Sebastian Vettel pobjednik dramatične utrke u Mađarskoj!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 82 komentara

Utrka koja je izgledala kao da bi mogla biti procesija pretvorila se u veliku dramu u kojoj do posljednjeg kruga nije bilo jasno tko će doći do pobjede. U tome je uspio Sebastian Vettel unatoč problemima na njegovom Ferrariju.

Vettel je nakon 3. kruga utrke imao problema s upravljačem koji je mijenjao smjer i stajao usmjeren u lijevu stranu. Ipak, u cilj je ušao 0,9 sekunde iza Kimija Raikkonena čime su osigurali drugu dvostruku pobjedu Ferrarija ove sezone.

Lewis Hamilton je u posljednjem dijelu utrke tražio da prođe ispred Valtterija Bottasa kako bi pokušao uhvatiti Ferrarije, što je Bottas i učinio, a nakon što Lewisu nije uspjelo proći naprijed – ponovo su zamijenili pozicije iako je Max Verstappen bio na repu drugog Mercedesa.

Ovo je Vettelova četvrta pobjeda sezone i prva nakon VN Monaka u svibnju ove godine. Također, 46. u karijeri. Njegova prednost u ukupnom poretku sada iznosi 14 bodova.

Na samom početku utrke Max Verstappen se zabio u svog timskog kolegu Daniela Ricciarda i time ga izbacio iz utrke, a ujedno i kompromitirao svoju utrku zbog kazne od 10 sekundi koju su mu suci udijelili.

Fernando Alonso je ostvario najbolji rezultat sezone za sebe i McLaren šestim mjestom koje je okrunio najbržim krugom utrke.

Toro Rosso također može biti sretan sedmim mjestom iako su u prvom dijelu utrke bili ispred Fernanda Alonsa, no na kraju je Španjolac ipak prošao svog sunarodnjaka Carlosa Sainza.

Sergio Perez i Esteban Ocon su također imali solidnu utrku i završili na osmom i devetom mjestu.

Romain Grosjean je na početku utrke imao kontakt s Nicom Hulkenbergom i Marcusom Ericssonom, a loša sreća se nastavila i kasnije kada je zbog problema tijekom zaustavljanja u boksu morao stati na stazi i odustati iz utrke.

Paul di Resta je danas nastupio umjesto bolesnog Felipea Masse i pružio solidnu partiju, ne impresivno brzo, ali bez većih grešaka. Ipak, nekoliko krugova prije kraja su mu javili da povuče bolid iz utrke zbog tehničkih problema.

Nico Hulkenberg nije imao više sreće od Di Reste jer je također morao odustati iz utrke, a Kevin Magnussen je dobio pet sekundi kazne zbog spomenutog sudara s Hulkenbergom ranije.

Posljednji bod uzeo je Stoffel Vandoorne u McLaren-Hondi.

Slijedi nam ljetna pauza nakon čega se krajem kolovoza vraćamo na 12. ovosezonsku utrku, VN Belgije.

Vozač Bolid Zaostatak
1 Sebastian Vettel Ferrari 1:39m46.713s
2 Kimi Raikkonen Ferrari 0.908s
3 Valtteri Bottas Mercedes 12.462s
4 Lewis Hamilton Mercedes 12.885s
5 Max Verstappen Red Bull/Renault 13.276s
6 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m11.223s
7 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1 krug
8 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 krug
9 Esteban Ocon Force India/Mercedes 1 krug
10 Stoffel Vandoorne McLaren/Honda 1 krug
11 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1 krug
12 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1 krug
13 Jolyon Palmer Renault 1 krug
14 Lance Stroll Williams/Mercedes 1 krug
15 Pascal Wehrlein Sauber/Ferrari 2 kruga
16 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 2 kruga
17 Nico Hulkenberg Renault 3 kruga
Paul Di Resta Williams/Mercedes Odustao
Romain Grosjean Haas/Ferrari Odustao
Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Sudar

Odgovor

82 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Fala Kimiju… Da nije timski odigro mislim da bi Lewis proso Seba il bi Seb stisko i jasio rubnike i riskiro DNF



    1
    1

    0
  2. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Bilo je jasno u 48.krugu da niko nikog nece pretec. O kakvoj drami pricate. Jedina drama je bila dal ce hamilton vratit bottasu p3.
    Ugl. Cestitke vettelu na pobjedi, cestitke ferrariju na 1-2 prvom na hungarkringu od 2004, cestitke na preuzetom riziku da kimija drze iza vettela unatoc problemu s volanom, ispali su dobitnici veliki a vrlo lako su mogli izgubit pobjedu. Bravo za hrabrost koja je ferrariju tolike godine nedostajala. Jedino mi zao malo kimija koji je siguran da nece nikad vise pobjedit u ferrariju.



