Ricciardo: Moj cilj je ostvaren

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Red Bullov vozač Daniel Ricciardo uoči VN Japana nikada nije stajao na pobjedničkom postolju Suzuke, te si je kao cilj za današnju utrku zacrtao upravo to – plasman među prvom trojicom. Australac si je to i ostvario budući da je ciljem prošao treći, što je njegovo deveto postolje ove sezone.

“Ovo je moje prvo postolje ovdje… moj cilj za vikend je bio doći na postolje Suzuke, i imam to – osjećaj je odličan. To je staza na kojoj sam uvijek uživao, a s ovogodišnjim bolidom je jako zabavno.”

Daniel je u posljednjim trenucima utrke strepio od nadolazećeg Valtterija Bottasa, no zadržao je svoju poziciju.

“Utrka se nakon starta raširila i nije bila tako zanimljiva s mog stajališta. Onda sam imao Valtterija koji je prilazio na kraju, tako da je malo pritiska pri kraju utrku učinilo zanimljivijom. Bilo je zabavno.”

Bez obzira na to što ima gotovo dvostruko više bodova od Verstappena i čak 44 više od Kimija Raikkonena, Australac mora popraviti svoju formu ako želi da mu sezona sljedeće godine bude jednako zabavna.

Iako se smatra jednim od najbržih vozača na gridu, činjenica je da je njegov timski kolega odustao na 7 od ovogodišnjih 16 utrka, četiri puta zbog tehničkih poteškoća njegovog RB13, a tri puta zbog incidenata u kojima nije bio kriv.

To znači da, u utrkama koje su završili oba Red Bullova vozača, Verstappen stoji nešto bolje (4:2), dok je u kvalifikacijama taj omjer još izraženiji u korist mladog Nizozemca (12:4).


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.