Verstappen pobijedio na posljednjoj VN Malezije, Vettel četvrti!

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 4 min 74 komentara

Max Verstappen ostvario je svoju drugu pobjedu u karijeri za vikend u kome je proslavio 20. rođendan, pošto je vladao Sepangom od četvrtog kruga kada je pretekao Hamiltona i vodio do karirane zastavice. Lewis Hamilton je održao drugu poziciju, dok je Ricciardo odbio napad Vettela na kraju utrke i osvojio treće mjesto u posljednjoj VN Malezije. Vettel je završio četvrti nakon starta sa zadnje pozicije i iskoristio maksimum iz utrke.

Lewis Hamilton je startao na pole poziciji, Sebastian Vettel na posljednjoj stratnoj poziciji, ali drama se počela odvijati još prije starta. Kimi Raikkonen je prijavio problem s turbom na krugu do stratnog grida 30 minuta prije utrke, i nakon neuspješnog pokušaja da na stratnom gridu poprave bolid mehaničari Ferrarija su odgurali bolid Raikkonena u boks 5 minuta prije starta, i nije se pojavio na startu. Hamilton je na startu zadržao prvu poziciju, te je start uglavnom protkeao bez većih incidenata. Na kraju prvog kruga Vettel je već bio na 12. poziciji.

U četvrtom krugu Verstappen je preuzeo vodstvo preticanjem Hamiltona u prvom zavoju pošto ga je lovio dosta bržim tempom posljednja tri kruga. Do kraja 10. kruga Vettel je došao do devete pozicije, Verstappen je imao prednost od nekoliko sekundi u vodstvu dok je Ricciardo na trećoj poziciji sustizao Hamiltona velikom brzinom.

U 26. krugu istaknuta je prva žuta zastava u utrci kada se Ocon izvrtio u prvom zavoju zbog kontakta pri borbi sa Sainzom, i izgubio tri pozicije. U istom krugu Vettel je već stigao Bottasa i napadao za četvrtu poziciju u utrci, ali je pozvan u boks krug kasnije. Verstappen je u istom krugu ušao u boks, a Hamilton krug kasnije. Vettel je undercutom prestigao Bottasa, dok je Hamilton odmah nakon boksa počeo sustizati Verstappena. Red Bull je planirao da ostavi Ricciarda što dulje na stazi i napadati Hamiltona na kraju utrke na svježijim gumama, ali zbog brzog tempa Verstappena i Hamiltona na novim gumama morali su reagirati ranije nego planirano.

U 30. krugu Sainz je postao prvi vozač koji je odustao iz utrke, pošto Raikkonen nije niti startao, zbog kvara na motoru svoj Toro Rosso je sa sedme pozicije parkriao u garaži.

Nekoliko krugova kasnije Magnussen i Alonso su imali sjajnu brobu kroz prvi sektor, iz koje je Alonso izašao kao pobjednik, da bi kasnije Palmer i Magnussen imali kontakt u prvom zavoju što je rezultiralo izvrtanjem Palmera.

Do kraja utrke nije bilo većih događanja, osim borbe Vettela i Ricciarda za postolje posljednjih 7 krugova. Vettel je imao šasnu da napadne Ricciarda rano u borbi, ali pošto su naišli na zaostale bolide propustio je priliku da iskoristi svoje super meke gume dok su još bile u životu. Ubrzo je Ricciardo ne mekim gumama napravio razliku od dvije sekunde pošto je Vettelov tempo opao zbog istrošenih guma, i zadržao treću poziciju do kraja.

Nakon kockaste zastave Vettel i Stroll su imali kontakt u petom zavoju i stražnji desni kotač na Ferrariju je potpuno otkinut, pa je Vettel morao stati na stazi i do garaža doći na hladnjaku Wehrleinovog Saubera.