    2
    2

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Od procesije do velike nervoze do samog kraja. Bravo Vettel. Kimi je danas odradio fantastičan, lavovski posao. Možda bi on danas bio pobjednik, zapravo sigurno i bi da je početni dio sezone odradio bolje. Šteta, žao mi je, ali tako valjda mora biti. Ferrari bi ga sigurno pustio da je u borbi za naslov prvaka. Hamiltonu svaka čast na vraćanju pozicije Bottasu, ovo se zaista nisam nadao.



    1
    1

    0
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Cestitike Vettelu. Kimi odlican danas, Hamiltonu je ocigledno stalo da Bottas ostane u ekipi. Nando odradio maximum i jos k tome najbrzi krug. Vandoorne isto dobar danas. Ajmo sad po Spec 4 engine.



    2
    2

    0
  5. Kristijan27 Prikaži

    Nemoj Kimi, nemoj!!!
    Šta, Fernando je prvi?
    Nije Fernando, Sebastijan!
    Koji Sebastijan?
    Ajd, sam uspori, dobit ćeš ugovor.
    Dobro.



    4
    4

    0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Glupost. Ferrari cilja na vozačko prvenstvo. Išli su na rizik koji se na kraju isplatio, da je Kimi bodovno blizu Vettelu i Hamiltonu on bi danas pobjedio. Sad su svi krivi što je Kimi odradio loš posao u prvom dijelu sezone jel? (nije imao ni sreće neki put).Danas, tj cijeli vikend je bio odličan, ali zar svake godine mora ući u formu tek oko Mađarske?



      6
      6

      0
  6. Mclaren
    wilson Prikaži

    Bravo za Ferrari. Nisam očekivao da će Hamilton vratiti poziciju Bottasu. Još u zadnjem zavoju iako je Max bio opasno blizu. Kapa dolje. No onaj potez protiv Ricciarda je u najmanju ruku bedast. Previše agresivan i definitivno nestrpljiv. Konačno dobra utrka za McH, Fernando sjajan. Još i najbrži krug i sjajna zezancija nakon podjele pehara. Sjajno. A sad, četiri duga tjedna pauze.



    2
    2

    0
  7. Rover
    zjurina Prikaži

    Inaće se inicijalno prvenstvo nekada zvalo
    “Championnat du monde des conducteurs”

    ovo danas je govnarija… sve izrežirano do bola :-(



    2
    2

    0
  8. Charles Leclerc 16
    ferarista Prikaži

    grande seeeeb,zahvaliti se kimiju…zajedno smo jaci…forza ferrari,.a onaj potez hamiltona pfff ?? ko bi mu rekel ,ali konj ne kuzi da on gubi s time kaj je napravil ? ?


    0
    0

    0
  9. Kimi Raikkonen 7
    Kimi19 Prikaži

    Max najveci idiot u povijesti F1



    14
    14

    0
  10. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Bastian čaroban. Voziti s onakvim hendikepom. Svaka čast RAI, KIMI i HAM na vračanju P3.



    4
    4

    0
  11. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ove sezone lewis je kao neko drugi. Izgledao da je sazrio. Čestitke mercedesu Lewisu, bottasa i totu na potezu. Ovakvo tretiranje novog vozača je stvarno fenomenalno. Max… Zeznuto ali ne sumnjam da je rb već odavno spreman na ovakav scenario, bice sve ok. Napokon Alonso, odlično ispod podijuma na stolici. Bio je i dobar flash od djevojke u haljini iznad. Vettel i kimi muški odvozili gp. Hr zastave relativno dugo u kadru u zadnjoj trećini. Sve u svemu odlično.



    6
    6

    0
  12. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Cestitke Ferrariju i obojici vozaca. Svaka cast Luji na potezu. Ferrari pametno odigrao jer da su pustili Kimija naprijed Vettel bi 100% izgubio poziciju. A kraj utrke (od alonsovog najbrzeg kruga pa do lezaljke) mi je uljepsao zivot. :D Kimi samo nastavi ovako doci ce i teb pobjeda.



