Toro Rosso potpisao trogodišnji ugovor s Hondom

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Britanski Autosport tvrdi da je Toro Rosso dogovorio trogodišnju suradnju s Hondom, koja će započeti već sljedeće sezone. To znači da je gotovo siguran prelazak McLarena na Renault, te vrlo moguć raskid suradnje između Red Bulla i Renaulta od 2019.

Pregovori između Honde i Toro Rosso su započeli ranije ove godine, ali je sve palo u vodu tijekom ljetne stanke. No, McLarenova namjera da prekine suradnju s Hondom je promijenila priču. Britanska momčad je tražila Renaultove usluge, ali Francuzi bi za to najprije morali otkazati jedan od postojećih dogovora. To se sada i dogodilo te će McLaren i Toro Rosso zamijeniti svoje trenutne dobavljače pogonskih jedinica. Autosport tvrdi da se službena potvrda očekuje kasnije ovog tjedna u Singapuru.

Vjeruje se i da je Red Bullov vrh sada zainteresiran za usluge japanskog proizvođača ako se njihove jedinice pokažu konkurentnima, što je već bila tema razgovora između jedne i druge strane. No, čini se da bi Honda mogla biti jedina opcija budući da Renault planira prekinuti suradnju s Red Bullom nakon 2018.

Što se tiče Toro Rossa, momčadi iz Faenze će ovo tako biti treći dobavljač motora u tri godine.


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    S tim da je Honda htjela ugovor samo na jednu godinu.



    2
    2

    0
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    Renault sad ima 3. jake momcadi…mislim da bi moglo biti svasta, nisu u Renaultu debili svi znamo kakve motoriće mogu složiti..jedva cekam iducu sezonu.



    12
    12

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ovo sad izgledda kao potpuni promašaj za toro roso, ali vjerujem da su oni u čisto dobroj poziciji jer kad Honda profunkcionira mogli bi zagorčat život i puno jačim timovima od sebe, a da ne pričam koliku bi samo pomoč dobio Red Bull od njih, kad Honda proradi, a iako to djeluje nemoguče siguran sam da hoče, samo je jedino i pravo pitanje. Kada?



    2
    2

    0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Nisu oni ništa promašili. Gle kako im ide ove godine.
      Ne bi bili puno gori ni da imaju današnje Hondine motore.
      A Honda može samo naprijed.
      Zapravo su u jedinstvenoj situaciji.
      Veliko ime F1 – Honda se želi vratiti na staze slave
      i opskrbljuje samo Torro Rosso, tko zna možda i parama.
      To je! rizičan potez, ali najisplativiji mogući za malu momčad.
      Moglo bi njima dogodine zasjati sunce.



      7
      7

      0
      • avalon Prikaži

        pero… naravno da honda može samo naprid , samo kad ? lani su bili bolji nego ove sezone , posli 13 trka imali su 48 konstruktorskih bodova , zauzimali su 6. misto , fernando je ima 30 bodova , na ljestvici je zauzima 11. misto uz 4 odustajanja . ove sezone su u konstruktorskom posli 13 trka 9. sa 10 bodova ( jedino je sauber lošiji od njih ) , alonso ima već 7 odustajanja ( 3 više nego lani u kompletnoj sezoni ) , zauzima 15. misto sa mršavih 10 bodova . TR je u konstruktorskom 6. sa 40 bodova ( 4 X više od McLH ) , a sainz sam ima 3,6X više bodova od oba vozača McLH tj 36 ;) znači … oni koji se žele vratit na staze slave ove godine su nazadovali umisto napredovali ?!?!?? ovo je najisplatljiviji potez za malu momčad ? da , sa potencjalno lošijim plasmanom će zaradit više nego do sada kad su sezone 2014./15./15. završavali na 7. mistu u konstruktorskom jer će im honda davat koliko ? bar sto miljona + za sezonu ? lako bi mogli izgubit zbog lošeg plasmana , a i sponzori bi im mogli “okrenut leđa” zbog budućih “uspjeha” jer to se dogodilo i McLH zar ne ? TR onoliko sunca sije koliko to odredi mateschitz . stara slava je “ishlapila” prije 26 godina , a ovo sad ne “miriše” baš na dobar put da se to ponovi . naročito ne sa “malim” timom jer osim motora koji sva da honda i “sredi” treba imat i odličnu šasiju , konkurentne vozače , a carlos odlazi , kvyat nikako da “provozi” i sa kim bi to u narednu godinu ili dvi trebali krenut osjetnije prema gori ? možda se dogodi da zbog loših rezultata honda po 3. put napusti F 1 . PS TR bi donekle mogi usporedit sa npr BAR – om , jordanom pa i hondinim tvorničkim timom koji su osim BAR -a 2004. kad su završili 2. , jordana 1999. ( 3. ) , honde 2006. ( 4. ) imali plasmane vrlo slične plasmanima TR kojemu je nabolji plasman u “karijeri” 6. misto iz 2008. , a za ovu godinu tek treba vidit jer trenutno su 6. sa 5 bodova više od haasa i 15 manje od williamsa . TR zapravo uopće nije loš s obzirom da je prve i
        druge sezone ovih PU vozija sa slabašnim renaultovim motorom , 2016. sa starom spec ferraria ( a i tada su fernando i carlos posli 13 trka imali oba po 30 bodova , u konstruktorskom je McLH imala 3 boda više = stara spec ferraria se “nosila ” sa kroz ove 3 sezone naboljim “izdanjem” hondine PU ) 2016. je carlos posli 13 trka zauzima 11. misto sa 30 , a sada sa poboljšanim renaultom 9. sa 36 bodova iako je lani posli 13. trka ima 2 , a ove sezone 4 odustajanja tj 2 sad 2 odustajanja više , a 6 bodova više i 2 mista bolji plasman . da su imali hondine motore 2014./15.borili bi se sa McLH za začelje , a za lani … ko zna kako bi završilo jer se hondina PU ponešto bila popravila . volija bi znat odakle se izvlače podatci kako TR ide loše , a bez da se uzme u obzir npr buđet tima koji je npr gomilu ispod buđeta McLH , a sa malim TR omjer im je 1 Vs 1 kroz 2015./16. može i veliko ime F 1 imat dugu krizu rezultata jer imamo primjer u ferrariu … 21 godinu su čekali vozačku i 16 godina konstruktorsku titulu , a nije baš da je ferrari malo ime u F 1 ;)



        2
        2

        0
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Vec 3 godine se govori da Honda moze samo naprijed pa uvijek napravi korak nazad. Vec godinama se govori da ce Honda proradit kad tad pa jos nije proradila. Mozda proradi vec sljedece sezone a mozda tek za 5 godina a mozda nikad. Nikakve garancije nema niti da ce proradit niti nece bit jos gora



      4
      4

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.