Rezultati utrke

Vozač Bolid Krugovi Zaostatak
1 Max Verstappen Red Bull/Renault 56 1h30m01.290s
2 Lewis Hamilton Mercedes 56 12.770s
3 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 56 22.519s
4 Sebastian Vettel Ferrari 56 37.362s
5 Valtteri Bottas Mercedes 56 56.021s
6 Sergio Perez Force India/Mercedes 56 1m18.630s
7 Stoffel Vandoorne McLaren/Honda 55 1 krug
8 Lance Stroll Williams/Mercedes 55 1 krug
9 Felipe Massa Williams/Mercedes 55 1 krug
10 Esteban Ocon Force India/Mercedes 55 1 krug
11 Fernando Alonso McLaren/Honda 55 1 krug
12 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 55 1 krug
13 Romain Grosjean Haas/Ferrari 55 1 krug
14 Pierre Gasly Toro Rosso/Renault 55 1 krug
15 Jolyon Palmer Renault 55 1 krug
16 Nico Hulkenberg Renault 55 1 krug
17 Pascal Wehrlein Sauber/Ferrari 55 1 krug
18 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 54 2 kruga
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 29 PU
Kimi Raikkonen Ferrari 0 DNS

Ovo je bila zasada posljednja VN Malezije, pozdrav sjajnoj stazi Sepang koja je kroz povijest donijela puno sjajnih borbi i utrkivanja, i uz uvijek nepredvidljivo vrijeme izazvivala veliku dramu. Vozači su zajedno prije utrke pozdravili svima dragu Maleziju.


Odgovor

74 komentara

  1. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Nije gotovo sve dok to Seb ne kaže!!! :D jučer bih 4.mjesto odmah potpisao, kao i Lewisovo drugo..
    I po prvi put sam navijao da Mad Max pobjedi, samo da ne vidim kako Sky British boy ponovno grabi najveći šlag s torte.. bio bi red da malo peha pomazi Lewisa..al’ stvarno bi bio red..
    i naravno, Malezija nikad ne razočarava.. šteta što je ovo bila posljednja.. :(
    jedina TIlkeova staza koja nije sranje



    12
    12

    0
  2. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Bravo Max. Alonso smeće.



    15
    15

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    tonjava Prikaži

    Vettel fenomenalan, Hamilton malo konzervativan, Bottas veoma loš, Ricciardo dobar, Max odličan. Sve u svemu fantastična utrka, borba za naslov prvaka još uvijek nije gotova. Ps. Alonso iskompleksirano smeće.



    14
    14

    0
  4. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Super utrka..seb fantastican..e sad..jebes auto koji moze vozit iza drugog samo 5 krugova da se ne pregrije..kakve su to gluposti? I steta za kimija mislim da bi on pobijedio da je vozio..bottas je smijesan vozac..sa najjacim bolidom na gridu zavrsit 20 sec iza lika koji je starto zadnji je smijesno



    11
    11

    0
    • Davor7 Prikaži

      Daj mi reci otkud znas da Mercedes ima najbolji bolid na gridu,daj mi pokazi specifikacije svih bolida iz kojih si to zakljucio ? Ja cu opet ponoviti da Ferrari ima bolji bolid jer je jedan Raikonen u stanju voziti tempom Lewisa Hamiltona koji je bar za kategoriju bolji vozac,a da je Mercedesov bolid najbolji Botas bi sigurno bio bolji od ostatka grida kako je to bio vise nego prosjecni Webber u Red Bullu u dobu njihove dominacije



      8
      8

      0
      • Blue Flag
        dFixxx3r Prikaži

        misliš “lujo je brži od kimija” a ne bolji. jer kimi je pokazao svoju kvalitetu u mclarenu, ffer, lotusu. on je svojih 10 godina (03-13) odradio, naravno da se vidi lagani pad, ali nemos rec da je lujo kategoriju bolji vozac. cijela konstrukcija rečenice je glupa i neutemeljena



        16
        16

        0
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Da, Ferrari mozda cak i ima trenutno bolji bolid sveukupno. Ali nikako ne mozes negirati da je Mercedes u dosadasnjem dijelu sezone u barem 80% slucajeva imao brzi bolid



        12
        12

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Gledano kroz 15 ovosezonskih trka, Mercedes ima bolji bolid.
        Tačka.
        Kneževina, Mađarska, Singapur, Malezija, možda i Australija, ne mogu donijeti prevagu na Ferrarijevu stranu..
        AKO u narednih 5 trka Ferrari bude brži/bolji/kako god…., tek onda na kraju sezone možemo reći da su bolidi Mercedesa i Ferrarija bili u egalu, i opet, nikako da je Ferrari bolji, kroz čitavu sezonu.