    6
    6

    0
  13. Davor7 Prikaži

    Samo jedna rijec je dovoljna za opisat Fearrarijevu danasnju utrku,sramotno. Ovo sto oni rade sa momcadski naredbama i kako unistavaju utrkivanje između svojih vozaca FIA jednom zauvijek treba zestoko kaznit jer kroz cijelu svoju povijest rade istu sramotnu stvar ne dopustajuci konkurentno i fair utrkivanje između svojih vozaca



    7
    7

    0
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Cek ti stvarno mislis da Kimi nije “smio” napast. Pa na ovoj stazi Ferrari nebi prosao McLaren Hondu. Jednostavno nemoguc zadatak proci bolid iste brzine. A sto se tice momcadskih naredbi, Kimi se ne bi trebao ljutit, u monacu je bio sporiji od seba i svejedno nije zatrazen da ga propusti. U kini je 10 krugova drzao Seba iza sebe



      6
      6

      0
      • Davor7 Prikaži

        Kimi je pozvan u box prvo kako ni slucajno ne bi radio brze krugove i uspio ga prestici kroz njih, a nakon sto je to i sam rekao preko radia nisu mu dopustali da pokusa prestici Vettela. Je li vi pratite utrke bez tona, slusate li vi uopce team radio ? Ono sto cujete je samo dijelic onoga sto se prica i velika vecina toga je cenzurirana da ne ide u eter. Danas je Ferrari ukrao pobjedu Kimiju, ni prvi ni zadnji put da su tako nesto sramotno ucinili svom vozacu kako bi pomogli onom drugom. Ako nesto sad zelim iako sam potpuno neutralan u svemu ovome onda je to krajnja pobjeda Hamiltona i Mercedesa.



        8
        8

        0
      • Bridgestone
        formula1-kralj Prikaži

        Mclaren Honda je prosla toro roso



        7
        7

        0
      • avalon Prikaži

        kako Davor7 jedini objektivno gleda današnja događanja u mađarskoj i to vjerovatno sa full HI FI tonom dok vi ostali gledate na mute . virujem da je on sluša i tim radija koja su nama bila nedostupna . sirotom kimiju nisu dozvolili da na stazi sa SS ostane više od 33 kruga , a mogle su ove gume izdržat bar još 10ak krugova u “full formi” tj bez pada performansi . no šta da je kimi osta na stazi i da mu se neka guma raspala šta se ferrariu i prije znalo dešavat kad bi bolid osta predugo na stazi ? vjerovatno bi Davor7 ( i slični ) tvrdili kako su to namjerno napravili kimiju da seb pobjedi . zaista je besramno kako uništavaju utrkivanje između svojih vozača …. za razliku od mercedesa . jer danas je jedan od najvećih užitaka bija gledat dvoboj bottasa i lewisa . posli više krugova jurenja lewis je jedva i nadljutskim naporom uspija preteći bottasa . a nije da je to bilo lako uradit jer finac je sve uradija da se šta duže odupire hamiltonu . ferrari se ovakvim potezima sramoti cilu svoju povijest i to točno zapaža POTPUNO NEUTRALNI ( kako navodi ) Davor7 … jednostavno ga valjda ka fana F 1 boli duša zbog toga . jer … svi znamo da su ragazzoni i reutemann bili bolji vozači od laude , rubens , irvin i massa od MS , massa , kimi od alonsa i sad kimi od seba samo šta su prljavci u ferrariu zabranili ragazzoniu , reutemannu , massi , kimiju da pobjeđuju laudu , MS , alonsa , seba . jedino kad su ferrarijevci dozvolili utrkivanje kolega je bila 2007. kad je kimi osvojia titulu zar ne ? :) :) :) a da se malko bilo podsjetit kako je finac doša do titule ? btw , ako je tim radija na štetu kimija kako objašnjavate da je sebova izmjena guma trajala 0,5 s sporije od kimijeve ? teško bi većeras zaspa zbog prljavog poteza ferraria no miran san i osmjeh prije njega donit će mi slike veličanstvenog dvoboja bottasa i lewisa viđene na današnjem hungaroringu ….



        14
        14

        0
    • Ayrton Senna
      cenki95 Prikaži

      Sramotno je sačuvati 1-2 jel? Trebali su pustiti Kimija ispred pa da bude 1-4. I kad je Kimiju naređeno da ne smije prestizati? Da je bio toliko brži mogao je bar pokušati.



