Massi zeleno svjetlo za nastup, Ericssonu kazna za promjenu mjenjača

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

Nakon što je propustio prošlu utrku zbog lošeg zdravstvenog stanja, Felipe Massa je dobio zeleno svjetlo za nastup na VN Belgije.

Brazilac se na Hungaroringu nije osjećao baš najbolje još tijekom slobodnih treninga u petak, pa je od kvalifikacija nadalje priliku u Williamsovom bolidu dobio rezervni vozač Paul di Resta. Massa je nakon toga propustio i sezonski test te je otišao kući na oporavak. Britanski Autosport prenosi da je Felipe imao problema s unutarnjim uhom.

Nakon opsežnih liječničkih pretraga, Massa je dobio zeleno svjetlo za utrku na Spa-Francorchampsu, najprije od svojih liječnika, a zatim i od FIA-inog liječničkog delegata.

“Osjećam se dobro i spremno za povratak u bolid. Imao sam malu vrtoglavicu tog vikenda u Mađarskoj. To je bilo prvi puta da sam imao taj čudan osjećaj, to se nažalost dogodilo tijekom trkaćeg vikenda što me udaljilo od bolida. Vrtoglavicu nisam imao samo u bolidu, već i kada sam ležao u krevetu”, rekao je Massa u Belgiji.

Ericssonu pet mjesta kazne na gridu

Sauberov vozač Marcus Ericsson će u nedjelju startati pet mjesta niže od plasmana ostvarenog u kvalifikacijama, a razlog je promjena mjenjačke kutije. Švicarska momčad je uočila štetu na dijelovima koji su korišteni u Mađarskoj, pa su iz opreza odlučili promijeniti sve, što će za Šveđanina značiti kaznu na gridu jer jedan mjenjač po pravilniku mora trajati šest uzastopnih trkaćih vikenda. Iznimka su jedino vozači koji prethodnu utrku nisu startali, ili oni koju ju nisu završili zbog tehničkih poteškoća.

Kad smo kod Saubera, valja istaknuti da je ekipa iz Hinwila donijela novu podnicu za oba svoja bolida, čime je kompletirana nadogradnja čiji je prvi dio predstavljen prošlog mjeseca u Mađarskoj, kada su debitirali novi rashladni sustav i aero detalji. No, probleme će im na brzom Spa-Francorchampsu sigurno zadati godinu dana stara Ferrarijeva pogonska jedinica.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.