        12
        12

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Schumi Prikaži

        Bottas je vozio sa novim aerodinamičkim paketom, kojeg smo vidjeli u petak koliko je jak…



        4
        4

        0
      • avalon Prikaži

        Davor7… nije da ja sumljam u ono šta pišeš da je ferrariev bolid bolji od mercedesovog ali jučer sam pročita komentar jednog forumaša – stručnjaka koji je zaključio ” Opet se dokazuje da Ferrari zaostaje za Mercedesom u nekim pitanjima, a posebice TEHNIČKIM …” pa mi nije jasno … ako ferrari zaostaje u TEHNIČKIM pitanjima za mercom kako je onda bolji bolid ? tehnička inferiornost = bolji bolid ?!?!? btw , s obzirom da “tražiš” sec bolida kojim bi se dokazalo da je mercedes bolji od ferraria imaš li ih ti da bi tvrdija da je ferrari bolji od mercedesa ili samo … lupaš ? komentar stručnjaka – forumaša možeš pronač ( i provjerit ) u članku “Vetelov motor je oštećen , ferrari će mu stavit novi motor kojeg su planirali tek za Suzuku” lako ćeš ga pronaći , to ti je prvi komentar na temu ;) :) :):)



        4
        4

        0
      • Ferrari
        Markozaja Prikaži

        Fora je u tome da je ferrari bolji u zadnje dvije trke dok je mercedes vise manje bio bolji bolid do sad..izuzev ove trke ferrari je jako tesko prestizao mercedes u izravnom dvoboju dok mercedes nije imao tih problema sa ferrarijem izuzev madarske jer je takva staza..ja jesam fan ferrarija ali sam i objektivan sto ti svakako nisi..na godinu se nadam jacem ferrariju uz manje pehova i naslov ide sebu



        2
        2

        0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Bravo Max. Pametno odvozena utrka, Hamilton takoder pametno odvezao. RBR je danas bio brzi bolid. Vandoorne odlican. Vettel dobar, mada ni njemu ni Strollu nije trebalo ono. I za kraj mucki Alonso haha.



    4
    4

    0
  6. Narain Karthikeyan
    F1 Karthikeyan Prikaži

    Come on Alonso.I nakon toga je nestao.



    5
    5

    0
  7. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    kakva voznjaa sebaaa….a sad laganih 5 pobjeda do kraja da nadoknadimo ta 34 boda…kajpa da smo startali negde napred pomeli bi ih…forzaaaaaa



    7
    7

    0
  8. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Forza Stroooool ????



    6
    6

    0
  9. Michael Schumacher
    Dodi_napalm Prikaži

    Katastrofa za Kimmia no odlicna utrka.
    Bravo Max, da nije bilo Alonsa Vettel bi bio P3. Steta, startat sa zacelja i na postolje bio bi podhvat, ovak je zavrsil sa kotacem na haubi motora. No ipak i P4 je dobar rezultat.
    Jedva cekam sljedeci vikend u Japanu. To Vettel pobjeduje 100%.



    4
    4

    0
  10. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Vettelu svaka cast, vozio je maestralno, bolid je bio strasno brz, ostaje zal za definitivnom dominacijom na ovoj stazi i misli da je vakat da nas crni oblaci zaobidju, tacnije dhebu od nas!!!



    8
    8

    0
  11. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Stroll – jedan ogroman TENKRE!!!
    Sebu ne gine promjena mjenjača



    7
    7

    0
  12. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Falit će nama Malezija , ali neka stoji Rusija nema šta… Alonso pokazao da nije zaslužio ni jedan naslov , a ne tri naslova.



    17
    17

    0
  13. Davor7 Prikaži

    Danas je opet ddokazano da Mercedes nema najbolji bolid na gridu ma koliko ljudi to forsirali jer da ima Botas bi dominirao bar nad Red Bullovima sto on definitivno ne radi cijelu sezonu. Moram opet reci nesto o McLarenu koji je izbio Alonsu bodove iz ruku ostavivsi ga opet predugo na stazi, Boullier jednostavno mora otici jer se ovo ne događa prvi put i ovako losa taktika je par puta ucinjena Vandoorneu ove sezone. Sve u svemu odlicna utrka i za mene osobno je gubitak malezije veliki udarac jer mi je uz Spa najdraza staza u sezoni



    10
    10

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ma nije Mclaren tu kriv…Alonso je na svakoj utrci na kojoj je mogao osvojit bodove odustao zbog kvara ili kao zrtva incidenta. Ovaj vikend je Stoffel odvozio fantasticno ali eto sta je sreca…sad je utrka prosla bez ijednog kvara a ne bih se cudio da vec u SAD-u ili nrkoj stazi koja im odgovara pogodi kvar ili mozda povratnik torpedo ?



