Marchionne nagovijestio Vettelovo i Raikkonenovo produljenje ugovora

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 6 komentara

Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne je sugerirao da bi njegova momčad mogla zadržati postojeću vozačku postavu za 2018. godinu, a objava bi mogla stići tijekom održavanja VN Italije u Monzi.

I Vettelu i Raikkonenu istječe ugovor krajem ove sezone. I dok se za Vettela nije toliko pričalo o napuštanju crvenih, to je još jednom u nizu bio slučaj kod Kimija Raikkonena koji ima skoro dvostruko manje bodova od svog momčadskog kolege, što je trend koji bi Ferrari mogao izbaciti iz borbe za konstruktorski naslov puno prije završnice sezone.

Njegovu formu je kritizirao i sam Marchionne, ali predsjednik je ovoga puta na temu vozačke postave rekao:

“Mislim da sam oko Vettela javno rekao, ako želi ostati, onda je više nego dobrodošao. Što se tiče Kimijevog slučaja, mi smo prilično sigurni… znamo da on želi ostati. Nadam se da ćemo ih uskoro dovesti.”

Na pitanje kolike su Raikkonenove šanse za još jedno produljivanje ugovora, Marchionne je odgovorio:

“Vjerojatno veće od 50%. Vidjet ćemo.”

Dodao je i da će potvrda vozačke postave za 2018. vjerojatno stići do Monze.

“To je ono što sam čuo. Čuo sam da će Maurizio to učiniti. Nemam planirano vrijeme, dovoljno je rano. Ovo je 11. utrka od 20 pa ih imamo puno do kraja.”

Krajem sljedeće sezone bez ugovora ostaje Lewis Hamilton u Mercedesu pa se u posljednje vrijeme i Britanca povezuje s Ferrarijem. Međutim, Marchionne kaže da je prerano za takve priče.

“Završavanje njegove karijere s Ferrarijem bi bila privilegija, ali do sada nismo otišli jako daleko s Lewisom.”

“Neću govoriti o budućnosti. Nadalje, imamo dva odlična vozača i ne želim govoriti o alternativama.”

Sebastian Vettel je trenutno vodeći čovjek prvenstva s 202 boda. Kimi Raikkonen se nalazi na petom mjestu sa 116 bodova, jednim manje od Daniela Ricciarda u Red Bullu.


Odgovor

6 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Zaslažuje ako ovako nastavi.
    On je jako puno bodova izgubio u prve tri utrke. Od tada nadalje je sasvim ok. Jedino je u Austriji malo podbcio, ali može mu se oprostiti 1 od 8 prošlih utrka.



    12
    12

    0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Njega muči početak sezone pa malo pehovi i tako….kada bi prvi dio sezone bio kao njegov drugi, sada bismo pričali o par bodova zaostajanja za Vettelom i Hamiltonom. Sigurno. Prošle godine ista priča, živnuo je tamo negdje u drugoj polovici sezone, bio je bolji čak i od Vettela. Samo taj početak, kao da je proklet za njega….
      Kimi očito ne provodi previše vremena s mehaničarima. Ne znam koliko vremena provodi, ali kada god je Kimi bio očajno spor uvijek se žalio na team radio da mu nešto ne paše ili ima problema s upravljanjem bolida. Dok se takvo što od Vettela jako rijetko čuje i uvijek je osjetno brži od njega. Očito je do setupa onda. Ovaj vikend je imao savršeno podešen bolid i eto odličnog Kimija. Može Kimi, itekako može i evo dokazao mi je još jednom da ga ne smijem otpisivati samo tako. Mora ga se valjda tu i tamo poticati. Zanimljivo taman pred potpisivanjem ugovora se trgne, e moj Kimsteru :D



      9
      9

      0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Mudrac….. ne forsira se previše…. još ima i talenta ( tu i tamo volje )…. pa sve odradi / doradi, baš kada i baš kako treba….. i fino milijunčiće u džep / na tekući račun i to je – to.

        To što mi navijači pizdimo i želimo nekog mlađeg, nabrijanog na pobjede ili bolje rečeno nabrijanog na USPJEH; Giovinazzi, Leclerc – možemo si okačiti o rep. Politika Ferrarija je uvijek na prvom mjestu.



        3
        3

        0
  2. Kimi Raikkonen
    Das Problem vw Prikaži

    Objektivno; Vettelu odgovara da Kimi ostane zbog iskustva i razvoja bolida a i nije brži od njega tako da će ostat jedino ako ne bude zamjena na relaciji Ferrari-Mercedes(Vettel-Hamilton)onda Kimi defintivno ne dobiva ugovor.
    Crveni su uvijek imali vozača br.1 i br. 2 tako da će to ostati tako vjerojatno i slijedeće godine pogotovo ako br2 ispunjava što se od njega traži te koji šuti dok se na uštrb njega pomaže broju 1.

    Subjektivno;Kao navijač Kimija(brata po čaši)mislim da nam treba jedan takav lik i karakter u F1koji i nije baš toliko spor,jedino mu ponekad kao da fali inspiracije ili popizdi dok ga ovi iz boksa u mozak…



    14
    14

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    jedino Mclaren i Rb imaju muda posegnuti za mladim snagama..



    7
    7

    0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      da pa ponekad imaju cirkuse kao RB jučer….pa se te mlade nade prijete nekim odlascima jer im bolid nije konkurentan itd. Momčad poput Merca i Ferrarija nisu vrtići. Oni su najkonkurentnije dvije momčadi, jedine koje se bore za naslov i nema mjesta zajebanciji. Lako je npr. Mclarenu uzet Vandoornea i vidit kakav je vozač kad ionako nisu konkurentni. Šta imaš za izgubit?

      Ferrari i Merc imaju odlične postave i odnose unutar momčadi i to donosi bodove.



      27
      27

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.