Verstappen-Palmer incident

Vijesti

Ante Vetma

Prije 7 godina 1 min 19 komentara

Posljednji slobodni trening donio nam je neobičan incident između Maxa Verstappena i Jolyona Palmera.


Odgovor

19 komentara

  1. Sauber
    Alfa Prikaži

    “Objects in mirror are closer than they appear”. Postaviti natpis na lijevom retrovizoru Verstappena, iako ne vozi za Haas.



    16
    16

    0
  2. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ovaj max je stvarno malo tup



    20
    20

    0
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Da nije bilo maxa palmer se nebi zaustavio do engleske



    6
    6

    0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Covjek je napravio lockup kad je vidio da max ide normalno u apex premda je vidio palmera..



      11
      11

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Schumi Prikaži

      Max je bio usporio, a ovaj u brzom krugu. Čovjek je kontao da će mu se skloniti. Onda je Max ipak odlučio krenuti normalnom putanjom, iako se Palmer već pozicionirao da prođe pored njega.

      Ovo ipak nije utrka. Znaš da je na treningu pravilo da se ne smeta vozačima u brzom krugu. Za to neki i kazne dobijaju…



      11
      11

      0
  4. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Vettel je kriv… 100%… A mozda cak i Kimi..



    33
    33

    0
  5. Renault
    Vedran Kristić Prikaži

    Trkaći incident i ništa više.

    Suci kažu isto:

    ‘Both could have acted differently, neither acted intentionally, no driver wholly or predominantly to blame.’



    5
    5

    0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ako je jedan od njih u brzom krugu a drugi nije onda je samo jedan od njih moga da se ponasa drukcije (mislim mogli su oba ali ..) a to je ovdje bio Max.. Al se rastezu recenice i objasnjenja za neke a druge se kaznjava svakako i svagdje.. Po toj logici je tesko i kaznu pobrat ako se trazi da je netko 100 posto kriv..



      9
      9

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ako je palmer vozio brzi krug, a Max ne krivica za ovo je isključivo na Max-u no što je novo da on nikada za ništa nije kriv.



      22
      22

      0
      • Renault
        Vedran Kristić Prikaži

        Ne nužno.

        Sportski pravilnik:

        PRACTICE SESSIONS
        31.5 In the event of a driving infringement during any practice session the Stewards may delete a driver’s lap time (or lap times) or drop the driver such number of grid positions as they consider appropriate. Unless it is completely clear that a driver committed a driving infringement any such incident will normally be investigated after the relevant session.

        Idemo dalje:
        31.6 Any driver taking part in any practice session who, in the opinion of the stewards, stops unnecessarily on the circuit or unnecessarily impedes another driver shall be subject to the penalties referred to in Article 31.5.

        Incident je vjerojatno istražen nakon sesije jer, kao što prvo pravilo kaže, nije potpuno sigurno da je netko počinio prekršaj. Vezano za drugi članak, jedan vozač je usporio drugoga koji je bio u brzom krugu, ali nije to možda napravio nepotrebno (kako piše u članku), te zato nije zaslužio pomicanje na gridu. Zašto to nije učinio nepotrebno? Možda zato što se u tom posljednjem zavoju i sam planirao namjestiti za svoj brzi krug, ili je to već bio učinio ulaskom u zavoj.

        Stoga dolazi objašnjenje sudačkog trojca: “Both could have acted differently, neither acted intentionally, no driver wholly or predominantly to blame.”

        Nitko nije namjerno napravio to što je napravio, ali oba su mogla reagirati drugačije: Max pričekati puno ranije ili krenuti nešto ranije, Palmer nije morao ići na ‘nož’… jer mi se čini da se i on tu zaletio i da bi vrlo lako otišao okomito na drugi kraj staze da nije bilo Verstappena, tako da bi si svakako pokvario vrijeme u tom, ako ne sektoru, onda dijelu staze, marshalling sectoru, kako već. Događa se. I tako dolazimo da ‘nijedan vozač ne snosi potpunu krivicu, ili veći dio nje’ da bi ga se kaznilo. Ni prvi ni zadnji puta. Ako se dobro sjećam, na trećem treningu je bio još jedan gotovo identičan slučaj (samo bez kontakta), mislim da je Magnussen bio na Maxovom mjestu, ali se ne sjećam tko je bio u Palmerovoj poziciji. Naravno, suci nisu nikoga kaznili.