      5
      5

      0
    • mika Prikaži

      Isto kao što Ferrari šatro nije imao najbolji bolid 2003 ili na Spa 2004. Gleda se cijela sezona a ne pojedinačne utrke valjda bi to trebao znati.



      1
      1

      0
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        @Iceman7
        Da odustajao je i na takvim utrkama, ali i svaki out kad se poklopilo sve kako treba e i onda je odustao ( Australija-uzas bolid on u top 10 i onda problemi i troboj
        Kina- vjerojatno 8 mjesto i ponovno problemi, uglavnom svakako plasman u top 10…
        Spanjolska- doduse nije odustajanje ali kontakt s Massom u prvim zavojima
        Kanada- krug prije kraja ode motor on u bodovima)……naravno tu su jos Austrija i Singapur di su ga pokupili ni krivog ni duznog nakon super startova (tu necu govoriti o tome bi li osvojio postolje, bodove, bi li uopce bio u top 10, ali shvacas sta zelim reci. Imao je on naravno i utrke tipa Bahrein, Spa, Silverstone, Italiju i sada eto Maleziju gdje je bio jednostavno nemocan uciniti nesto ? Bodovno stanje se po mojem misljenju ne treba gledati od 2015 u Mclarenu jer to je vise igra na srecu tko ce zavrsit a tko ne, ali svakako cestitke i Stoffelu koji vodi u tom dvoboju…Mislim da obojica jedva cekaju Abu Dhabi i kraj ove muke



        1
        1

        0
    • Bmw
      Kuki Prikaži

      Mclarenov box je ocajan ove sezone gotovo kao i hondin motor



      1
      1

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      Bottas je bio lošiji zato što je ostao na novom aerodinamičkom paketu.

      Ne znam zašto se ovakvi likovi uopšte trude pratiti ovaj sport, kada blage veze nemaju o istome. Ako već pratiš prati kako treba. Pogotovo ako se misliš upuštati u raspravu sa nekim, onda trebaš znati sve činjenice…



      6
      6

      0
  14. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Zanimljivosti nakon utrke: Pronadene rupe u bolidu pod brojem 14, takoder u paddocku te u Hasegawinoj glavi.Osumnjiceni su privedeni istraga je u tijeku ?



    4
    4

    0
  15. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Iskreno, vidjevsi ovako dominantan Ferrari danas, da nije bilo kvarova rezultat bi bija 1-2 i +10 sekundi ispred ostalih. I ovakav pace mi stvarno vraca nadu za ostatak prvenstva, i to jos na stazi koja je trebala bit Mercedesova. Valjda bi se i sreća trebala malo okrenuti do kraja, a sumnjam da ce se Lewis izvuc bez kazni. Sjajna voznja Maxa, Seba i Vandoorne-a. Bottas – vodnoša. Stroll posjetit ću te osobno ako ovo prouzroci dodatne probleme Sebu. Falit ce mi Malezija, jedna od top 5 staza u kalendaru. Ima jos definitivno nade.

    *I jos Alonso, ne da neces zadrzat Seba iza sebe, nego ce te proci za cijeli krug. Oduzeo mu je podij danas



    15
    15

    0
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Alonso je sa ovakvim potezom samo dokazao da je jedan od najprljavijih i najzavidnijih vozaca na gridu…

      Nikad mi se nije svidao kao covjek, a sada jos manje… Jednostavno covjek ima problema sam sa sobom i zato mi je drago da su ga otpisali i Ferrari i Mercedes kad im se nudio…



      3
      3

      0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Ej momci polako. I meni je žao što se Vettel zadržao dugo iza Alonsa.
      Ali niko nije Vettela propuštao zato jer je on Vettel nego zato jer jer
      ih je oprao na stazi.
      A sa Alonsom je imao nesreću što je Alonso imao DRS
      i napadao vozača ispred sebe.
      Ovo mi je glupo od vas.
      U što bi se pretvarale utrke ako bi zbog najboljeg koji mora startati zadnji
      svi stajali i propuštali ga.
      Najbolje da su svi nakon trećaga na startu startali 10s kasnije i pričekali da ih Vettel pređe.



