Ricciardo: Raikkonen je ove godine trebao imati puno više bodova od mene

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 1 min 11 komentara

Daniel Ricciardo je četvrto mjesto u ovogodišnjem poretku vozača izgubio od Kimija Raikkonena nakon posljednje utrke prvenstva, VN Abu Dhabija. Red Bullov vozač je jučer morao odustati zbog mehaničkog kvara na svom RB13, što je Australcu bilo treće odustajanje u posljednje četiri utrke.

Na pitanje koliko je razočaran što je izgubio četvrto mjesto nakon još jednog odustajanja, Ricciardo je odgovorio:

“Da budem brutalno iskren, s tim bolidom je trebao biti daleko ispred u prvenstvu. Zato mislim da ovo nije velika stvar.”

Kimi Raikkonen je s konkurentnijim Ferrarijevim bolidom ove sezone Ricciarda u kvalifikacijama dobio u omjeru 14:6, a u utrkama je imao dva odustajanja manje od Red Bullovog vozača. Sezonu je završio sa samo pet bodova prednosti u odnosu na ‘Honey badgera’ (205:200).

[vozac broj=”7″ ime=”Kimi Raikkonen” momcad=”Ferrari”]

[vozac broj=”3″ ime=”Daniel Ricciardo” momcad=”Red Bull”]


Odgovor

11 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Ocigledno. Kimi je zreo za penziju a onda se nadam da ce doci netko tko ce biti dostojna konkurencija Vettelu. Po mogucnosti ti Ricciardo.



    7
    7

    0
    • Kimi Raikkonen
      Iceman 7 Prikaži

      Ricciardo je na vrhuncu karijere, nije on neki supertalent, kladim se da ce njegov pace past do cca 33 godine…. Može bit novi vodonoša sto mu pokazuje Verstappen



      11
      11

      0
  2. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Realno Ricciardo je toliko postolja i onu pobjedu ostvario na toliku srecu da to nije humano…. U spanjolskoj nebi bio treci da nisu ispali verstappen, raikkonen i bottas, u bakuu je pobijedio nakon problema hamiltona, bottasa, raikkonena, vettela, verstappena( koliko srece moras imat i kakva utrka to mora bit), singapur sudar vettela,raikkonena,verstappena, malezija postolje zbog problema ferrarija…. Gdje je god kimi izgubio ricc je profitirao i to debelo, ricciardova odustajanja su uglavnom zbog problema “vise sile” ali jucer je izgubio 4.mjesto jer je ocesao kotacem o ogradu( i tako odustajanje), u australiji je sve napravio izlijetanjem u kvalifikacijama i unistio si utrku jer je bolid bio nespreman…. Realno kakve je verstappen utrke imao i koliko je brzi bio u kvalama ( nazalost max je vecinom odustajao u sjajnim pozicijama) trebao bi se zapitati sto je on mogao vise napravit…. Ne smeta me Ricciardo kao vozac, niti mislim da je Kimi na vrhuncu, ali biti sporiji od timskog kolege i podbadat drugog vozaca koji je sporiji od timskog kolege je glupo…



    28
    28

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Čista samopromocija, ništa više.



    7
    7

    0
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    5 do 12 mu je pa je malo paničica uhvatila



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.