McLaren će na Pirellijevom testu nakon Abu Dhabija imati dva bolida

Vijesti

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 2 komentara

McLaren će na Pirellijevom testu u Abu Dhabiju idućeg tjedna imati dva bolida, a priliku za vožnju će dobiti njihov novi junior – Lando Norris.

Sve momčadi su dijelile obaveze testiranja Pirellijevih guma za iduću godinu, a McLarenov test u Brazilu je bio otkazan iz sigurnosnih razloga.

To je značilo da je Lando Norris propustio sjesti u novi bolid, ali će prvak iz Europske Formule 3 to sada učiniti u Abu Dhabiju i to rame uz rame s Fernandom Alonsom i Stoffelom Vandoorneom za koje se predviđa da će podijeliti obaveze u drugom bolidu.

Pirelli je zatražio od FIA-e formalnu potvrdu takvog plana i ne očekuje se da će Charlie Whiting kao direktor utrke raditi bilo kakve probleme.

Iako su gume za 2018. već uglavnom definirane, test na Interlagosu je bio predviđen kao posljednja prilika da se testiraju najtvrđe komponente. Iz Pirellija kažu da još ima posla kojeg treba obaviti i to će sad biti McLarenova zadaća.

Momčad ima spreman bolid i pogonsku jedinicu koja bi trebala odraditi dovoljnu kilometražu, a osim toga spremno je i osoblje koje je potrebno za održavanje dva bolida.

“Želimo nadoknaditi nešto od testiranja kojeg smo izgubili u Brazilu,” izjavio je Pirellijev Mario Isola za Autosport.

“Očigledno, moramo pregledati plan jer ovdje ne možemo testirati tvrđe gume, to nema smisla, tako da ćemo testirati neke druge stvari.”

“Još čekamo posljednju potvrdu FIA-e.”

McLaren neće znati što drugi bolid testira, a to nije prvi put da u Formuli 1 vidimo “slijepo” testiranje guma. Naime, Mercedes je na testu u Mađarskoj u kolovozu nastupio s dva bolida. Valtteri Bottas u tom slijepom testu za Pirelli, a George Russell u testu za momčad.


Odgovor

2 komentara

  1. Nando
    Matek14 Prikaži

    “i pogonsku jedinicu koja bi trebala odraditi dovoljnu kilometražu”.. ak je hondina, nemojte se tome nadati ??



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.