      9
      9

      0
    • Max Verstappen 1
      vlado Pretplatnik Prikaži

      Ja mislim da je kimi stvarno pokušao proći Vettela, jednostavno to danas nije bilo moguće. I meni ga je žao. Ali u ovom slučaju se nema što prigovoriti. Imaš kolegu u problemima i ne uspijevaš ga uzeti…



      7
      7

      0
    • Michael Schumacher
      izbrisano Prikaži

      Ma nemoj, ti očito ne kužiš da bi sa vetelovim puštanjem kimija, vettel završio peti valjda. Ti gledaš i ne vidiš



      4
      4

      0
      • Mika Hakkinen
        stoka Prikaži

        Kako to cekaj malo kimi je smio pretec vettela, al eto nije jer je staza takva. A da ga je propustio onda bi vettela svi ostali pretekli? Vi ferrarijevci se nikako usuglasit. Meni vise nista sad nije jasno. Cini mi se da pokusavate obranit neobranjivo…



        3
        3

        0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Davore, o čemu ti?
      Niti ga je napao, nije se nijednom pokazao u retrovizoru.
      2-3 puta je bio malo ispod sekunde (čini mi se) i to je to.
      Mercedes i Lewis, koliko god taj potez zaslužio poštovanje i naklon (stvarno, svaka im čast), možda ih to može koštati na kraju, tj. Lewisa.
      A možda igraju na to da će doći bitniji momenat na kraju sezone gdje će se Bottas skloniti, ali neće natrag dobiti svoju poziciju (što je meni sasvim OK i razumljivo, ako bude za tim potrebe).



      6
      6

      0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Kimi je dva puta bio u DRSu. Toliko o tome da mu nisu dali :facepalm:



        2
        2

        0
      • Davor7 Prikaži

        Kako ce ga napasti kad mu ne dopustaju ??? Neki pricaju o raspadu guma kao razlogu,jos jadnije jer u pitanju je bio samo jedan krug vise na stazi i s obzirom da su neki vozaci ostali jos 10 krugova i ta jadna isprika za ovu sramotu pada u vodu. Cinjenica je da je Kimiju njegova momcad danas ukrala pobjedu, Ferrari je bio i ostao najprljavija momcad F1. Zalosno je sto je politika iznad fair playa cak i u sportu koji bi trebao biti rijesen svog onog smrada koji nas prati u privatnim zivotima no taj smrad je uvijek dolazio iz boxa Ferraria i zauvijek ce i ostati tamo nazalost po ostale ekipe koje se moraju nosit s njim



        5
        5

        0
      • Bridgestone
        formula1-kralj Prikaži

        Kimi je dva puta bio u DRS-u kad je Ham njemu bio u DRS-u.Jednostavno u Ferrariju su zeljeli da vettel pobjedi.Kimi nikad nije pitao da ga vettel propusti ,Kimi je pitao mozeli napasti Vettela.



        6
        6

        0
      • Kimi Raikkonen
        IceMan282 Prikaži

        Svaka cast Davor7 na potpuno neutralnom sagledavanju stvari..ovako kad citam tvoje komentare uopce se ne primjeti da ti je Ferrari trn u oku..uostalom zasto se ti pjenis za Kimija kad je pred mjesec dana izjavio da mu nece bit nikakav problem pomoc Sebu osvojit naslov..i danas mu je pomogao..i to jako..



        11
        11

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Objasni mi molim te kako mu to nisu dopustili? Nađi mi jednu poruku u kojem mu zabranjuju da ha napadne.
        On je htio da ga Vettel pusti, a ne dopuštenje da ga napadne.


        0
        0

        0
    • Mclaren
      luke flywalker Donator Prikaži

      Davore, a ono Botasovo propuštanje Hamiltona nije timska odredba?



      2
      2

      0
  14. Ferrari
    racer 29 Prikaži

    Kimi you’re the man!!!! :D
    Naravno da ću Mercovi fanovi (inače uglavnom prebjezi iz šampionskog Red Bulla :D ) odmah početi cviliti da je Seb u Ferrariju zaštićen k’o lički medo, a zaboravljaju kakvo je stanje u njihovom dvorištu..
    zamijenite današnje pozicije Seba i Kimija i stavite na njih Lewisa i Bottasa.. Pitam se, pitam, bi li Bottas uopće pokušao napasti Hama?? I don’t think soo ;)
    divnih 14 bodova prednosti za summer break.. Forza!!! :)



    9
    9

    0
    • Michael Schumacher
      khar Prikaži

      Zar nisu prebjezi iz RB došli u Ferrari s Vettelom, dok Mercove navijace moze pripisati prebjezima iz McL s Lujom?????
      + poneki MSCH navijač koji je došao dok je stazom krstario najbolji vozač svih vremena :D



      4
      4

      0
  15. Brawn Gp
    stefan89 Prikaži

    Vettelu svaka čast za P1,isto tako Alonsu za najbrži krug.Kimi muški odvozio trku.Lewis vratio Bottasu P3,Max svoja posla.Sve u svemu super trka.