      2
      2

      0
  16. Max Verstappen
    DaveGilmour Prikaži

    TOOOOO MAX!! :party: :party:
    Napokon jedan vikend bez problema i odma najviša stepenica pobjedničkog postolja (uz malu sreću što su oba Ferrarija već prije utrke ispala iz borbe za pobjedu). No ipak, morao se izboriti za pobjedu i obići Hamiltona. Fenomenalno :party:

    Vettel odvozio jednu jako dobru utrku, a forma Ferrarija ulijeva nadu da će borba za naslov biti zanimljiva do zadnjeg kruga Abu Dhabia. Vandoorne isto odličan, produbio se u drugom djelu sezone i trenutno nije ništa lošiji od svemogućeg Alonsa.
    Bottas katastrofalan.

    Sve u svemu jedna vrlo zanimljiva utrka, a već za tjedan slijede nova uzbuđenja.



    9
    9

    0
  17. mika Prikaži

    Šteta za Kimija mislim da bi to bila relativno laka pobjeda. Vettel napravio najviše što je mogao, Hamilton pametno bez stresova. Žao mi je što je pobijedio “trkači incident”.



    8
    8

    0
  18. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Verstappen i Vettel odlicni, cak nije toliko problem za najbrzi bolid da starta zadnji jer olako se zaobilazi “ostatak grida” plus skine nekog panja poput Bottasa, ne mogu vjerovat kako ga je Vettel stigo, sto je fascinantno Perez je drzao prikljucak za njima od oko 3sec…. Vidi se od starta od ove sezone da je Verstappen koju desetinku brzi od Ricciarda, sto njegov zaostatak za Ricciardom cini suludim. Kimi je na odustajanja izgubio cca 60plus bodova, a sto je najgore ni u jednom nije kriv…. Samo cekam McLaren Renault iduce sezone, jer vidi se da imaju odlicnu postavu u Vandoorneu i Alonsu. U Suzuki bi moglo jos sra*a bit za Ferrari jer bi Vettel mogao mjenjac promjenit, a Kimi motor. ” O truli septembru mjesecu”



    4
    4

    0
  19. Ayrton Senna
    ayrton1791 Prikaži

    “I thought you were better than that”

    Pohvale Maxu,super vožnja i ljepa pobjeda.
    Jednostavno je krenula loša sreća i to je to,sve potvrđuje ovaj udes poslje trke,nevjerovatno.Umjesto fine Vettelove prednosti u poretku sa pobjedama u singapuru i ovdje,a to pokazuje brzina u utrci i nitko nemoze rec da je to pretjerivanje,hamilton vrlo vjerojatno ima nedostiznu prednost jedino ako ne bude ovakvih situacija kod Mercedesa.

    “Bunch of idiots”



    5
    5

    0
  20. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Čestitke Maxu. Dobra vožnja iako sam siguran da je mogao Ham puno bolje se borit za prvo mjesto, ali je jako pametno odigrao kad ga je Max napao. Točno se vidjelo kako ga je samo pustio kako nebi došlo do nekog dodira, a tako se i osvajaju naslovi. To je ono što je Vettel prošlu utrku zeznuo kad je išao zatvarati. Inače odlična utrka i meni je iskreno žao što je ovo bila i zadnja utrka na ovoj stazi. Iako nisam navijač Vettela mora mu se priznat da je danas odvozio majstorski i po meni zasluženo osvojio titulu vozača dana. Jedino neznam što se dogodilo zadnjih par krugova, zašto je na kraju toliko zaostao za Ricciem?
    I na kraju Hvala Malaysia!



    10
    10

    0
  21. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    dobra utrka, vesela, borbena utrka. pohvale red bullovcima, vettelu i bolesnom perezu.
    hamsta odvozio s minimalnim rizikom, povećao prednost, boli ga k.
    naravno, oduševljen sam stoffelovim 7. mjestom i sto je alonso par krugova drzao vettela iza.
    prije utrke bi potpisao za jedan bod.

    slaba posjećenost zadnje f1 utrke na sepangu, a čitam da su za motogp karte rasprodane.

    highlight utrke: amanda sodre .



