Brown: McLaren bi izgledao glupo ako Honda dogodine uspije

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 19 komentara

Zak Brown priznaje kako bi McLarenovo vodstvo izgledalo prilično “glupasto” ako Honda napravi ogroman iskorak u 2018. godini.

Nakon tri godine mučenja s japanskim proizvođačem, McLaren se odlučio otići drugim putem i od iduće sezone će biti pogonjeni Renaultovim motorom.

Honda će surađivati s Toro Rossom, a Helmut Marko je optimističan oko njihovih performansi dogodine.

I zaista, Stoffel Vandoorne je za belgijsku televiziju rekao da je Malezija bila najbolja njegova utrka otkad je u Formuli 1, a to niti ne čudi jer je kvalifikacije i utrku završio na sedmom mjestu.

“Očigledno, ako Honda počne pobjeđivati 2018., a mi ne – zbog toga ćemo izgledati glupo,” izjavio je Zak Brown.

“Ali, mislim da svi moraju donijeti odluke i onda prihvatiti posljedice.”

“Mislim da je prilikom donošenja bilo koje odluke prisutan trenutak u kojem pomislite što će biti ako ste u krivu. Mislim da su svi odradili domaću zadaću i ovo je bila zajednička odluka koja nije bila lagana.”

“To je kao Indianapolis. Neki su se pitali što ako se Alonso ozlijedi ili što ako izgubimo sjajnu priliku u Monaku… Nasreću, Alonso je odvozio savršeno i Jenson također, obzirom da je krenuo iz pitlanea.”

“Moramo gledati naprijed, a ne natrag,” zaključio je.


Odgovor

19 komentara

  1. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Ne mijenjaju Hondin motor za Fićin motor nego za Renault
    koji se u RB trenutno bori za drugo mjesto.



    17
    17

    0
  2. Sebastian Vettel
    daisy Prikaži

    To bi stvarno bilo urnebesno, pogotovo zbog Alonsa koji je vecinu karijere proveo u krivoj momčadi u krivo vrijeme i vjerojatno bi si kosu počupao, ali moguće je i za jedne i za druge da naprave iskorak, ako ne odmah sljedeće godine onda mozda za dvije ili tri.
    Inace, sto je s pravopisom u tekstu? Japanski i belgijski se pise malim



    5
    5

    0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    McLaren ce izgledati glupo kada Honda dogodine uspije xD



    6
    6

    0
    • Mclaren
      luke flywalker Donator Prikaži

      Pogotovo gledajući napredak koji je honda dosad pokazala, velike su šanse da honda bude najjaci pu na gridu dogodine. A onda će ovi iz meklarena da plaču.



      3
      3

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        šansa da honda ima najjači pu dogodine po meni je jedno 5%. .



        11
        11

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Znaci ima sanse @zekohonda ;)



        4
        4

        0
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Da ali trebate uzeti u obzir da ce RB uloziti truda u Hondu sljedece godine i onda vjerovatno preci na njihov PU 2019. I Reanult je bio jako los no pogledajte ih danas. Ako je nesto lose 3 godinr ne znaci da ce tako ostati dovijeka. Pogledajte koliki se automobilski giganti vazu ili uopce neusude uci u F1 upravo zbog ovih PU.



        1
        1

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        @Alonso1983 sve to stoji, ali reno je svake godine napredovao , honda tapka u mjestu godinama. Da hondi samo fali snage pa ok, mogu “ubosti” nekim updateom ali ljudi se još uvijek bore s pouzdanošću.



        2
        2

        0
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        @lukeflywalker Dobar sarkazam haha.


        0
        0

        0
      • Marlboro
        McKruno Donator Prikaži

        Znaci druge godine Toro Rosso završava utrke ili prvi ili sparkiran negdje kraj staze. :-)


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Renault je ove godine nepouzdaniji nego prethodne. A to što Red Bull pobjeđuje sa tim motorom je puno više do Red Bulla. Toro Rosso i Renault nisu ni blizu. A ni po brzini Renaultove ekipe nisu nešto dobre. Malo ih Red Bull izvlači sa ovim postavkama sa minimalnim krilima. Dok je na primjer fabrički Renault u Singapuru bio daleko sporiji od McL Honde. Honda jes ubjedljivo najnepouzdanija, ali po snagi su uz Renault.



        2
        2

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        @Schumi Kako onda Red Bull u Monci prestigne Alonza na pravcu iako je bio poprilično daleko iza na početku pravca? Ili Ricci Kimija isto,) Max ima 6 načetih mguh i to je najkorišteniji elemenat renoa u sezoni a honinih ima i po 10 (stofel je koristio 10 turba i mguh-ova). Manja je razlika između renoa i ferarija nego li između honde i renoa. Honda je smeće u poređenju sa Renoom, koliko god je volio i branio.



        5
        5

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Prvo ne volim Hondu, samo mi glupa ta priča o tome kako su loši. Svi znamo da su nepouzdani. Ja govorim o snagi. Za Renault sam rekao da su nepouzdaniji nego prethodne godine. Nisam rekao da su nepouzdaniji od Honde. To je odgovor na ovo nabrajanje komponenti.
        Drugo, za ovu brzinu što kažeš, jesi li vidio kakva krila Red Bull koristi na takvim stazama? Onda, taj broj komponenti koje je Honda iskoristila ti dovoljno govori da konstantno rade na popravljanju tog motora. Od Singapura izgledaju puno bolje. A i u Monzi Vandoorne je bio brži od Hulka za 0.8km/h, a Alonso sporiji za 0.3km/h. Što ti dovoljno govori o postavkama Red Bulla.


        0
        0

        0
      • Mclaren
        luke flywalker Donator Prikaži

        Ok, koliko god ta priča da su loši bila glupa ne mjenja činjenicu da je hondin PU fakat loš. I priča o snazi pada u vodu ako su nepouzdani, kako kažeš. Mogu oni razvijati koliko hočeš brzine ako komponente moraju mjenjat ko čarape. Pouzdanost je fundamentalna stvar i sve ostale karakteristike su nebitne ako ju nemaš ili ako trebaš čekati VN singapura da dočekaš PU iole pouzdan. Ovo za komparaciju Hulka i Aloza po brzinama te nisam skonto.
        I na kraju, zdravim razumom razmišljajući, je li logičnije da će ekipa imati veće šanse u prvenstvu sa Renaultovim PU nego li sa Hondinim? Honda jest automobilski gigant ali McLaren Honda od ’88. do ’91. nemaju puno veze sa ovim danas, tako da ti snovi o reinkarnaciji tog dua su teško ostvarivi. Ja opet ponavljam, volio bih da uzimamo prvenstva sa hondom više nego s bilo kim ali prethodne tri godine pokazuju suprotno.


        0
        0

        0
  4. Mclaren
    wilson Prikaži

    Napredak Honde će vjerojatno biti vidljiv. No, sumnjam da nakon tri godine lutanja mogu odjednom napraviti motor koji može parirati Mercu ili Ferrariju. Možda budu uz bok Renaultu, ali ni oni ne spavaju. Ja se nadam da će iduće godine biti više kandidata za postolje.



    4
    4

    0
  5. Fernando Alonso
    Kimi Prikaži

    Ja stvarno ne mogu vjerovat da će honda iduće godine dostići reno a kamoli ferrari ili mercedes. Pa oni nisu u 2017 stigli sebe iz 2016



    6
    6

    0
  6. Mclaren
    Ron Dennis Prikaži

    Izgledao bi glupo i da dogodine ne uspije.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.