    6
    6

    0
  16. Marlboro
    dt213138 Prikaži

    Utrka zanimljiva koliko je mogla biti..

    svaka čast Vettelu na pobjedi s obzirom na probleme koje je imao

    Raikkonen je odradio dobar posao za momčad

    Nije mi jasna sad ova masa ljudi koja pljuje po Ferrariju, kao prvo Vettel je u borbi za naslov prvaka, a Rai nije i za to je sam zaslužan budući da je bio lošiji na početku sezone, a kao drugo da su i dozvolili Rai da napadne Vet, mislim da nebi uspio budući da se isto tako Ham uspio približiti Rai tek na nešto manje od sec, te nije stvorio pravu priliku za preticanje.

    Naravno svi su slijepi kad Bottas samo što ne stane u T1 kako bi propustio Ham, a sumnjam da bi ga i Ham uspio prec u postenoj borbi. Ali ajde, barem je Ham propustio Bottasa u zadnjem zavoju.

    I sto je s ovim idiotom Verstappenom, kad ce shvatit da se utrka u prvim zavojima moze samo izgubit a ne dobit. Imao je vise srece nego pameti pa je utrku izgubio Ricciardo.

    Drago mi je da Vettel na ljetnu stanku odlazi sa kakvom takvom prednosću pred Ham.

    FORZA FERRARI



    16
    16

    0
  17. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Jesu pametni ovi sta pljuju Ferrari sve vrhunski znalci…ne vide sta je u njihovom dvoristu? i nigdje nije receno da Kimi ne smije pretec i da je mogao, sigurno je probao. Cak i da nije pametnjakovici pogledajte to ovako- zadrzat brzi bolid iza koji ima vece sanse obranit poziciju od napada nego sporiji i uzet 1 i 2 poziciju… da je Kimi otisao naprijed ako je mogao Vettel bi pao iza oba Merca a ovako je Ferrari odigrao briljantan takticki potez.



    19
    19

    0
  18. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Uopće nije bilo naredbi u Ferrariju…hardcore Kimijevi navijači su ljuti jer NIJE bilo momčadskih naredbi…

    Ja im kažem što se Kimi jučer nije kvalificirao na Pole positon?

    Heh…

    Sve je bilo u redu…dobro je završilo.



    7
    7

    0
    • Kimi Raikkonen
      Iceman 7 Prikaži

      Kimi je imao brzinu da ostane na stazi, imo ju je i Vettel u Monacu pa su ga pustili da vozi još dva kruga, Kimija nisu… Ako to nije plan Ferrarija da zadrži Vettela naprijed , ja ne znam šta je..



      6
      6

      0
  19. Ferrari
    HotWheels Prikaži

    Vettel, Kimi, Hamilton ciste desetke.

    Maxu je ovo prilika da nesto nauci i dosegne predvidene zvijezde, ili da postane Mad Max.

    Forza Ferrari !!! :-D



    5
    5

    0
  20. Honda
    blown diffuser Prikaži

    McLaren P6 i P10, Alonso najbrži krug sve ostalo je nebitno :D idemo dalje u nove radne pobjede i spec 4. Soichiro Honda živi vječno!



    13
    13

    0
  21. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Meni onako jedna dosadnija utrka. Ustvari tek kad su obavljeni svi boksevi se situacija počela malo zakompliciravat, ali ipak ništa se bitnog na kraju nije dogodilo sve je ostalo isto kao i prije.
    Sve čestitke Ferrariju ovdje su bili jednostavno najbrži i jučer i danas i zasluženo pobjedili, Fernando mi je baš onako za kraj omamio osmijeh na lice zbog onog najbržeg kruga i one scene na kraju, a Lewis je pokazao danas da je ipak fer igrač.



