Hamilton predviđa koje će staze odgovarati Ferrariju do kraja sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 4 komentara

Lewis Hamilton se ne može opustiti u svom pokušaju da dođe do četvrtog naslova svjetskog prvaka, tvrdi Toto Wolff, unatoč vodstvu od 28 bodova koliko trenutno ima ispred Sebastiana Vettela.

Wolff očekuje da će njegov vozač ostati u potpunosti fokusiran do kraja sezone.

“Ne očekujem da će se opustiti, to je nemoguće, još imamo šest utrka.”

“Ne smijemo izgubiti kontrolu, ne bismo se osjećali ugodno na Ferrarijevom mjestu kad imaju deficit od 28 bodova, ali mi moramo ići do kraja i obaviti posao. Bit će puno vremena za slavlje ako zaista osvojimo titulu.”

Ova prednost jamči Hamiltonu zadržavanje vodstva čak i ako jednu utrku odustane i ostane bez bodova. Iduća utrka je VN Malezije gdje je Hamilton prošle godine imao problem s motorom, što je bio veliki bodovni poticaj za Nicu Rosberga koji je na kraju osvojio naslov.

Wolff naglašava kako VN Singapura samo pokazuje koliko se u Formuli 1 stvari mogu brzo promijeniti.

“Nikad ne znate što vas čeka. Šest utrka znači da bi šest puta mogle stvari ići protiv nas slično kao u Singapuru protiv Ferrarija. Zato se morate koncentrirati i optimizirati rezultate.”

Također vjeruje da je na utrci u Singapuru vozač bio ta razlika koja je donijela pobjedu:

“Na teškom danu želite Lewisa u bolidu. Singapur je bio dobar primjer. Više je šanse bilo da vozači pogriješe nego da dođu do cilja. Na neki način vam bude žao Ferrarija jer sam bio u situaciji da izgubim oba bolida i znam kakav je osjećaj. Ali, nismo tu da suosjećamo s drugima.”

Hamilton predviđa kako će proći ostatak sezone

Preostalih šest utrka bi uglavnom trebale odgovarati Mercedesovom bolidu, ali Hamilton ništa ne uzima zdravo za gotovo.

“Imamo sad Maleziju gdje bismo trebali biti u redu.”

“Zatim slijedi Japan, staza s puno downforcea, tu mislim da će biti neizvjesno. Definitivno neće biti naša najbolja staza. Austin – mislim da ćemo biti u redu…”

“Brazil je mjesto gdje očekujem snažan Ferrari… Iskreno, mislim da će biti jako neizvjesno u narednim utrkama. Teško je predvidjeti.”

“Kad idete u Meksiko onda stavite maksimalno downforcea na bolid jer je toliko malo otpora zraka tamo, a možda će onda u prednosti biti bolidi s malo više downforcea,” zaključuje Hamilton.


Odgovor

4 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Sad kad Luji krepa motor u Maleziji pa Sky i co. počnu praviti teorije o sabotaži jer Mercedes želi Njemačkog prvaka.. :D
    #čarobiranje
    :rofl:



    26
    26

    0
  2. Ferrari
    Black Queen Prikaži

    Tko zna što će biti do kraja. I ova utrka je trebala odgovarati Ferrariju ( što dijelom i jest) pa gle što se dogodilo. Sve je moguće.



    9
    9

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Lewis samo neka odvozi kako zna i problema nebi smjelo biti..Ferrari je sad pod pritiskom i samim time ima vece sanse za pogresku.



    13
    13

    0
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Baba Vanga sa Stihlovom motorkom :mrgreen:



    8
    8

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.