    5
    5

    0
  22. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Respekt za sve vozače koji su prije utrke pokazali Alonsu put do podija i s njime se veselili na njemu. Mora da je već zaboravio kako izgleda, a ako ima imalo pravde neće ga više ni vidjeti baš zbog ovakvih predstava koje je danas radio na stazi i svojim izjavama van nje. :D

    Bravo Max, jako mi je drago da je dobio nagradu za sve one pehove ove sezone.
    Vettel je izvukao koliko je mogao, šteta što su gume popustile. Ono sa Strollom neću ni komentirati.

    Ferrari je izgubio na dvije utrke u kojima je trebao biti dominantan, međutim splet okolnosti i eto….zaista sam šokiran koliko imaju nesreće. Šanse su još uvijek tu, jako jako male, ali eto ionako se nema što izgubiti sad.
    Forza Ferrari!



    9
    9

    0
  23. Nando
    Matek14 Prikaži

    bravo max!! napokon se sve posložilo i bam.. sjajna pobjeda.. osatviti hamiltona 12 i momčadskog kolegu 22 sek iza sebe uz onu obranu od bottasa i kasnije prestizanje hamiltona.. sjajno!!
    lewis je danas odvozio maximum čini mi se.. mercedes nije dobro izgledao ovaj vikend i trebalo bi ih to malo zabrinuti.. za singapur je bilo jasno da bi ih red bull i ferrari mogli ugroziti, ali danas.. vidjet ćemo
    vettel očekivano proboj.. ovo je realno maximum koji je danas mogao postići.. gume ne bi izdržale tako i tako, unatoč alonsovoj maloj predstavi (u kojoj sam moram prizanti uživao.. iako mi je draže bilo onih prvih 5-6 krugova koje je vettel proveo iza njega na početku utrke)..

    i pitanje za sve licemjerne navijače ferrarija.. jel bi tako kmečali i pljuvali alonsa da je to napravio hamiltonu? ;)



    11
    11

    0
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Ne, zato jer me nije briga za Hama, ali to i dalje ne mijenja činjenicu da je napravio supacki potez zar ne? Los ti je argument ;)



      9
      9

      0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Mi nebi, ali bi Hamiltonovi navijači.
      Bi li ti kmečao da je to netko napravio Alonsu da se bori za podij..



      9
      9

      0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      licemjerni navijači hahaha. Molim vas….sad vas opet Ferrari i Vettel bodu u oko jer su odjebali Alonsa bas zbog ovakvih stvari, a molili ste boga da ode u Ferrari ili Merc.



      7
      7

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ne bi ni ja. Odgovor je isti kao i kod @Multi21 i @f1zd.
      To bi radili Hamiltonovi navijači.
      Međutim, nije toliko ni problem u samom potezu (koji se mogao izbjeći), koliko u izjavi nakon trke.
      Umjesto da se kurtoazno izvine, slafi nešto, kao bio je splet krivina, nisam se mogao skloniti, nisam imao namjeru da ga usporavam ,……, bla, bla,…. Ferdo izjavljuje to što izjavljuje…..



      4
      4

      0
  24. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Zanimljiva utrka.
    Max odličan, Ham pametno i kalkulirano, mislim da je bilo još brzine u bolidu, ali nije bilo potrebe trošiti motor, Vet vrhunski posao napravio da bi se dovukao do 4.mjesta, uz malo sreće moglo je biti i 3.mjesto.
    Ferarri nikako na zelenu granu trenutno kako stvari stoje.
    Kažu na Skyu da je ovo sa Strollom sigurno promjena mjenjača, sad je samo pitanje jel odradio 6 urka taj mjenjač tj. oće li biti kazne.
    Japan već za tjedan dana, tamo bi staza trebala malo više pasati Mercedesu nego ovdje, ali vidit ćemo.