    9
    9

    0
    • avalon Prikaži

      valjda u budućnosti ovo korektnost lewisa može bit profitabilna jer obvezuje bottasa da i on bude timski igrač . 3 boda su nekakav ali ne baš veliki “poklon” , valtteri je pokaza da može bit zaje*an igrač u borbi sa ferrariima pa se može u nekoj trci “revanširat” lewisu kočeći ferrarije ili mu prepustit pobjedu ( finac je pokaza već 2 X da zna pobjeđivat ) ) , a to je više bodova od ova 3 koje mu je lewis danas ustupija svojim propuštanjem . sve izgleda fino i korektno no može bit dio “plana” za neku od preostalih 9 trka ;) jer … ja sam bija fer u mađarskoj , sad ti budi fer prema meni jer … sjećaš se mađarske zar ne valtteri ? mada … to bi bilo OK ukoliko bi se LH borija za titulu . kolega koji eventualno nema šanse je tu da pomogne šta je i normalno mada nekima to ne ide u glavu . naročito ako tako nešto uradi ljuta konkurencija . onda je to navodno sramota . npr , da massa nije pomoga kimiju 2007. u brazilu finac uprkos ogromnom talentu , brzini ne bi danas ima nijednu titulu na “kontu” šta bi bila nepravda prema vozaču kimijevih kvaliteta .



      7
      7

      0
      • Adrian Newey
        Renault Prikaži

        Zna finac itekako pobjeđivat, da nije odustao u spanjolsko i ona glupost u malezin msn…moga je imat bodova cak i vise od LH i seba…on bi vodio borbu sa sebom a ne LH. Finac je vozacina i ima hladnu glavu. Za jos jednu sezonu za mene ce biti u klasi FA,SV, LH!!!



        4
        4

        0
      • F1puls
        ivanh Prikaži

        Ak se ne varam, prvo je Botas pustio Lewisa, pa Lewis Botasa..znači ; 1-1…nitko nikome ništa nije dužan…



        3
        3

        0
  22. Adrian Newey
    Renault Prikaži

    Odlicna utrka nakon Boxeva je porasla napetost na stazi. Vozaci broj dva su uspjesno odradili svoj posao mada im nije bilo lako. Navijam za Renault, drazi mi je ferraei od merca ali ovo dns je ispalo veoma sramotno za ferrari. Onda na ciljnoj ravnini Ham propusta Bottasa….oci su mi ispale kad san to vidio, pivo mi ispalo…svasta. Koliko god Bottas i kimi bili dobri vozaci imaju daleko najtezi i najsramotniji posao. LH bi moga oplakat ova 3 boda sto je ujedno fer od strane merca i LH. Bolje se alonsu sramotit u Mch nego jadnim fincima…FIA bi ovo treba hitno sredit s timovima ovakve naredbe. Da SEB nije imao problema otplovili bi crveni i minut ispred merca. Bravo za MCh



    3
    3

    0
    • Mclaren
      luke flywalker Donator Prikaži

      ne lupaj gluposti, kakva fia, eto baš će fia se baviti odnosima unutar jedne ekipe. timske odredbe su legalne i usvojite to već jednom.
      i kakav crni korektan potez Luisa, on je samo vratio Botasu njegovu poziciju, Botaas je napravio korektan potez ouštajućui Luisa da proba napasti Ferarije ako već on to nije mogao.



      14
      14

      0
  23. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ako od VN Madjarske ocekujete neku ludnicu sa preticanjem, onda ce te se dobroooo nacekati, no Madjarica nudi nesto drugo, a to je takticko namudrivanje, danas je bilo i timske igre, Kimi i Bottas su bili na svom nivou, itekako su pomogli svojim kolegama, Vettel i Hamilton trebaju da budu debelo zahvalni, no Hamilton je ispao fer i vratio poziciju i za to mu kapa do poda. A Vettel isto moze da zahvali Kimi-ju sto je zavrsio na prvom mjestolu!

    I jos bi spomenuo onu scenu sa Alonsom, koliko god je bila smijesna i zabavna, toliko mi je nesto bilo zao Alonsa, fkt odlican vozac, a tako malo srece ima.

    I za kraj, dajte nam tu Belgiju :)



    7
    7

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      Jbt jel ti navijaš za Kimija ili za Ferrari?
      Može zahvaliti Kimiju…da
      Onda Kimi može zahvaliti Massi što je prvak :facepalm:



      3
      3

      0
      • Nigel Mansell
        pero Prikaži

        Zašto? Pa Kimi je Vettelu odradio rudarski posao i to bar 50 krugova. Puštao je Hama blizu i samo kada bi moglo biti pregusto nalijepio bi se Vettelu u DRS zonu.
        Da je vozio samo za sebe bio bi stalno u DRS zoni i time i Hamiltonu dopustio opasno približavanje i ostatak kruga divljanje po rubnicima. A rubnici i Vettel………..
        Posljedicom toga došlo bi do situacije na kraju startno ciljnje ravnine
        da svi troje paralelno koče perd prvim zavojem.
        Uostalom to je i bila Hamiltonova ideja nakon molbe da ga Botas Pusti naprijed,



        9
        9

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        @f1zd

        Pa onda genijalac jel ti navijas za Vettela ili Ferrari? Ako svi navijamo za Ferrari, onda nije vazno ko ce pobjediti, zar ne?

