Hamilton: O ovolikoj prednosti sam mogao samo sanjati

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Nakon još jednog odustajanja Sebastiana Vettela, Lewis Hamilton je zahvaljujući pobjedi u Japanu svoju prednost u vozačkom poretku povećao na ogromnih 59 bodova, uz samo četiri utrke do kraja sezone. Britanac je priznao da se ovakvom raspletu nije mogao nadati ne tako davno.

“Iskreno, mogao sam samo sanjati o ovolikoj razlici. Ferrari je cijele godine zadavao veliki izazov. Moja momčad je napravila fenomenalan posao, pogotovo oko pouzdanosti. Jako su pedantni i to je razlog za rezultate i pouzdanost koju imamo”, rekao je trostruki svjetski prvak.

Do kraja sezone svakom vozaču na raspolaganju stoji 100 bodova, a Hamilton četvrtu titulu može osigurati već na sljedećoj utrci ako osvoji barem 16 bodova više od Vettela.

“Nevjerojatno je zamisliti da smo tu gdje jesmo. Bio sam uzbuđen što ću imati dobru utrku sa Sebom ovdje, kao što sam bio i na zadnjoj utrci, ali on očigledno nije imao sreće.”

“U današnjem svijetu, u Formuli 1, puno se toga svodi na pouzdanost – sve performanse, ne samo brzina na stazi. Momčad već dugo godina pokazuje da imamo čvrstu platformu.”

“Vodeći smo na tom području pa hvala svim u tvornici što mi pružaju bolid u kojem mogu pokazati svoje sposobnosti. Do kraja je još puno, 100 bodova na raspolaganju, u životu se svašta može dogoditi i nadam se da mogu nastaviti ovako.”

Što se tiče događanja na današnjoj utrci, Lewis dodaje:

“Pokušavao sam kontrolirati tempo i potrošnju guma. Staza je bila najtoplija ako gledamo cijeli vikend, a znajući da su Ferrari i Red Bullovi brzi u utrci, bilo je jako važno što sam u tim ranim trenucima pazio na gume.”

“Bilo je tijesno na kraju. Zbog zadnjeg virtualnog sigurnosnog automobila sam izgubio dosta temperature u gumama i ponovno zagrijavanje nije bilo jednostavno. Onda sam zapeo iza Masse i Alonsa.”

“Nikada nisam vidio njegov bolid tako velik u retrovizorima, bilo je jako tijesno par krugova prije kraja.”

Što se tiče konstruktorskog prvenstva, momčadi na raspolaganju imaju još 172 boda, a Mercedes ima 145 bodova prednosti nad Ferrarijem te su praktički osigurali četvrti uzastopni naslov svjetskog prvaka.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.