Horner: RB13 je bio sretan za Daniela, nesretan za Maxa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Christian Horner kaže da se slabiji rezultati Maxa Verstappena ove sezone mogu pripisati isključivo lošoj sreći. Nizozemac je odustao na 6 od 13 utrka, a od tog je četiri puta bilo zbog tehničkih problema i dva puta zbog sudara u prvom krugu (Španjolska i Austrija).

Njegov momčadski kolega je imao duplo manje odustajanja i završavao je na pobjedničkom postolju čak šest puta, za razliku od jednog postolja za Verstappena. Probleme s RB13 je Ricciardo imao u Australiji i u Rusiji, a u Mađarskoj je odustao kad ga je upravo Verstappen izbacio u prvom krugu.

Horner je odbacio nagađanja kako su Verstappenovi problemi povezani s ekipom mehaničara koji rade na njegovom bolidu.

“Nema to veze s ekipom,” kaže Horner.

“Kad smo nazvali ovaj bolid RB13, naš 13. bolid – rekli smo da će biti nesretan za neke i čini se da je nesretan za Maxa, a sretan za Daniela.”

“Nadamo se da se to može promijeniti. Max zaslužuje promjenu. Vozio je tako dobro ove sezone. Trebao je jako, jako puno puta biti na pobjedničkom postolju.”

Verstappen je nakon odustajanja u Belgiji izjavio kako se to više ne može nazvati lošom srećom. Horner je takve komentare pripisao frustraciji u određenom trenutku:

“Svaki vozač je uzrujan kad odustane s dobre pozicije, pogotovo u domaćoj utrci.”

“Mislim da je Max mlad tip, vozi na zaista visokom nivou i nadam se da mu možemo pružiti bolid gdje može realizirati svoj potencijal.”


Odgovor

6 komentara

  1. Ferrari
    Markozaja Prikaži

    Sve je to karma po meni..bio je pre drzak i bezobrazan prosle godine..da je dobar vozac je ali i pre bahat za svoje godine..mislim da mu je ovo trebalo da ga spusti na zemlju



    27
    27

    0
  2. Williams
    Montoya Prikaži

    Nije duplo manje odustajanja, nego upola manje



    7
    7

    0
  3. Shell
    Messa Prikaži

    Mislim da Rici bolje vozi, ali da neće nikad imat podršku Red Bulla koju će imat Max. Reć da je sreća je samo podcjenjivanje Riciarda.



    15
    15

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.