        Poenta je, da je Kimi (vozac kojeg cesto osporavaju) bio kljucna karika za ovu P1 i P2. Vettel je jasno bio u problemu, da je se vrsio na njega pritisak, ko zna, mozda bi se bolid poceo raspadati? Mercedes je to nanjusio, zbog toga su propustili Hamiltona.

        Ovdje ce se vazda voditi nelogicna rasprava, ako Kimi pomogne Vettel-u, to znaci da je zbog toga tu, ako ne, onda Kimi mora da ide iz Ferrari-ja, jer je spor, beskoristan, nema tu neke zlatne sredine.

        Kimi vec 2 utrke vozi odlicno i poceo je napokon da doprinosi timu, no kad covjek pohvali to, onda ispada kao da se time “omalovazava” Vettel, jer njemu ocigledno danas Kimi nista nije pomogao!

        I stani malo, poenta je bila u timskom radu, Kimi i Bottas su danas bili vise za P1 i P2, nego gdje jesu i zbog toga je lijepo da se njihove timske kolege na tome zahvale, kao i fanovi, koji ufol zele ravnopravnost u tomu, jest kako da ne…



        8
        8

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Kao što mi piše, navijam za Vettela i Ferrari. Tako da sam možda malo pristran, ali mislim da imam na temelju čega biti. Da Kimi vodi u prvenstvu s ovakvom razlikom, naravno da bih bio za to da ga Vettel propušta te da mu pomaže.
        “onda nije vazno ko ce pobjediti, zar ne”

        Ma zašto bi bilo važno, ipak Kimi mora izboriti tu četvrtu poziciju u prenstvu :facepalm:
        Ne volim što se služim tim argumentom, ali da nije bilo važno 2007. Kimi ne bi bio prvak.

        Ti kao da želiš da on ostane zadnji Ferrarijev prvak, što uvijek koristiš u njegovu obranu.

        I pripazi malo kojim imenima me nazivaš :chill:



        4
        4

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Kao što mi piše, navijam za Vettela i Ferrari. Tako da sam možda malo pristran, ali mislim da imam na temelju čega biti. Da Kimi vodi u prvenstvu s ovakvom razlikom, naravno da bih bio za to da ga Vettel propušta te da mu pomaže.
        “onda nije vazno ko ce pobjediti, zar ne”

        Kao prvo zasto otvaras bezveze pandorinu kutiju i ono dosadno idealiziranje svojih vozaca.

        Gdje ja to NE podrzavam “pomaganje” Kimi-ja, pogotovo sad u ovakvoj situaciji?

        Vettel je svoj dio majstorski odradio, sacuvao svoju prvu poziciju, sa defektom na bolidu, a kljucna karika za takvo sto je bio Kimi (kojeg cesto pljuju na ovom forumu).

        Kimi je u dvije utrke znatno popravio svoju formu, pa zato mene kao navijaca Ferrari-ja raduje ta cinjenica. Kimi je danas doslovno donjeo Ferrari-ju P1 i P2 i treba biti zahvalan na tome, jer Vettel sigurno jeste.

        Ma zašto bi bilo važno, ipak Kimi mora izboriti tu četvrtu poziciju u prenstvu
        Ne volim što se služim tim argumentom, ali da nije bilo važno 2007. Kimi ne bi bio prvak.

        Ti kao da želiš da on ostane zadnji Ferrarijev prvak, što uvijek koristiš u njegovu obranu.

        Ako mislis da cu pasti na nivo adoloscenta i razglabati o ovome, grdno se varas. Svacija titula bi se mogla polemisati, jer niko nije savrsen. To sto branim nekad Kimi-ja imam svoje razloge, ako ti se ne svidjaju, zasto se javljas? Ne znam zasto te ovo uopste kopka?

        Da stvar bude gora, ovo je tvoj komentar na forumu:

        Najjači su mi ovi Lewisovi fanovi na internetu koje se dive Hamiltonu jer je pustio Bottasa, a u dubini duše mu skidaju sve bogove jer bi zbog toga mogao izgubiti prvenstvo :mrgreen:

        Zasto analiziras druge? Mozes reci da se sprdas, ali jasno i podbadas. Znaci tebe kopka kada kazem da je Kimi pomogao Vettel-u, jer to boze “mora” jer je takva situacija, a ismijavas druge fanove jer imaju dozu empatije prema Bottasu, a istini na dusu Hamilton je danas ispao frajer i kapa mu do poda. Onaj ko stvarno smatra da je Hamilton uradio pravu stvar, bez da unutar sebe bilo sta analizira ili psuje, taj je istinski fan.

