Alonso: Hondin deficit bi trebao zabrinuti Toro Rosso

Vijesti

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 4 komentara

McLarenov vozač Fernando Alonso je ostao neugodno iznenađen performansama Hondine pogonske jedinice na VN Brazila te je rekao da bi novi partner japanskog proizvođača, Scuderia Toro Rosso od sljedeće sezone, trebao biti itekako zabrinut zbog toga.

Španjolac je dobar dio utrke proveo iza Felipea Masse u Williamsu s Mercedesovom pogonskom jedinicom, ali nije ga uspio prestići ni s uporabom DRS-a. Da stvar bude još gora, Alonso kaže da je Massa na pravcu bio brži iako nije koristio DRS, te dodaje da su bolidi iza njega uz pomoć pomičnog stražnjeg krilca bili brži između zastrašujućih 40 do 50 km/h.

“Imali smo fantastičan bolid, ali nismo mogli pretjecati. Manjak snage je danas bio nevjerojatan. Par puta sam bio jako, jako blizu Felipeu na izlasku iz zadnjeg zavoja, ali on mi je nakon toga bio sve dalje iako sam ja imao DRS. Manjak snage je prilično zabrinjavajući za Toro Rosso sljedeće godine.”

“I dalje je šteta što imamo ovaj nevjerojatni deficit u snazi, i uz svu pomoć iz baterije, DRS-a i sve ostalog, oni su i dalje brži na pravcu.”

“Mislim da je jučer to bilo 25 km/h. Danas, kada je netko koristio DRS, to mora biti 40 ili 50, tako da je doista nevjerojatno da smo završili ispred nekih bolida. Manjak brzine je danas bio alarmantan. Ostao je još samo Abu Dhabi i nakon toga završava još jedna komplicirana godina. Nadam se da će to biti zadnja utrka na kojoj se moramo utrkivati u ovim uvjetima.”

McLaren će sljedeće sezone koristiti Renaultove pogonske jedinice. Korisnici usluga francuskog proizvođača nisu bili naročito sretni ishodom posljednjih utrka, ali stanje je ipak puno bolje nego u Hondi pa Alonso nije zabrinut.

“Renault je najbolji proizvođač motora u zadnjih 15 ili 20 godina ako gledate sva prvenstva, pa mislim da ne bismo trebali biti zabrinuti.”

Dvostruki svjetski prvak je na VN Brazila osvojio četiri boda te je u poretku vozača preskočio timskog kolegu Stoffela Vandoornea.

[vozac broj=”14″ ime=”Fernando Alonso” momcad=”McLaren”]

 


Odgovor

4 komentara

  1. Nando
    Matek14 Prikaži

    Frustrirajuce je bilo danas gledati da je kroz drugi sektor bio na 0.6-0.7 i onda dode treci sektor i uz drs zaostatak poraste na 0.9.. taj motor je stvarno cudo.. tj cudo je da netko kao honda s takvim financijskim resursima, tehnologijom i ljudstvom moze tri godine raditi ovakav krs od motora.. cisti supertalent :facepalm:
    Renault danas nije izgledao pretjerano impresivno.. red bull nije mogao pratiti tempo ferrarija i mercedesa, a hulk i sainz nisu bili niti blizu alonsu s ovakvom hondom.. znam da pripremaju nesto novo za iducu sezonu i optimistican sam oko toga jer nisu tolika banana kao honda i imam vise povjerenja u njih nego u hondu, a na primjeru ferrarija se vidi da se sve moze preko zime nadoknaditi.. doduse tesko da ce to biti iduce godine na razini mercedesa koji je danas bio vanserijski u hamiltonovom bolidu (navodno s nekim.nadogradnjama za iducu sezonu), ali nakon ove pustosi zadnjih sezona bio bih zadovoljan i s par postolja za mclaren iduce sezone..



    9
    9

    0
    • Marlboro
      McKruno Donator Prikaži

      Ja Mclaren očekujem u borbi s Force Indiom za 4. mjesto. Za takvu povijesnu momčad to je i dalje slabo ali gledajući samo zadnjih par godina to bi bio veliki napredak.



      6
      6

      0
    • Daniel Ricciardo
      MALAK Prikaži

      Ali Mercedesov motor je i dalje najjači motor a to se vidi po onoj uzbrdici pred ciljnu ravninu gdje je Wiliams a i Mercedes hvatao sve protivnike kao od šale kao da su u tom djelu imali 50 konja jači motor,vjerujem da taj deficit je i Fer i RBR smanjivao kroz druge sektore pa je zato rezultat takav kakav je ali baš se vidjelo kako Wiliams odmagli Hondi a i Hamilton kako je s lakočom sve prestizao.


      0
      0

      0
    • Blue Flag
      dFixxx3r Prikaži

      mene isto brine renault s obzirom na deficit prikazan u ovoj utrci (i rb i renault i TR)



      2
      2

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.