Sainz razočaran oproštajnim nastupom u Toro Rossu

Vijesti

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Jučer je objavljeno nešto što se rijetko događa u Formuli 1, vozač je promjenio momčad unutar sezone i već za dva tjedna Carlos Sainz Jr će biti u žutom kominezonu Renaulta. Ali jutros Carlos je još uvijek bio vozač Toro Rossa, i najavio je da će dati sve od sebe da ostavi pozitivan posljednji otisak u momčadi, nakon teškog početka vikenda i kazne koja ga je pomjerila u poslednji startni red još prije kvalifikacija. Sainzov posljednji nastup u Toro Rossu nije bio slavan, utrku je završio nakon samo dva zavoja pošto je izgubio kontrolu nad bolidom i zabio se u zid.

Svoje razočaranje je odmah pokazao preko timskog radija, ali i poslije utrke kada je bio vidno utučen pri davanju izjava.

“Jednostavno sam želio previše odmah na startu. Kada ulazite u utrku na jedno zaustavljanje u boksu morate biti jako agresivni na startu, i pokušao sam nadoknaditi što više pozicija. Nije mi uspjelo, očekivao sam dosta više prianjanja na toj vanjskoj liniji u drugom zavoju, tamo je bilo dosta prašine i jednostavno sam izgubio kontrolu.

“Ovo ne može biti opravdano, zahvalio sam se dečkima u momčadi i priznao im da ovo nije način na koji sam zamislio da ću završiti ovu utrku, želio sam da ostvarim više danas.”

Sainz će posljednje četiri utrke sezone završiti u Renaultu za vrijeme koji se očekuje da upozna momčad i prilagodi se na način rada i razvijanja, i tako stekne iskustvo u radi s ekipom umjesto da se pridružuje tvornici tek na zimu. Ali u Renaultu ga čeka jako raspoloženi Hulkenberg koji je od ljetnje pauze na svakoj utrci imao mehanički problem koji ga je spriječio da dođe do bodova.

“Prelazak u Renault će biti veliki izazov, a imati Hulkenberga za kolegu očito veliko iskušenje. Znam da će mi trebti neko vrijeme da se navikenm na novi bolid jer nije lako usred sezone iz jednog bolida preskočiti u drugi. Ali tamo idem da odradim svoj posao, i siguran sam da mogu raditi dobar posao od samog početka.”


Odgovor

2 komentara

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    aj baš me zanima odnos hulkemberg – sainz



    6
    6

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.