prije par godina kada je stalno govorio da ga interesira samo da se izjednači sa Sennom i da je upitno hoće li potom imati motivacije nastaviti voziti. Onda mu je zasmrdilo da ima nekolicina vozača s po 4 naslova pa je nastavio. Ukoliko pobijedi i iduće godine, a ima realne šanse jer je fenomenalan vozač koji vozi superioran auto (ne dominantan, “samo” superioran), već će se pomalo otvarati želja da dostigne Najvećega (iako je to jako teško, s obzirom na Hamiltonove godine i promjenu pravila) i zaboravit će što je sada pričao. To je ono što mi se kod njega ne sviđa: fenomenalan vozač, ali samo to. Kao čovjek ni blizu tome. Lupi stvarno bez imalo pameti i ostane živ. Ali, takav je.



    12
    12

    0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    odmori, vozi nešto drugo, ima života i van f1…



    5
    5

    0
  6. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Previše Lujo uživa u statusu kojeg uživa u GB i diljem svijeta zahvaljujuć svojoj urođenoj Warp brzini,nikako ne Mercedesu kao najdomonantnijem bolidu u povjesti F1,da bi mu bilo na kraj pameti napustiti formulu.Sve dok je tome tako-Bojim se do novih pravila oko motora iliti PU-Lujo će ultra brzo obarati rekorde,štampati pobjede i osvajati prvenstva.



    3
    3

    0
    • Rover
      zjurina Prikaži

      Ma koja Warp brzina…lol… staviti barem pet-šest vozača u njegovu, kažem njegovu Mečku, i njihh barem dvojca će biti brzi isto koliko i on, jedan ili dva će biti i možda zericu lošiji ko zna, ali barem jedan ili dvojca će biti garant brži od njega… neka samo ide.
      NIKO nije nezamjenjiv, pa ni on… jadan arogantni klaun manje, ja neću sigurno žaliti za njim, slično kao ni za “Kvajatom”. Ošo jedan bahati napuhanac, pa neka ode još jedan, neće Fomula propast.



      16
      16

      0
    • Pirelli Hard
      Monty Prikaži

      @zjurina-Ne moram valjda naglasiti da se u djelu Warpa zajebavam ali sam siguran da Luji ne pada na pamet napuštati F1 tako dugo dok Mercedes dominira. :pivo:



      3
      3

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.