Marko: Red Bull već traži Ricciardovu zamjenu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 7 komentara

Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko je za Auto Motor und Sport potvrdio da njegova momčad već traži moguće zamjene za Daniela Ricciarda, budući da ugovor australskog vozača istječe krajem sljedeće godine.

Tada će vjerojatno doći kraj suradnji između Renaulta i Red Bulla, što će austrijsku momčad jednostavno prisiliti na suradnju s Hondom koja će sljedeće godine biti dobavljač Toro Rossa. U isto vrijeme će bez ugovora ostati i oba Mercedesova vozača, te Kimi Raikkonen koji će u tom trenutku imati navršenih 39 godina.

“Verstappen ima dulji ugovor, ali Ricciardo je već na tržištu. Moramo tražiti alternative. Nećemo biti nepripremljeni”, rekao je Marko.

Ako Ricciardo ne ostane u Red Bullu, dobra opcija bi bio Carlos Sainz koji će sljedeće godine biti na posudbi u Renaultu.

Što se tiče vjerojatne suradnje Red Bull Racinga s Hondom, Marko nije obeshrabren.

“Nimalo. Potpuno smo fokusirani na trenutni bolid i 2018. Kada pogledate gdje McLaren sada završava, to nas opravdava barem u odluci koju smo donijeli za Toro Rosso.”

Austrijska momčad je ove godine ipak pala u formi u odnosu na konkurente, a dio se može pripisati nešto lošijem startu u sezonu. No, Marko tvrdi da je momčad uočila i otklonila uzrok mogućih problema.

“Postoji nova procedura u zračnom tunelu, a i ovaj bolid još nismo prestali razvijati.”


Odgovor

7 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Izgubit cete obojicu ako ne napravite pobjednicki bolid dogodine. Mislim da mecke sa Bottasom pripremaju teren za Maxa, a Ferrari ce za dvije godine zamijenit ledenoga sa talijanskim australcem



    10
    10

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Mercedes je vec opasno bacio oko na Maxa kako i nebi kad ima potencijala da postane visestruki prvak. Mada da sam na Maxovom mjestu radije bih ostao u RBRu ili otisao u Ferrari.


    0
    0

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Koji god iz RB-a dođe u Ferrari, ne može biti gori od Kimija (uz dužno poštovanje prema njemu i njegovim navijacima). Ali Kimi nije ni sjena od onog sto je nekada bio.



      2
      2

      0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Kimi se vec dugo slepa.. Tu i tamo koji kratkotrajni bljesak ali jako premalo za nekog u ovakvom bolidu Ferrarija.. Na stranu sve nedace koje je imo kroz sezonu do sad..



        2
        2

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Sad kad pogledaš, jedino što je Kimi dobro odvozio od povratka u F1 je ono u Lotusu. Gdje nije imao pravo mjerilo. Pa se pitam, a neko je od poznatijih likova već to govorio, da je taj Lotus bio šampionski potencijal. Najbrži tempo u utrci, ubjedljivo najbolje čuvanje guma. Kvalifikacije nisu bile loše. Drugi, treći startni red, sa nezrelim Grosjeanom i povratnikom u F1, koji će se u narednim sezonama pokazati kao ne tako jak vozač. Imali su i inovativnih aerodinamičkih riješenja koja su kasnije bila kopirana od ostalih…



        1
        1

        0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Rici ide u Ferrari 2019 i baš se veselim tome.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.