Williams će ovog mjeseca testirati Kubicu i di Restu

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Williamsov vozač Lance Stroll ima garantirano mjesto za 2018., no u utrci za mjesto njegovog timskog kolege trenutno se nalazi nekoliko vozača. Felipe Massa je već izrazio želju za nastavkom suradnje nakon ove sezone, ali u igri je još nekoliko pilota, što bivših, što sadašnjih.

Jedan od njih je Robert Kubica kojega se ne tako davno povezivalo s Renaultom, no Francuzi su se ipak odlučili za Carlosa Sainza nakon što su Poljaku dali nekoliko prilika u svojim starijim i novijim bolidima. Osim Roberta, tu je i Paul di Resta, pa čak i Pascal Wehrlein.

Williams će Kubicu posjesti u svoj bolid iz 2014. kojeg je Stroll vozio prošle i ove godine u svojim pripremama za Formulu 1. Robert će tako 11. listopada na Silverstoneu odraditi jednodnevni test, a drugi će odraditi 18. listopada na Hungaroringu.

Podsjetimo, Kubica je vozio Renaultov R.S.17 na drugom danu sezonskih testiranja u Mađarskoj kada je postavio četvrto vrijeme od 13 vozača koliko ih je vozilo tog dana. Budući da se uskoro otvorila mogućnost dovođenja Carlosa Sainza kojeg Renault želi već neko vrijeme, Kubica je izgubio šansu za povratak u svoju bivšu momčad.

Priliku će u Mađarskoj dobiti i Paul di Resta koji će voziti isti bolid kao i Kubica, samo dan ranije. 31-godišnji Škot je već nastupao ove sezone, i to baš na Hungaroringu kada je mijenjao Felipea Massu koji se tog vikenda nije osjećao dobro.

Pascal Wehrlein je također kandidat, a u tome ih najviše pritišće dobavljač motora Mercedes koji je svjestan da drugih opcija za njihovog juniora baš i nema. Problem je jedino u tome što naslovni sponzor Martini želi da barem jedan od vozača ima navršenih 25 godina, dok će Pascal na prvoj utrci 2018. imati tek 23 godine. Međutim, pretpostavlja se da bi Martini mogao popustiti ako Williams nakon svih testova i analiza zaključi da je Wehrlein idealan kandidat za timskog kolegu Lanceu Strollu.

Williams bi svoju vozačku postavu za 2018. trebao potvrditi do kraja sezone.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.