        0
        0

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Bas o tome “ne nuzno” se i vodi rasprava.. Nekima bi se sigurno klepila kazna ovdje, dok Palmer protiv Maxa kod sudaca nema sanse..
        I ove pretpostavke sta bi bilo sa Palmerovim krugom ,bi li izletio ili ne te da li bi otisao siroko, se ne mogu uzet u obzir jer se to nije dogodilo..



        5
        5

        0
    • Sauber
      Alfa Prikaži

      Ovo je slobodni trening pa stoga nije trkaci incident . Ovo je prije svega greska sudaca na stazi-zavoju, morali su maxa upozoriti plavom zastavom. Njihova izjava je nista do pranje ruku..


      0
      0

      0
      • Renault
        Vedran Kristić Prikaži

        Istina, nije utrka, no suci se tu pozivaju na članak 38.1.

        Offence: Involved in an alleged incident as defined by Article 38.1 of the FIA Formula One
        Sporting Regulations.

        A navedeni članak se u sportskom pravilniku nalazi u sekciji ‘Incidenti tijekom utrke’.

        38) INCIDENTS DURING THE RACE
        38.1 The race director may report any on-track incident or suspected breach of these Sporting Regulations or the Code (an “Incident”) to the stewards. After review it shall be at the discretion of the stewards to decide whether or not to proceed with an investigation.
        The stewards may also investigate an Incident noted by themselves.

        Budući da se priča o ‘incidentima’ u dijelu pravilnika vezanom za utrku, zato nekad govorim o ‘trkaćim incidentima’, iako se nisu dogodili u utrci. Tako se u biti opisuje nešto za što se ne može okriviti (potpuno ili većinom) niti jedna strana te slučaj završava bez ikakvih sankcija za bilo koga, iako termin ‘trkaći incident’ tu možda i nije najispravniji jer se radi o treningu.

        Što se tiče plavih zastava, ni ja ih isto tako nisam vidio, što dodatno ide na stranu Verstappenu. Suci su donijeli najispravniju moguću odluku. :)


        0
        0

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Na slobodnim treninzima nije praksa davati kazne zbog ovakvih incidenata, pogotovo od ove godine kad su suci odlučili biti malo “opušteniji” kad god nije sasvim jasno tko je krivac. Jedini koji je dobio kaznu za ometanje ove godine je bio Kvyat koji je smetao Palmeru u Mađarskoj u kvalifikacijama (3 mjesta na gridu + 1 kazneni bod). Da danas nije bilo tog sudara nego da je Max samo zasmetao Palmeru ovdje ne bi bilo puno govora o tome, ali pošto je Palmer nespretan on se prekočio pa su se i sudarili – tako da bih rekao da je jedan kriv što se nije maknuo, a drugi je kriv što nije izbjegao sudar. Mislim da suci ispravno nisu htjeli dizati halabuku.


        0
        0

        0
  6. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    meni je ovdje palmer kriv. prekočio se .
    max mu je ostavio mjesta na unuturanjoj strani.



    4
    4

    0
  7. sennacher Prikaži

    Incident dvojice sineka bivših ispodprosječnih vozača F-1 u kojem se obojica ponašaju kao da su sami na stazi. Ovom Englezu osim nacionalne pripadnosti valjda je najveća referenca što mu je otac valjda jedini vozač f-1 s doktorskom titulom, a meni još uvijek nije jasno čime je to dobri stari Jos zadužio svijet F-1 da bi mali Max mogao do besvijesti nekažnjeno raditi sranja.
    Palmer je uletio u zavoj kao da nema drugog bolida, a na jednak način se postavio Max nasuprot bolida koji je na sasvim drugačijem programu u tom trenutku.
    Da nije vozač F-1 Max bi prema proučenim pravilima vjerojatno bio odličan odličan odvjetnik iako do te titule ne bi mogao doći kao teenager. Ima u njemu mnogo vozačkog talenta i brzine samo mu kronično nedostaje urođene interakcije s ostalim vozačima na stazi.
    Palmer po tom pitanju nije ispao nimalo bolji, a obojica ispadaju prilično zeleni. Max je vozačko mjesto u RB-u dobio na temelju idiotskih poteza totalno promašenog Kvyata da bi odmah ostvario prvu pobjedu na gluposti Mercedesa, ali nakon toga njegov talent se uglavnom prosipa na destruktivne poteze koji ekipi baš i ne donose nekakav bodovni učinak.
    Nevjerojatan je učinak njegovih poteza označenih kao “trkaći incident” u samoj utrci, a gotovo je nevjerojatno da to takvih situacija dolazi u slobodnim treninzima. Po meni bi obojica vozača popili kaznu u takvoj neobaveznoj situaciji, tek toliko da se nauče da nisu sami na stazi



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.