    4
    4

    0
  25. Kimi Raikkonen 7
    Kimi19 Prikaži

    Steta za ferrari. Da nisu imali problema jucer i danas bilo bi laganih 1-2



    4
    4

    0
  26. Michael Schumacher
    izbrisano Prikaži

    Velika šteta, Ferrari je mogao imati singapur i maleziju 1-2 bez problema, šta sad borba traje, Vettel vrhunski, alonso bespotrebno za vozača takvog kalibra, frustracije su tu ok, ali vettel nije kriv za hondine probleme, i uvijek kad vettel pred kraj trke nekog stiže neki zaostali se umiješa, massa u rusiji, perez u austriji i sad alonso.



    8
    8

    0
  27. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Koliko nesreće za ovaj vikend za Ferrari. A mogla je biti dvostruka pobjeda lagano.

    Da bar Kimi ostade u utrci. I on je mogao, sudeći po Sebovom tempu, lagano ispred Hamiltona. Pa da je i Red Bull odradio pametniju strategiju sa Ricciardom, mogao je i on ispred. Skinuo je prednost ispod 5 sekundi, i onda ga ostave duže na stazi. I kasnije je morao stizati preko 10 sekundi. I opet mu je bio prišao na nekih 5, 6 sekundi. Da su ga zvali ranije, pa barem jedan krug, ta bi razlika bila puno manja, ili bi ga čak i prešao kroz boksove, ako bi Hamilton ostao par krugova duže na stazi.

    Ovako, Ferrariju se desi sve kontra, da ne može gore. Ipak, na kraju nije toliko loše ispalo za Vettela. Ali da je barem jedna sitnica od ovih nesreća išla u Ferrarijevu korist, mogao je ovdje završiti i ispred Hamiltona. I ovako ga je mogao stići u nekim idealnim uslovima. Da je manje vremena izgubio iza Alonsa i Bottasa. Pa bi s tim mogao još malo produžiti stint na soft gumama. Što bi mu donijelo još veću prednsot na SS. Ne bi ih potrošio do kraja..

    I na kraju zbog onog malog debila, vjerovatno uništen mjenjač.



    10
    10

    0
  28. Rover
    zjurina Prikaži

    Očekivati čudo danas se nije trebalo, al recimo da nešto krepa kod Lewisa kao što je crklo kod Kimija bi bilo čist ok. Ovak sve po starom….



    6
    6

    0
    • Ferrari
      ferrari1984 Prikaži

      Glupo je nekome zeljeti nesto lose ali kad je sport u pitanju cisto se slazem sa tobom da bi bad luck mogao malo prijeci na Hamiltona…

      Mislim da je Seb u boljoj poziciji od Hama sta se tice kazni do kraja sezone… Hama tek trebaju sustici kazne dok Seb vjerojatno nece vise imati (izuzev mogucnosti promjene mjenjaca za Suzuku zbog incidenta sa Strollom).



      1
      1

      0
      • Rover
        zjurina Prikaži

        Lol… ma svaka cast Hamdiji, vozi on ko zmaj, tu nema majce… al ovo je vec pomalo “krumpiraski” kako njega božica Fortuna mazi.
        Sto se tiće ovog sa Strolom ako su imalo normalni Seb nebi trebao (imho) dobit kaznu jer jer to nije kvar nego šteta prouzročena od strane drugog vozaca / vozila.



        2
        2

        0
  29. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    izgubi pole za dlaku, plasira se drugi, kolega mu zbog motora starta zadnji, ima odvezane ruke i definitivno je trebao danas biti vozač broj jedan, Hamiltonu danas nije bila bitna pobjeda već podijska pozicija, i sigurno bi popustio u duelu s Kimijem….. međutim sreća pomazi finca po tko zna koji put i UOPĆE nije ni startao zbog problema na bolidu. Dame i gospodo, Kimi Nesretni Raikkonen.
    On bi mogao napisati knjigu o tome već.



    10
    10

    0
  30. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Cestitke Maxu odlicno odvezeno. Jedini duel koji je imao cisto zavrsio.
    Hamilton – onako. Mislim da nije mogao bolje. Cak mu je visilo 2. mjesto.
    Ricci bezveze. Imao problem sa podnicom. Vjerovatno je to razlog.
    Vettel – kapa dole.
    Neki su isli u box pa u pomogli. Neki nisu pa mu odmogli. Sve je to trkanje. Bezze se rasprava vodi dole oko toga.
    Jedino Alonso 25 minusa zbog nesportskog poteza. Vjerovatno otkinuo tri boda Seb-u.



