Abiteboul pohvalio Sainza: Napravio je izvanredan posao

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 6 godina 2 min 1 komentara

Carlos Sainz nije imao lagan zadatak kada se nakon VN Japana pridružio Renaultu, barem ako se gleda aktualna sezona. Španjolac se morao brzo prilagoditi novom okruženju i novom bolidu kako bi momčadi pomogao preskočiti barem jednog rivala u poretku konstruktora.

Međutim, 23-godišnjak je ugodno iznenadio već na prvim slobodnim treninzima, potom u kvalifikacijama, a nakon toga i u utrci kada je došao do sedmog mjesta i Renaultu podario važnih šest bodova.

“Mislim da je napravio izvanredan posao”, rekao je direktor Cyril Abiteboul. “Nije lako kada promijenite ekipu usred sezone. U povijesti Formule 1 je bilo slučajeva kada se u drugim momčadima stvari ne bi tako odvijale. To je potez kojem smo se svi mi veselili.”

“Puno je priprema uloženo u to. Nije lako kada ste dosta zaposleni u vikendu između Suzuke i ove utrke. Puno se toga dogodilo kako bi sve bilo spremno i za to je najprije zaslužan on sam, ali i momčad koja je napravila jako dobar posao.”

Sainz je u posljednjim trenucima utrke možda mogao prestići i Ocona za šesto mjesto, ali mu je momčad na kraju ipak naredila da uštedi gorivo kako bi došao do cilja.

“Bio je jako blizu savršenog”, komentirao je Sainz svoj prvi trkaći vikend za Renault. “U prvom krugu sam htio ići polako kako bih bio siguran da odradim cijelu udaljenost utrke. Nisam želio učiniti bilo kakve lude stvari. Od tog trenutka nadalje smo jednostavno podizali tempo i počeli napadati Force Indije. Jednu od njih sam prestigao, a onda sam počeo napadati Estebana, ali momčad mi je rekla da stanem i dođem do cilja jer smo bili na granici s gorivom.”

“Vikend je bio odličan. Hvala cijeloj momčadi što su se pobrinuli da se od početka osjećam kao kod kuće. Idemo nastaviti na taj način.”

Timski kolega Nico Hulkenberg je vrlo rano morao odustati zbog tehničkog problema na svom R.S.17.

Sainzovih šest bodova je Renaultu pomoglo preskočiti Haas pred kojim sada imaju pet bodova prednosti, te smanjiti zaostatak za Toro Rossom na samo pet bodova.


Odgovor

1 komentar

  1. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Momak me odusevio. Da je prestigao Okona utisak bi bio jos bolji al i ovako sve pohvale. Sada Reno sa Saincom i Hulkom, prestavlja pravu opasnost. Dogodine lagano do 4 mjesta u prvenstvu.



    18
    18

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.