Alonso vidi priliku za novim osvajanjem bodova u SAD-u

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 5 komentara

Nakon nekoliko utrka bez osvojenih bodova, Fernando Alonso polaže nade u povratak među osvajače bodova za VN SAD-a. Posljednje dvije utrke Španjolac je završio na 11. mjestu, dok je timski kolega Vandoorne uspio osvojiti sedmo mjesto u Maleziji, no u Japanu je bio lošiji.

Prošle je godine Alonso bio odličan u Austinu, a pamtimo borbu s Carlosom Sainzom kojeg je na kraju uspio prijeći te osigurao peto mjesto, najbolji prošlogodišnji McLarenov plasman. Sada je uvjeren kako ima bolid kojim mogu ući u top 10, a to nije daleko od istine kada se pogleda McLarenova solidna forma u zadnjih nekoliko utrka.

“Zaista volim provoditi vrijeme u SAD-u te imam neke lijepe uspomene odavde. Nadam se da u Austinu možemo nastaviti u momentumu kojeg smo znali da imamo, a lovili smo ga nekako iza scene, nismo ga mogli pokazati na štoperici. Mislim da možemo osvojiti bodove ako sve bude u redu. Mnogo je čimbenika koje moramo uzeti u obzir – vidjeli smo da se zadnjih godina ovdje odvijala prava drama. Pozitivan sam uoči vikenda i nadam se da možemo maksimizirati naše performanse.”


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    Mclaren_1976SV Prikaži

    Iz Honde su prije nepunih mjesec dana najavili još jednu nadogradnju svoga motora!
    Da li su odustali od toga?
    Hvala na informacijama!



    2
    2

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      teško je to za popratit više…
      ja mislim da smo trenutno na 3,5 ili 3,6 specifikaciji. :)



      5
      5

      0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ma to je propala stvar vrlo vjerojatno….Bilo je govora da ce u Kanadi bit 3.5 ili koja vec, a onda oko Spa/Monze jos jedan “ultra boost”…Naravno to se nije dogodilo i pomak koji su napravili je ucinjen s nadogradnjom koju su isprobali u Bakuu, a ostalo je i plod Mclarenovog nadogradivanja sasije i aero paketa….Svi ti brojevi 3.5, 3.6…mi zvuce kao propale nadogradnje….Kao da je trebao biti road to 4.0 spec, ali nisu sposobni nac napredak ni nakon cijele sezone (zapravo 3 sezone, ali krenuli su od nule pa ajde…) Zbog pouzdanosti su prosuli masu bodova….Alonso je trebao imati oko 20 bodova da je zavrsio utrke, ali ENGINE PROBLEM i driveshaft i ostala sranja kostala su taj pokoji milijuncic ?



      6
      6

      0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ako bude kaos ili srece mogli bi oni i do postolja….Mozda zvuci suludo, ali 2015 su s jednim od najlosijih bolida, par krugova do kraja vozili kao 5 i 7 plasirani, ali Alonsova muka s Hondom je unistila to peto mjesto (nakon izvrtanja) i donijela Buttonu 6…Te je godine bio totalni sou s kisom i svime, a onda 2016. Alonso zavrsava peti i Button 8-9 (naravno odustajanja Raikkonena i Verstappena ali bilo je tu i solidne brzine), a ja vjerujem da su imali losiji bolid proslih sezona…Necu nista prognozirati, ali sve je moguce, a pravi pace cemo vidjet vec ovaj vikend ?



    2
    2

    0
  3. Pirelli Wet
    Covjek koji zna sve Prikaži

    Ovo i ne zvuci glupo jer se s McLaren u proslih koju utrku pokazalo da su sposobni za tako nesto mada istina nekim spletom okolnosti ali ipak u utrkivanju je cesto prisutan splet okolnosti.

    Zao mi je samo sto se svi nadaju alonsovim bodovima a vandoornea se niko ni ne sjeti.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.