    6
    6

    0
  31. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Sve cestitke Maxu… Zasluzena pobjeda…

    Pitanje je sta bi bilo da je Raikonen startao ali da je baba musko zvala bi se Dusko tako da nema se sta tu vise dodati…

    Zao mi Seba jer stvarno je izvrsno odvozija utrku i onda na kraju se ukaze Stroll… Vjerojatno promjena mjenjaca za Suzuku…

    I jos jedna digresija za one koji su govorili da ferrari nemoze pratit Mercedes u razvoju bolida, usudim se reci da je ferrari bolji paket sada i da Seb nije imao ovakve pehove vjerojatno bi vec jednom rukom drzao prvenstvo…

    Borba do kraja pa sta bude…

    Forza Ferrari



    5
    5

    0
  32. Rover
    zjurina Prikaži

    Btw, sorry ostalim navijačima (zaboravan)
    Sve čestitke Maxu na novoj pobjedi :-)
    A i gdi će mu veća cestitka – negoo pobjeda za Rođendan !

    Lewisu nemoram čestitati, on se ionako provlači ko iskusni maček vjebaciji … hahaha



    1
    1

    0
  33. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Bravo Maxonja!
    Bravo Seb, iako je po meni mogao i trebao proci Riccija, imao je peha s prometom (Alonso-
    nepotrebno, ne ide mi s odlicnom predstavom u duelima), a izgubio je i vremena i potrosio gume sa Oconom. …
    Steta za incident sa Strollom ako ce to znacit kaznu na gridu u Suzuki, iako si je i ovjde djelomicno i sam kriv…
    Ohrabruje Ferrarijev race-pace. U teoriji, mogli su imati 1-2… bit ce zanimljivo ako se nastavi trend nepredvidivih omjera snaga od staze do staze…
    Jako mi je drago za Mclaren i Vandoornea da su ovako solidni na ovakvoj stazi…
    Ocon svaštario, da je to bio Max, bilo bi puno pljuvanja… moja poanta tu: svi su vozaci zapravo jako slicni, ovisi puno u kojim se okolnostima nalaze…
    Bottas lose izgledao- da ga prestigne i toliko ostavi Seb… valjda djelom do tih novih-nepogođenih nadogradnji.
    Valjda je Ferrari zavrsio s pehovima i neiskoristavanjem mogucnosti…
    Bit ce zanimljivo ako se poslozi par staza s omjerom snaga u pace-u: 1.Ferrari, 2.Red Bull 3.Merc…



    3
    3

    0
  34. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Off topic-izgleda da ide novi mijenjac u Sebov Ferrari…
    Nesluzbeno procitao na jednom talijanskom portalu…
    Znaci 5 mjesta penalty na gridu…
    Nema kraja pehovima za Seba ?
    Uzme li na kraju svega naslov mislim da bi Hamsta trebao u penziju ?

    (Nadam se da informacija nije tocna)



    4
    4

    0
  35. Sebastian Vettel 5
    Schumi Prikaži

    Kod mene je ista sreća kao i kod Ferrarija, kad je u pitanju PulsManager. Imao sma Vettela kao prvog vozača od ranije, a Kimija uzmem pred utrku u Singapuru. I umjesto da završe na prve dvije pozicije, obojica odustanu. I sad opet, umjesto 1-2, obojicu zadese kvarovi. :(



    2
    2

    0
  36. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Učinilo mi se da je Botas nakon što je izgubio od Ricciarda podredio utrku uz koordinaciju iz boxa i igrao samo za Hamiltona.
    Izračunali su kada Ham mora u box i Botas je morao Vettela zadržavati i usporiti par sekundi da ne pređe Hamiltona nakon što je otišao u box.
    Jel mi se to samo čini?
    Nekako mi je onaj krug dva Botas bio jako spor po zavojima, pa naglo ubrzavao po ravnom.
    Možda griješim.
    Pogledat ću utrku još jednom, a najbolje bi se to dalo vidjeti iz vremena tih krugova.
    p.s.
    Vettela nakon nesreće sa zadnjom pozicijom nije pomazila sreća do kraja.
    Prišao je Alonsu kada je ovaj imao DRS pa ga je zadržao nekoliko krugova.
    Šteta.
    Moglo je biti još napetije.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.