Raikkonen: Momčad mora riješiti ‘čudne’ probleme

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Ferrarijeva pouzdanost je kroz veći dio sezone bila na zadovoljavajućoj razini i uz bok Mercedesovoj, ali onda je u Maleziji zbog problema s bolidom Sebastian Vettel praktički propustio kvalifikacije te je narednog dana startao kao posljednji. Njegovog timskog kolegu Raikkonena je u nedjelju po dolasku na grid zadesio problem s turbopunjačem pa je Finac povučen sa startno-ciljnog pravca uoči utrke, u koju se više nije vraćao.

Predsjednik Sergio Marchionne je odmah reagirao i uveo određene promjene na odjelu za provjeru kvalitete, ali jasno je da rezultat ne može biti vidljiv odmah. Uvjerio se u to i Sebastian Vettel koji je danas imao problem sa svjećicom, inače dosta rijedak za današnje standarde, a slučaj je komentirao njegov kolega Raikkonen.

“Napravili smo puno poboljšanja kao momačad tijekom proteklih nekoliko godina. Ali sada, iz bilo kojeg razloga, čini se da odjednom imamo tehničke probleme koji se pojavljuju iz ničega. To je čudno, naši bolidi se voze savršeno i odjednom u nedjelju postoji problem koji nitko ne očekuje. Imamo posla kojeg treba obaviti na tom polju”, rekao je Finac.

Kimi je utrku završio na petom mjestu nakon što je u prvom krugu izgubio nekoliko pozicija u duelu s Hulkenbergom.

“Imao sam pristojan start na mekanim gumama te sam pokušao zaraditi neke pozicije u prvom krugu, ali kada sam pokušao prestići Renault, otišao sam široko i izgubio neka mjesta.”

“Osjećaj u bolidu je bio pomalo nezgodan kroz cijelu utrku, ne baš najbolji balans; neki krugovi su bili u redu, neki drugi malo teži. Jako je teško pratiti druge bolide na ovoj stazi, napravili smo prilično dobar posao pretjecajući ljude, ali bili smo predaleko od onih u vrhu.”

Osim Ferrarija koji će očigledno morati poraditi na pouzdanosti, poraditi i to na formi treba i sam Raikkonen budući da se nalazi tek na petom mjestu u poretku vozača sa 148 bodova, više nego dvostruko manje od vodećeg Lewisa Hamiltona, odnosno 99 manje od timskog kolege Vettela.


Odgovor

1 komentar

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Ironije…



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.