        I pripazi malo kojim imenima me nazivaš

        Da pripazim od cega? Radis mi face palm na komentar, sto automatski znaci omalovazavas isti i jos druge, po cemu si ti to bolji?

        Jednostavno budi SRETAN sto smo danas na P1 i P2, ujedno budi i zahvalan.



        3
        3

        0
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        Da ne odete slučajno u krivom smjeru, podsjećam da je zabranjeno komentirati druge članove. Fokus na vozače, utrku, događaje i ostalo. :thumbs:



        1
        1

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Ako smatra da sam ga necim uvrijedio, evo izvinjavam se.

        Krivim sebe zasto udjoh bezveze u glupu raspravu.



        2
        2

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Na kriv sam način protumačio tvoj prvi komentar, ali ok, nema veze.

        Ne znam zašto te taj facepalm tako dira, da je takva uvreda nebi bio u smajlijima..

        A za ovo na forumu, da, to je bila nekakva sprdnja, zato i ima :mrgreen: na kraju…

        Edit- sve pet, ispričavam se ja tebi ako te facepalm uvrijedio.

        :pivo:



        4
        4

        0
  24. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Bravo Ferrari, bravo Vettel, bravo Kimi.
    Pobjeda Vettela podsjeća na davnu pobjedu MS u Kanadi s uništenim kočnicama. I tada je konkurencija mislila da je MS gotov kad ono…kako onda drugi, tako i danas Mercedes je bio uvjeren da će LH preći Vettela, međutim nije mogao ni Kimija, vas navijače Mercedesa ne bi trebalo brinuti mentalno stanje Kimija i momčadske odredbe u Ferrariju, budite rađe zabrinuti zbog njegove genijalne vožnje kako je obranio Vettela i držao na distanci LH.



    24
    24

    0
  25. Shell
    FernandoMclaren Donator Prikaži

    Jel zna neko neki dobar link/stranicu za pogledat reprizu utrke?



    2
    2

    0
  26. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Zanimljiva utrka, Kimi i Bottas ako hoće se borit dalje u sezoni za pobjede , trebali bi navijat za svoje protivnike da ih razdvoje od timskih kolega… Inaće imam naviku pratit utrku na sky sportu, ali danas sam na areni, Blažićko jako loš komentar utrke, 90% je samo brbljo o Pirrelijevoj pit stop strategiji, a ostalo ni on ne zna šta… Novak je dobar, a i dvojac koji je na treninzima Vetma i ovaj drugi nez kako se zove. Palmer je danas dokazao da nije za ostanak u Renaultu pa ni u F1. Za Alonsa nemam riječi… Force India i Williams idu u potpunosti na Mercedesov pogon, da imaju Ferrarijeve motore borili bi se s Haasom pa i bili iza njih….



    4
    4

    0
  27. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Dosadna, a nekako napeta trka.
    Verstappen nadobudan i to ih koštalo, čisto sumnjam da bi ih Ham uspio preći obojcu.
    Kimmi vrhunski zaštitio Vettela od Ham, a Vet isto super odvozio.
    Ham ispao gospodin na kraju i zaradio uslugu od Bottasa kada će zatrebati.
    Vidit ćemo u Spa jel stvarno do konfiguracije staze bilo jer su do kraja većinom brze staze koje bi trebale odgovarati Mercedesu.
    Alonso nas za rođendan počastio odličnom predstavom.
    Ko će se sad strpiti 4 tjedna do Spa?



    17
    17

    0
  28. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Kimi si osigurao još jedan ugovor.



    15
    15

    0
  29. Mclaren
    KERS Prikaži

    Sad bar znamo ko neće biti prvak..molio sam Boga da Hamilton ne pobijedi.



    3
    3

    0
  30. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Prica se kako je Ham izgubio 3 boda, pogotovo skyf1 (trebaju promjenit ime u hamf1) a realno nitko ne spominje da ne bi nikada ni presao Bottasa da ga ovaj nije pustio. Jednostavno je zavrsio na mjestu gdje je i bio. Ali sve pohvale HAM-u za vracanje, mislim da mnogi bivsi prvaci ne bi to ucinili



    10
    10

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.