Aston Martin doveo bivšeg Ferrarijevog šefa za motore Lucu Marmorinija

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 1 min 12 komentara

Britanski Aston Martin, koji će sljedeće godine postati Red Bull Racingov naslovni sponzor, doveo je u svoje redove bivšeg Ferrarijevog šefa za motore Lucu Marmorinija. Kao što se već neko vrijeme spominje, Aston Martin ima namjeru ući u Formulu 1 2021. kao dobavljač motora, ali samo ako se troškovi svedu na razumnu razinu, a tehnologija pojednostavni.

Marmorini je u dva navrata radio u Scuderiji, najprije od 1990. do 1999., a zatim od 2009. do 2014., dok je između toga vodio Toyotin F1 program za motore i elektroniku.

Aston Martinov predsjednik i glavni izvršni direktor Andy Palmer je potvrdio da njegova kompanija dovodi inženjere kako bi u budućnosti mogli razviti F1 motor u slučaju da nova pravila budu odgovarala britanskom proizvođaču automobila. Što se tiče Marmorinija, radi se o savjetodavnoj ulozi.

“Luca Marmorini nam pomaže na savjetodavnoj osnovi dok nastavljamo s procjenom opcija oko pogonske jedinice za 2021. Nikoga nismo zaposlili na puno radno vrijeme, a pogonska jedinica ostaje kompanijino područje proučavanja, u skladu s prijašnjim komentarima i našom nazočnosti na sastancima radne grupe za F1 pogonske jedinice”, rekao je Aston Martinov glasnogovornik za Motorsport.com.


Odgovor

12 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Bas me zanima oce li iduce sezone redbull biti zelene boje



    6
    6

    0
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    Odlično je pogodio tajming kad radit u Ferrariju. Proveo tamo 15 godina i nije osvojio ništa, a umeđuvremenu oni osvojili 6 naslova



    27
    27

    0
  3. Pirelli Wet
    Covjek koji zna sve Prikaži

    Aston vec ima najbolji cestovni auto (Vulcan), pa sad proizvode Valkyrie isto cestovni auto (navodno brz kao f1 iz 2015) normalno je bilo za ocekivat da ce se ukljucit u f1 ili kao tim ili kao proizvodac motora.
    Ali s obzirom da vec dovode velike face mislim da ce bit vrlo jaki.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.